Need Portable USB linux distro

Discussion in 'General Off-Topic Chat' started by aj421, Apr 26, 2007.

Apr 26, 2007
  1. aj421
    OP

    Member aj421 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 20, 2006
    Messages:
    144
    Country:
    Puerto Rico
    I need a portable linux distro that is not slax or knoppix becuase i am hacking into a laptop to remove anti executable but there is only one problem our school has 2 types of laptops that they give to the students core 2 duos and centrinos. Knoppix works perfectly on the centrinos(which i have) but it does not show the hard drive on the core 2 duos [​IMG] . I need a distro that can let me edit the hdd on a core 2 duo machine (So i can keep my 20 bucks that i made).
     
  2. Azimuth

    Member Azimuth Chicken Teriyaki Boy!

    Joined:
    Feb 23, 2006
    Messages:
    637
    Country:
    Canada
    thats weird, have you tried manually mounting the harddisks?

    Im assuming you want a GUI to do the job, so get DSL(damn small linux)

    A nice guide
     
  3. aj421
    OP

    Member aj421 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 20, 2006
    Messages:
    144
    Country:
    Puerto Rico
    k ill try DSL

    the command to mount is mount /dev/hda??
     
  4. Azimuth

    Member Azimuth Chicken Teriyaki Boy!

    Joined:
    Feb 23, 2006
    Messages:
    637
    Country:
    Canada
    assuming it isn't a SATA harddrive(most likely is), otherwise its mount /dev/sda
     
  5. aj421
    OP

    Member aj421 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 20, 2006
    Messages:
    144
    Country:
    Puerto Rico
    i think the core 2 duos are sata shouldnt they show up on the gui like on the centrino laptops ata
    i tried fdisk -l in knoppix it did not list the hdd il try dsl
     
  6. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,712
    Country:
    United Kingdom
    Just a suggestion but a lot of BIOS options involving hardware access that linux likes come disabled for windows use.
     
  7. aj421
    OP

    Member aj421 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 20, 2006
    Messages:
    144
    Country:
    Puerto Rico
    Im sure everything is enabled in BIOS
     
  8. hanman

    Member hanman I'm a pretty lucky guy

    Joined:
    Nov 27, 2005
    Messages:
    715
    Location:
    Galbadia Garden
    Country:
    United States
    try UBCD4WIN. you can use it on a USB drive, and you can load whatever drivers you need because it's a Windows PE environment. chances are, the drivers it comes with will work.
     
  9. aj421
    OP

    Member aj421 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 20, 2006
    Messages:
    144
    Country:
    Puerto Rico
    I F***en Love you man i tried BARTPE(like UBCD4WIN) and it loaded right away .

    You sir are [​IMG] [Quake voice] GOD LIKE [/Quake voice] [​IMG]
     
  10. pikachucrackpipe

    Member pikachucrackpipe President

    Joined:
    Sep 6, 2003
    Messages:
    2,189
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    bastard!
    you beat me to it

    also you can use basically any live cd
     

Share This Page