need help fast

Discussion in 'Wii - Hacking' started by zant, Jun 9, 2009.

Jun 9, 2009

need help fast by zant at 10:57 PM (1,589 Views / 0 Likes) 23 replies

  1. zant
    OP

    Member zant GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    372
    Country:
    United States
    Hi guys. I came to turn on my wii today, and it only shows a black screen! I can get into preloader, but not into system menu! It was working fine last weekend, and now its not? Is it a brick, and how can I fix it? I can still boot into preloader.
     


  2. zant
    OP

    Member zant GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    372
    Country:
    United States
    new info. I just tryed again and its frozen at health screen.
     
  3. manias

    Member manias GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,258
    Country:
    Netherlands
    wha tis the last thing you did on your wii? install a new wad then went back to HBC n turned yer wii off perhaps?
     
  4. bazamuffin

    Member bazamuffin RESIDENT DILF

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    2,036
    Location:
    Shmashmortion Clinic
    Country:
    United Kingdom
    If that is the case, then try and boot anytitledeleter from Preloader and remove offending WAD
     
  5. zant
    OP

    Member zant GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    372
    Country:
    United States
    nope. I was playing metroid prime for wii, shut it off, then went off. I did install cioscorp wads though, but it booted back just fine. Also installed a custom mIOS after that. Last thing i did was start up action replay GC, then shut off the wii.
     
  6. bazamuffin

    Member bazamuffin RESIDENT DILF

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    2,036
    Location:
    Shmashmortion Clinic
    Country:
    United Kingdom
    Corrupt CIOScorp WAD or MIOS?
     
  7. zant
    OP

    Member zant GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    372
    Country:
    United States
    ok just shut off wii.

    Without sd card: Health screen freeze
    with sd card: Black screen no health
     
  8. zant
    OP

    Member zant GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    372
    Country:
    United States
    can access homebrew channel through preloader too. returning to system menu causisng health freeze again.
     
  9. zant
    OP

    Member zant GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    372
    Country:
    United States
    guys im back in! I changed system menu ios to 13 and worked! im assuming my ios 60 is corrupt. I did install cios60BF.wad before Should I reinstall? What do I do now?
     
  10. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada
    oh, your back. just reinstall preloader, cIOScorp give you a system files corrupt message if you have preloader installed.
     
  11. zant
    OP

    Member zant GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    372
    Country:
    United States
    I never got the system files corrupt message. Im using ios 13 right now. How do i go back to using ios 60?
     
  12. zant
    OP

    Member zant GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    372
    Country:
    United States
    ok the weirdest shit is going on right now. I switched to ios 61, got the system corrupt error. switched back to ios 60, everything works again? Got unable to load mii channel data. then i clicked on wii shop channel, and ios 60 doesn't work again. Im getting the feeling that my nand is really dirty and sloppy. HOw can i go about cleaning it up and getting the shop channel to work again? Running 4.0u ios60 right now.
     
  13. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada
    seriously, reinstall preloader. even if you didn't get that message.
     
  14. zant
    OP

    Member zant GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    372
    Country:
    United States
    ok. how do i go about getting wii shop channel to work?
     
  15. manias

    Member manias GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,258
    Country:
    Netherlands
    you go about it by REINSTALLING preloader!
     
  16. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada
    do that first, then try it.


    installing cIOScorp over preloader can cause odd problems. hence why almost every guide out there says to install preloader again after installing cIOScorp.

    If it still doesn't fix your particular problem, then we'll go from there.
     
  17. zant
    OP

    Member zant GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    372
    Country:
    United States
    erm, still getting strange lock ups. Best to use anyregionchanger to go to 3.2, then back up to 4.0 with waninkoko patch?
     
  18. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada
    alright, here is my advice.

    Rehack your wii.

    1. downgrade to 3.2 using IOS downgrader

    2. use nandclean

    3. Install bootmii as boot2 at this point, and make a nand backup.

    4. install cIOs rev10 or Rev13b, your call.

    5. Update using wanikoko's updater.

    6. Install the IOS60 patch.

    7. Install cIOScorp if you really want to play backups via the disc channel that badly (useless in my opinion)

    8. Install preloader 2.9

    If all went well, do a new nand backup.

    actually, I'll throw together a little package with all the tools if you can wait a few minutes.
     
  19. zant
    OP

    Member zant GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    372
    Country:
    United States
    and will the wii shop channel work then in 4.0?
     
  20. bazamuffin

    Member bazamuffin RESIDENT DILF

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    2,036
    Location:
    Shmashmortion Clinic
    Country:
    United Kingdom
    If you don't mind me asking, what is your reasoning for the 'usesless' remark in point 7?
     

Share This Page