[NDS] Forwarder CIAs for your HOME Menu

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by Robz8, May 11, 2016.

  1. glitched_searcher

    glitched_searcher Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 16, 2019
    United Kingdom
    The moon
    ummm how do that???? (im a noob at this ok.)
     
  2. Robz8
    OP

    Robz8 Coolest of TWL

    Member
    17
    Oct 1, 2010
    United States
    Actually, don't.
    Follow this guide to move EmuNAND to SysNAND.
     
  3. glitched_searcher

    glitched_searcher Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 16, 2019
    United Kingdom
    The moon
    ok thank you

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    ok after checking in case im already on systnand
     
  4. glitched_searcher

    glitched_searcher Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 16, 2019
    United Kingdom
    The moon
    so what do i do next?
     
  5. Robz8
    OP

    Robz8 Coolest of TWL

    Member
    17
    Oct 1, 2010
    United States
    Try reinstalling the CIAs.
     
  6. Cryo16

    Cryo16 Member

    Newcomer
    2
    Nov 11, 2018
    United States
    When i use Forwarder3DS for soma bringer, it only pops up a white icon with no banner description that fills up 0 blocks
     
  7. Robz8
    OP

    Robz8 Coolest of TWL

    Member
    17
    Oct 1, 2010
    United States
    Is the "Forwarder3-DS" folder on the hard drive root?
    If so, how long is the ROM filename?
     
  8. Cryo16

    Cryo16 Member

    Newcomer
    2
    Nov 11, 2018
    United States
    Thanks for replying, so the folder for Forwarder3DS is in (maybe not a smart move) the Downloads folder, and the file name is "Soma Bringer", which is shorter than most of the nds file names i used to make forwarder cias

    EDIT: I moved Forwarder3DS to the hard drive root, and i decide to use another rom (Kirby Super Star Ultra) along with Soma Bringer just to see if the other game has the white icon issue too. Seems that Soma Bringer is the only rom with the white icon issue
     
    Last edited by Cryo16, Apr 22, 2019
  9. ax_colleen

    ax_colleen Advanced Member

    Newcomer
    3
    Apr 20, 2009
    United States
    California
    I think I know what is happening. Just wait for at least 20-30 seconds while booting the game. Both screens are white right? It happens to me too and it really just takes a long while to boot.
     
  10. FanNintendo

    FanNintendo GBAtemp Fan

    Member
    4
    Apr 16, 2018
    United States
    @Robz8 When this nds forward cias last update?? is it useful shortcut instead go in twilight menu long routine ?
     
  11. stanleyopar2000

    stanleyopar2000 Dirty Weeb ( ͡° ͜ʖ ͡°)

    Member
    7
    Jun 22, 2007
    United States
    C-137
    Does this work for Twilight Menu++?

    I don't have a slot 1 card to use anymore (DSTWO is almost broke)

    EDIT: I did it! None of my readers would work with Forwarder3-DS so I put all my NDS files on my PC and dragged and dropped them from PC Hard drive. Then I manually changed the directory in Forwarder3-DS to my card (in this case:ROMS/NDS/Chibi Robo Rich Happy Sweep.nds)
     
    Last edited by stanleyopar2000, Apr 23, 2019
  12. FlareTheTaco360

    FlareTheTaco360 Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 9, 2018
    United States
    @Robz8 I did all of the steps but I execute the command in Terminal and it doesn't work, it keeps making .nds files.
     
  13. FanNintendo

    FanNintendo GBAtemp Fan

    Member
    4
    Apr 16, 2018
    United States
    Couldnt run JAVAFX on my computer it could be of window 10. cant get it install java SE hmm??
     
  14. glitched_searcher

    glitched_searcher Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 16, 2019
    United Kingdom
    The moon
    did that and it worked thanks
     
  15. Antonio2311

    Antonio2311 Member

    Newcomer
    2
    Feb 16, 2017
    Mexico
    Thank you so much! I love this! :yay3ds:
     
  16. Erencikefe

    Erencikefe Member

    Newcomer
    1
    Oct 18, 2018
    Turkey
    İstanbul, Türkiye
    I can't open the jar file and i'm on Windows 10? What causes this?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —
     
  17. MO35AB

    MO35AB GBAtemp Regular

    Member
    3
    Apr 16, 2016
    Algeria
    worked perfectly for all games, except for the legend of zelda spirit tracks :/, i got an AP patched one, i played it for long, it runs from the dsi menu++, but the forwarder shows white screen after it fully loads.
     
  18. SweetCinnamonBean

    SweetCinnamonBean Newbie

    Newcomer
    1
    May 3, 2019
    Netherlands
    Hello,

    I have been trying to run the "Forwarder3DS.jar" file on my laptop but nothing is happening no matter what I try... I have been trying several methods to do this and it's just not happening. I have been trying to use winrar as well to see if I can get the files on my laptop but that won't work either because I get allot of folders and files that are not an .exe file so can you please share all the files that we need instead of the .jar file???? Because it's quite frustrating that I cannot get the files from the .jar file. Oh and I am on Windows 10.

    EDIT: Oh never mind I found out how to do it. For those who cannot open up .jar files on windows 10: create a new .txt file and change it to RUN.bat. Then right click and click edit and then type: "java -jar java -jar Forwarder3DS.jar" and then save it and close the document. Then double click on the RUN.bat file and it will do its magic and you have your files
     
    Last edited by SweetCinnamonBean, May 3, 2019
  19. MO35AB

    MO35AB GBAtemp Regular

    Member
    3
    Apr 16, 2016
    Algeria
    Or you can just right click , open with, select JAVA, and check "always use this program for this file extension" or smth, you wont need to write a txt file each time.
     
  20. alomar

    alomar Newbie

    Newcomer
    1
    May 4, 2019
    Netherlands
    this is so cool good job:)
     
Loading...