N5 Firmware 1.24

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by JPH, Nov 6, 2008.

Nov 6, 2008

N5 Firmware 1.24 by JPH at 10:53 PM (12,327 Views / 0 Likes) 16 replies

  1. JPH
    OP

    Banned JPH Banned

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    6,892
    Country:
    United States
    N5 Firmware 1.24
    NDS #2826 & #2838 Issues Fixed
    [​IMG]
    A firmware update for the R4/M3 Simply clone, the N5, has been released.
    Apparently issues with NDS #2826 (Ener-G Gym Rockets - USA) and NDS #2838 (Cid to Chocobo no Fushigi na Dungeon: Toki Wasure no Meikyuu DS+ - Japan) havebeen fixed.

    [​IMG] Download
    [​IMG] N5 DS Website
    [​IMG] Discuss
     
  2. DarkLG

    Member DarkLG Wow One Shiny Ribbon!!!!

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    1,401
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    Is there any way we can make this work on an R4DS?
     
  3. Xeijin

    Member Xeijin GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Messages:
    495
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    I doubt the R4 will ever be updated now, and it is severely outdated technology anyway. The TTDS is only $11.95 delivered on DX and does everything the R4 does as well as supporting more games and supporting SDHC, why not upgrade?
     
  4. DarkLG

    Member DarkLG Wow One Shiny Ribbon!!!!

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    1,401
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    I don't have money right now and if N5 is a clone of R4ds there should be a way to use n5 firmware on R4.
     
  5. FaRReR

    Member FaRReR GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    278
    Location:
    the Internet
    Country:
    Australia
    You messed it up - it's N5DS, not N4DS.
     
  6. Azadar

    Member Azadar GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 19, 2006
    Messages:
    277
    Country:
    United States
    can this be used as a replacement firmware for M3 Simply devices!?
     
  7. FireEmblemGuy

    Member FireEmblemGuy Finally hit 1000 posts

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    2,271
    Location:
    Michigan, USA
    Country:
    United States
    Yes, your link to the N5 website says N4DS.
     
  8. gaboumafou

    Member gaboumafou GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 23, 2006
    Messages:
    484
    Country:
    Canada
    Asking the same thing...
     
  9. dilav

    Member dilav GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    1,225
    Country:
    United States
    no it does not work on M3 or R4, and there is no hack for it to work on it. Just toss them out/sell them and spend $10-60 including shipping on a new one

    Its kinda suprising how N5 is updating the firmware, they had been know to destroy ds fuses.
     
  10. Nayr Rosfar

    Member Nayr Rosfar White Knight

    Joined:
    Aug 30, 2008
    Messages:
    130
    Location:
    Wherever the next link takes me.
    Country:
    United States
    I don't see why anybody would want an N5 seeing as what it does to the DS.

    I say just buy an itouchds. May be a little more expensive than the others and kinda flimsy but with the later firmwares its pretty damn good for a low cost cart.
     
  11. agentgamma

    Member agentgamma I dont know what to put here

    Joined:
    Oct 5, 2007
    Messages:
    876
    Location:
    Sydney, Australia
    Country:
    Antarctica
    Yes, but the actual update is stored in another file that the R4 cant use so it would be same as using normal r4 firmware
     
  12. cubin'

    Member cubin' GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 12, 2007
    Messages:
    1,866
    Country:
    Australia

    It's just not worth the 11.95 for me personally. My R4 has worked fine with every game I've tried and I only want one or two games on there at once. [​IMG]
     
  13. Renegade_R

    Member Renegade_R Audio/Video Expert

    Joined:
    Apr 21, 2004
    Messages:
    1,654
    Location:
    Toronto, Ontario
    Country:
    Canada
  14. SylvWolf

    Member SylvWolf Ave Dominus Nox

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    707
    Location:
    East Coast, USA
    Country:
    United States
    That's a link to the U2 DS, which is just an R4 clone with YSMenu on it by default. Yasu has expressed concern over this, please do not buy it. The link to the DSTT is on that page for the same price, go for that instead if you're THAT strapped for cash.
     
  15. Balious

    Newcomer Balious Member

    Joined:
    May 30, 2008
    Messages:
    34
    Country:
    United States
    What actually does the N5 do to the DS?
    I had mine since May and its been working fine.
     
  16. Jesterace

    Newcomer Jesterace Member

    Joined:
    Jan 20, 2007
    Messages:
    43
    Location:
    Halifax
    Country:
    Canada
    Apparently it blows the fuses. I got stuck with a N5 after ordering a R4 from Divineo, everything that came with it says R4. Guess I learned the hard lesson. I almost got the itouch DS. Which I might still get. But it's nice to see someone is updating their software. Unlike my G6 lite which hasn't had an update in months.
     
  17. cubin'

    Member cubin' GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 12, 2007
    Messages:
    1,866
    Country:
    Australia

Share This Page