NAND Dumping??

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Hellow, Dec 29, 2009.

Dec 29, 2009

NAND Dumping?? by Hellow at 10:52 AM (886 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. Hellow
    OP

    Member Hellow GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    174
    Location:
    brighton, south australia
    Country:
    Australia
    hi i just got a wii for xmas, and i could only install bootmii as an ios. and ive tried to make a nand backup using a few things like RealWnD and yawnd, but neither of them have worked they just say error dumping nand.
    can anyone help me backup my nand before i brick my wii lol.
    wii is 4.3E
    LAH118+ (australian version of LU64+ wiis)
     
  2. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    Bootmii IOS can make a backup as well...

    And you'll have to install preloader if you want brick protection
     
  3. Hellow
    OP

    Member Hellow GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    174
    Location:
    brighton, south australia
    Country:
    Australia
    yeah i have priiloader installed, how do u make a nand backup with ios? because ive tried getting to bootmii from the homebrew channel by pressing home, but that option isnt there. is it because i have the new homebrew channel?
     
  4. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    strange cause it should be there

    you could always try to re-install Bootmii IOS with the latest Hackmii Installer
     
  5. Hellow
    OP

    Member Hellow GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    174
    Location:
    brighton, south australia
    Country:
    Australia
    so that could be the reason? not having bootmii?
    ok ill give it another shot now?
    this wont affect anything will it?
     
  6. Hatsu

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    It won't affect anything.
     
  7. Tonitonichopchop

    Member Tonitonichopchop GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    1,210
    Country:
    United States
    Nope. If all your doing is installing bootmii then nothing bad can happen.
     
  8. Hellow
    OP

    Member Hellow GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    174
    Location:
    brighton, south australia
    Country:
    Australia
    ok it turns out i didnt install bootmii? which surprises me alot. but ohwell im making a backup of my nand as we speak.
    oh and btw i just realised that i dont have priiloader installed i used the self uninstaller to get rid of it because i saw no reason for it without bootmii lol + it looks so atrocious lol. but im guessing i need it now? is it safe to just install it again?
     
  9. Tonitonichopchop

    Member Tonitonichopchop GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    1,210
    Country:
    United States
    I would think so. If you hold reset on startup then that means you still have it so check that before trying to install it again.
     
  10. Hellow
    OP

    Member Hellow GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    174
    Location:
    brighton, south australia
    Country:
    Australia
    omg you guys are soooo helpfull!!!!! (not sarcastically, im serious)
    thank you, even though it was a very stupid reason why i couldnt lol. xxxx cheers mate
     

Share This Page