Need Help - Our own ROMS don't work!!!

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by astronautjones, Feb 6, 2007.

Feb 6, 2007
  1. astronautjones
    OP

    Newcomer astronautjones Newbie

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    I work for a developer who is creating a DS game, and we can't get our own roms, created using actual
    Nintendo hardware (I assume they'd fit under the "clean ROMS" category) to work on the M3 Simply!

    The .srl worked on the DSXtreme we also own, when we just renamed the .srl to .nds. They also work on Nintendo
    carts, obviously, as we use the blue box to put them on.

    However, when we try them on the Simply, using v 1.01 (or v 1.02) and a 2GB SanDisk transflash (or even a 1GB), all we get
    is a white screen. We've also tested other ROMS (dirty ones, I think) and they work fine.

    Why do we care? We've found that it's cheaper and easier to use 3rd party solutions than the Nintendo solutions before
    we get into actual QA. Do you have any suggestions on what we can do to make them work?

    Please, please help! We have received no response from M3

    Thanks,

    Astronaut Jones
     
  2. yee

    Member yee DOTA 4EVER

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    571
    Location:
    Vancouver
    Country:
    Canada
    Best to ask some homebrew developers.
     
  3. Firon

    Member Firon GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 25, 2006
    Messages:
    116
    Country:
    United States
    You should probably ask on gbadev's forums.
     
  4. Costello

    Administrator Costello Headmaster

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    12,030
  5. MaHe

    Member MaHe one lazy schmo

    Joined:
    Aug 4, 2006
    Messages:
    1,101
    Location:
    Maribor
    Country:
    Slovenia
    #2, #3 and #4, that's really helpful ... not.
    This doesn't have ANYTHING to do with homebrew or DLDI.
    It just means Nintendo updated their devkit, and as none of the games out already are based on it, M3 won't be able to patch it properly. It works on DS-X because of different patching routines, but that's about it. Maybe you should just wait for M3/R4 update (but that could take a while) or simply buy another adapter (but chances are it wouldn't work on it either). [​IMG]
     
  6. rest0re

    Member rest0re GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 23, 2006
    Messages:
    755
    Location:
    WINLAND
    Country:
    Finland
    fuck... this really sucks. well in 6months or so .. all other flashkits are useless except ds-x?
     
  7. Pikachu025

    Member Pikachu025 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    960
    Location:
    Austria
    Country:
    Austria
    I guess you need to decrypt the header first, cause that's what all of the downloadable ROMs have: A decrypted header.
     

Share This Page