Need help with beUp R4..

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by lilfrankie, Jan 18, 2007.

Jan 18, 2007

Need help with beUp R4.. by lilfrankie at 7:29 PM (975 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. lilfrankie
    OP

    Member lilfrankie GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    100
    Country:
    Netherlands
    Hi,
    I've tried to run beUp on my R4, but it doesn't work.. First of all, I don't know which folder (no-fat, rein, rein16, chrism and all the others [​IMG] ). Second, I don't know which file(s) i have to copy and don't really know where to put them. And thirth, when I boot one (yes I can run one of those .nds files) I have to fill in a IP-adress; so I put in my Nintendo WIFI Usb connector and than I fill in my pc's IP. The other two things will be filled automatically, and they are correct. Then I try everything: use Costum, use Firmware and stop. (correct me if I'm wrong [​IMG] ) But it just doesn't work and the message Connecting using firmware setup: Searching... just keeps standing there forever.

    Please, please, help me..

    Thanks,

    Frank
     
  2. Sinkhead

    Former Staff Sinkhead yay p1ngpong.

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    3,692
    Location:
    Across the pond
    Country:
    United Kingdom
    You know how you can have three connections configured while using a commercial game? Just have one of those filled in, the one of the left, otherwise it won't work.

    - Sam
     
  3. lilfrankie
    OP

    Member lilfrankie GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    100
    Country:
    Netherlands
    And how do I do this exactly? [​IMG] Because I use to click on connect to your Nintendo Wi-Fi USB Connector (the blue thing).
    But now, in this Connection 1 settings I only switch the Auto-obtain IP Adress, and fill in my IP adress, Subnet Mask en Gateway.
    What else do I need to do to make this connection work correctly?

    Sorry for all the trouble and it must sound stupid [​IMG]

    Thanx..
     
  4. Devante

    Member Devante Crescent fresh at best.

    Joined:
    Nov 29, 2002
    Messages:
    1,212
    Country:
    United States
    You can tell BEUp to choose a different network than the one configured into your DS if you click on the "SSID" label on the configuration screen.
     
  5. lilfrankie
    OP

    Member lilfrankie GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    100
    Country:
    Netherlands
    I don't have a wireless network myself.. [​IMG]
    But isn't there a way to connect to my Nintendo WiFi connector?
     
  6. lilfrankie
    OP

    Member lilfrankie GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    100
    Country:
    Netherlands
  7. ZAFDeltaForce

    Member ZAFDeltaForce Specialist

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    2,786
    Country:
    Singapore
    Read the guide: How to turn a Nintendo USB connector into a soft ap.
    http://www.scdev.org/forum/viewtopic.php?t=5262
     

Share This Page