NDS Browser on R4

Discussion in 'R4 DS' started by emoco, Jan 5, 2007.

Jan 5, 2007

NDS Browser on R4 by emoco at 1:56 PM (1,699 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. emoco
    OP

    Newcomer emoco Member

    Joined:
    Sep 16, 2006
    Messages:
    12
    Country:
    United Kingdom
    Just got my R4, very pleased with it. When I load the Browser rom onto the card it says it needs the memory expansion pack for it. Do I need to crack/patch the rom? Where can i get it from?
     
  2. Killermech

    Member Killermech Cookie Monster

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    1,809
    Country:
    Sweden
    You will either need the official ram extension (comes together with the DS browser when purchased) or you need to use a for example supercard slot 2 as a 'RAM substitute' together with a hacked DS browser version. Considering the hacked DS browser is still a 'rom' I will not link to it.
     
  3. -EX-

    Banned -EX- Racer

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    534
    Location:
    Tokyo
    Country:
    Japan
    Hahaha.

    You need the ram pack/slot 2 device with ram.
     
  4. Katalyst

    Member Katalyst Johnald Everyperson

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    753
    Location:
    From H-Town, Residing in ATL.
    Country:
    United States
    I've tried the clean rom, M3 patched, and SC patched and all of em gave that message. You need a slot-2 in there for it to work iirc.

    EDIT: lololz 2 slowez
     
  5. Veho

    Global Moderator Veho The man who cried "Ni".

    Joined:
    Apr 4, 2006
    Messages:
    8,442
    Location:
    Zagreb
    Country:
    Croatia
    You can't. There is no crack yet. You need either the original RAM pack in Slot2, or a Slot2 flashcard with onboard RAM paired with the R4 to run the Opera ROM.
     
  6. khan

    Member khan GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 17, 2003
    Messages:
    1,320
    Country:
    Pakistan
    While we are here...i have a question.

    Would i need MicroSD card in Slot-1 and Slot-2?

    thankx
     
  7. screamster101

    Newcomer screamster101 Advanced Member

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    56
    Country:
    what slot 2's are confirmed working at this time?
     
  8. Gamesphere

    Member Gamesphere GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    209
    Country:
    United States
    SC lite and M3 is all i know...
     
  9. hmvh1

    Newcomer hmvh1 Member

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Messages:
    46
    Country:
    i know this is a dumb question but... what do you put on the slot 2 card?
     
  10. Killermech

    Member Killermech Cookie Monster

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    1,809
    Country:
    Sweden
    Nothing.
    You use the hacked ver of the browser in a slot1 unit (the bdf patched rom for the corresponding slot2 card (supercard or m3) or patch it yourself) and it will access the slot2 as a 'ram expansion'.
     
  11. iamwhoiam

    Member iamwhoiam Honorary R4 Fanboy

    Joined:
    Dec 27, 2006
    Messages:
    1,201
    Location:
    Hull/Manchester, UK
    Country:
    United Kingdom
    The M3 (not pro?) and SC (not rumble) comes with onboard RAM to run GBA games. All the DS browser does it use this RAM instead of the official Nintendo RAM expansion pack (that as far as I'm aware, only comes with the DS browser). In otherwords, if you want opera support, you're going to have to pay for it. Cheapo! [​IMG]
     
  12. dazinith

    Newcomer dazinith Member

    Joined:
    Dec 29, 2006
    Messages:
    48
    Country:
    glad someone asked about this, my R4 will be here after work!

    i have an old GBA flash card, what are the chances it will work as a RAM expansion? zero? none?
     
  13. hmvh1

    Newcomer hmvh1 Member

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Messages:
    46
    Country:
    all i have is the flash2advance as my slot 2...
     
  14. Killermech

    Member Killermech Cookie Monster

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    1,809
    Country:
    Sweden
    Only Supercard and M3 supported as the slot2 ram for the slot 1 ds browser hacked ver.
     
  15. dazinith

    Newcomer dazinith Member

    Joined:
    Dec 29, 2006
    Messages:
    48
    Country:
    cool, thanks for the info!

    i'll prolly just pick one up, i know some say it is slow, but it can't be any slower than my sidekick phone eh? maybe ill run some comparison tests..
     

Share This Page