NDS Touch screen is off

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by rickf1018, Oct 8, 2007.

Oct 8, 2007

NDS Touch screen is off by rickf1018 at 3:20 AM (1,290 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. rickf1018
    OP

    Newcomer rickf1018 Member

    Joined:
    Feb 8, 2006
    Messages:
    35
    Country:
    United States
    I have a NDS Phat NDS, but the touch screen is off by 1/2 inch or so, even when I try to calibate, I just keep hitting the cross and its never ending? Do you think if I buy a new touch screen will it fix it or is it in the board?


    Thanks


    Rick
     
  2. MacGnG

    Member MacGnG GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 15, 2007
    Messages:
    177
    Location:
    Know Where
    Country:
    United States
    all i can think of is to check nintendo's faqs
     
  3. Hiratai

    Banned Hiratai I'm like *tick* *tick*

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Messages:
    1,031
    Country:
    United States
    Calibate? Is that when touch screens masturbate?
     
  4. lunatix

    Newcomer lunatix Advanced Member

    Joined:
    Sep 29, 2007
    Messages:
    52
    Country:
    United States
    Send it to Ninty if you have warranty still. Or you can buy a replacement touch screen using google.
     
  5. Friction Baby

    Member Friction Baby GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Messages:
    329
    Country:
    Canada
    Don't the NDS and NDS lite have an upper cover on the touch screen that sometimes get worn? I know the DS lites do sometimes all you have to do is replace it.

    Dealextreem has them on their site you might want to check them out [​IMG]
     
  6. Friction Baby

    Member Friction Baby GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Messages:
    329
    Country:
    Canada
    Yeah they are called the touch screen that goes above the LCD screen [​IMG]
     
  7. myclock

    Member myclock GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 20, 2007
    Messages:
    465
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    your in for a tough job though... while replacing the touch screen, the hinge where the connector is placed, was very hard to get back on.. mine broke [​IMG]
     
  8. xcalibur

    Member xcalibur Gbatemp's Chocolate Bear

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    3,166
    Location:
    Sacred Heart
    Country:
    United Kingdom
    this might be a bit risky if you dont know what your doing but if that was me (which did happen) i would open up the ds and seperate the two screens
    then clean the space in between with something dry not wet and just stick it back toghether.
    it should be working perfectly

    myclock, that hinge is only on the lite and he wont have to replace the screen since its just off, not broken
     
  9. rickf1018
    OP

    Newcomer rickf1018 Member

    Joined:
    Feb 8, 2006
    Messages:
    35
    Country:
    United States
    ok thanks, just buy a new one off ebay, hopefully its easy to replace....



    Rick
     

Share This Page