=/ need help (not really help but.. just click!)

Discussion in 'R4 DS' started by JacobReaper, Jul 24, 2007.

  1. JacobReaper
    OP

    Member JacobReaper I Love You....

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Messages:
    1,677
    Location:
    Spoomo
    Country:
    United States
    well, im thinking of buying another 2GB Kingston Micro SD (US) but ive heard a lot of complaints about the 2GB Kingston Micro SD, like, "it won't load" or "my games keep crashing or "can't load the .sav" or " [​IMG] " well, i havnt really heard all those but.. -__- will this card work with my R4? 2GB Kingston..
     
  2. Harley77

    Newcomer Harley77 Member

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    I've Been using a 2GB Kingston (Japan) for the past couple of months without issue. Their might be some issues with the common culprits (POR, Tony Hawk, etc), but since I don't play those games I can't comment.
     
  3. JacobReaper
    OP

    Member JacobReaper I Love You....

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Messages:
    1,677
    Location:
    Spoomo
    Country:
    United States
    any experience with a US version?
     
  4. Harley77

    Newcomer Harley77 Member

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    I don't think any flash chips are produced in the US. Either Taiwan or Japan.
     
  5. roboz

    Member roboz GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    142
    Location:
    Japan(I wish)
    Country:
    United States
    He's talking about if an american micro sd card would work just as good as the Japanese one. They should work about the same execpt that some people say that the ones produced in Japan are a little faster. I'll see if i could possibly try out the micro sd card from my phone on the r4.
     
  6. retman

    Banned retman Banned

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    534
    Country:
    United Kingdom
    There are nothing wrong with a good old Kingston 2GB/1GB Micro SD card made from Japan.

    Be sure its from Japan. (not the retailer, the card) and on a another positive note Kingston Promises a LIFETIME WARRANTY*


    * = Expect in France, Germany and Austria.
     
  7. Aril

    Member Aril GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 23, 2007
    Messages:
    195
    Country:
    France
    Yeah *only* 10 years in Europe.
     
  8. retman

    Banned retman Banned

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    534
    Country:
    United Kingdom
    Are you saying a Kingston MicroSD card only lasts 10 years in Europe?

    Or are you saying its only 10 years in europe? if your saying this then your wrong.
     
  9. ghettobob

    Member ghettobob GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 19, 2006
    Messages:
    259
    Country:
    United States
    LOL that is very funny!
    And I have a 2gb Kingston and it works fine
    I have a SuperCard though [​IMG]
     
  10. JacobReaper
    OP

    Member JacobReaper I Love You....

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Messages:
    1,677
    Location:
    Spoomo
    Country:
    United States
    so the Kingston 2GB WILL work with my DS?? im from US so im buying it IN the US.. so.. will it work?
     
  11. JacobReaper
    OP

    Member JacobReaper I Love You....

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Messages:
    1,677
    Location:
    Spoomo
    Country:
    United States
    whoops, sry double post.. accident
     
  12. Harley77

    Newcomer Harley77 Member

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    The Card is manufactured in Japan regardless of buying it in the US. There is a quality difference in the Kingston 2GB MicroSD cards depending on country of origin. Right now, the cards that are specified as being "Made in Japan" are of higher quality and should be purchased over the ones that are "Made in Taiwan".

    So, when you buy yours, regardless of WHERE, look at the item description and it should tell you it's country of origin.

    As a final note and to directly answer your question, no matter where it comes from, if it says Kingston 2GB MicroSD, it WILL work in your R4 (unless its an outright defective card).
     
  13. tipsy

    Member tipsy GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Messages:
    157
    Country:
    China
    I have not ever heard/read complaints about Kingston microSD.
    I have a 2GB Kingston microSD and it's perfect, the only flaw is that it's only 2GB. [​IMG]
     
  14. Harry Potthead

    Member Harry Potthead GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 9, 2007
    Messages:
    122
    Country:
    Germany
    Same by me. Use the 2GB Kingston quit a while and it works perfect! No
    freezes or crashes. Just fine gaming [​IMG] GO, BUY IT !!! [​IMG]
     

Share This Page