N+ level saving?

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by Icey, Jul 27, 2008.

Jul 27, 2008

N+ level saving? by Icey at 3:49 AM (2,479 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. Icey
    OP

    Member Icey GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 5, 2007
    Messages:
    412
    Location:
    WADE BOGGS CARPET WORLD.
    Country:
    United States
    Well, N+ comes out August 12th and I was doing some research on it while I anxiously await its release and I found out that while you can upload your own created levels and download created levels they'll be gone once you turn your DS off. So I was wondering if any of you 1337 h4xx0rs had any ideas of what could be done so we wont lose levels after turning of the DS. I know nothing is really known about the level format or anything, this is more just for brain storming until N+ comes out. So guys, any ideas?
     
  2. Forstride

    Member Forstride The rudder moves when I turn the wheel

    Joined:
    May 6, 2008
    Messages:
    2,763
    Location:
    Pittsburgh, PA
    Country:
    United States
    Hopefully someone will, since that's kind of stupid that you have to upload them and download them again if you want to play the level after you shut the DS off. I'm going to be playing this a lot when it's released.
     
  3. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    You could possibly edit the rom to use a larger save file and write the levels to the save. but that'd require alot of reprogramming which i dont think anyone would really bother with.
     
  4. vhunter

    Member vhunter GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    181
    Location:
    From the unknown
    Country:
    United States
    I thought a cheat can fix this because the downloaded levels are proably gonna be in the ds's ram.

    Bummer.
     
  5. test84

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    you gave me a heart attack, thought its out.
     
  6. Pyrofyr

    Member Pyrofyr GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    1,258
    Location:
    Miami
    Country:
    United States
    If you have an SCDS1, you can RTS :]
     
  7. Icey
    OP

    Member Icey GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 5, 2007
    Messages:
    412
    Location:
    WADE BOGGS CARPET WORLD.
    Country:
    United States
    I have a Cyclo and can real time save. but will that save the levels to? I never thought of that O.O
     
  8. dethstryke

    Newcomer dethstryke Advanced Member

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    50
    Location:
    Wisconsin
    Country:
    United States
    lol me too. x_x
     
  9. Edgedancer

    Member Edgedancer Director of Moon based operations

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    2,641
    Location:
    Canberra
    Country:
    Australia
    To tell you the honest truth, no one is going to be able to give you a definite answer until the game is out and we can see how it works. there will probably be a workaround but nothing is known right now.
     
  10. WildWon

    Former Staff WildWon EXTERMINATE!

    Joined:
    Apr 4, 2008
    Messages:
    2,814
    Location:
    8-Bit Heaven
    Country:
    United States
    Well, i'm in the same boat as a few other people here... i thought you had stumbled across an early dump. Almost pinched off a loaf, right here at my desk at work!

    But i AM very excited that it'll be out in a couple of weeks! WOOOOOOOOOO!!!

    As well, i agree w/ Edgedancer... we'll have to wait and see... unless theres an early leak, and someone with some brains, and decent sized testes decides to post the info up early, but thats doubtful :-\
     
  11. playallday

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
    I don't think (not know but THINK) anyone will make a hack for this: A lot of people have a SCDS1 or a CycloDS so the hack is pointless (just use Real Time Saves). And getting the levels from the ram (think not know) and put them back looks WAY too hard!

    Or a CycloDS.
     
  12. test84

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    ^you miss the point that N has a very big user map level base (NUMA) and its very possible.
     
  13. playallday

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
    1st what do you mead by "very possible"? Can YOU do it? Or a long time super star programmer who was working for Nintendo and knows all the level 10 stuff.

    So? I don't think you can import file from the PC game to the soon to be out N+.
     
  14. hp.n0t1ze

    Newcomer hp.n0t1ze Member

    Joined:
    Aug 12, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    Yea no one can give you an answer without the game unless someone has the game somehow and did it.

    But the only ppl that have the game is the makers and the contest winners.

    AND IM GOIN TO GET THIS GAME THE FIRST DAY IT COMES OUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (AND GETS DUMPED!!!!)
     

Share This Page