My WiiKey works sparatically?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by StacMaster-S, Mar 26, 2007.

Mar 26, 2007
  1. StacMaster-S
    OP

    Member StacMaster-S GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    367
    Location:
    Albany, NY
    Country:
    United States
    Hey all! I was just curious, I've been reading a lot of stories about the WiiKey working flawlessly, but for me it seems my Wii backups will sometimes load up properly, and other times not. However when they DO load up, I never get DRE's... every game I've played has worked perfectly, and I have tested some for a considerable amount of time.

    There has been so much talk of DVD burners and DVD media, I'm wondering if it's maybe my particular brand of DVD burner, or does this happen to other people? From what I've read so far no one has really mentioned having to pop the disc back in once or twice to get the game recognized.

    Thanks in advance!


    My setup:
    Wii (purchased at launch) with WiiKey
    I/O Magic Dual-Layer DVD Burner
    Staples 16x DVD-R's (from what I've read these are perfectly fine for WiiKey backups)
    Burning at at least 8x to reduce clicking noises in the Wii
     


  2. HelloKitty

    Member HelloKitty GBAtemp Fan

    Joined:
    May 1, 2006
    Messages:
    428
    Location:
    Gaithersburg, MD
    Country:
    United States
    I've been using generic Office Depot Dvd media and it works fine..
    WiiKey for me has been working wonderfully.
    Only problem is Call of Duty 3 (Pal)
    and Kororinpa (Pal)
    I can't get those 2 to work at all.
    I have a US system.
     
  3. mehmed

    Newcomer mehmed Advanced Member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    50
    Location:
    Amsterdam
    Country:
    Netherlands
    I have a LG burner and my media are verbatim dvd-r 16X. I used philips dvd+r 16x and had some problems tht were fixed when i set the wiikey to 3x. SSX blur worked perfect with verbatim but with dragonball z and godfather i have problems. When i start dragonball after the menu as i start a game i get a message that i have to put the game disk back. With Godfather i start a new game and i get the same text. Does anyone know why. I burned them with Clonedvd2 and nero 7.
     
  4. FuManChuu

    Member FuManChuu GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 6, 2006
    Messages:
    204
    Country:
    United States
    Seems kinda like my setup... I got a error loading wiisports retail one time... and one time a dvdrw that I put the wiikey update on didnt load... but other than that, everything always plays perfect [​IMG]
     
  5. lookout

    Member lookout GBAtemp Board Room

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    1,619
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United Kingdom

    HelloKitty did you really mod your wii console? if so that first time I heard an female modchip a console successful! [​IMG]
    check GBAtemp Wiki Region Free Compatibility List
     
  6. StacMaster-S
    OP

    Member StacMaster-S GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    367
    Location:
    Albany, NY
    Country:
    United States
    Hmm, seems like I'm not the only one with some intermittent loading problems. I guess I'll just keep doing some trial and error, maybe grab some different DVD-R's and see if there's any difference.

    I certainly can't complain seeing as every game I've done so far is playable... but it would be nice if the games would load up 100% of the time.

    It's amazing how much conflicting information is out there though.... I've seen forums where they say you should burn at the lowest possible speed, and ones where they say burn at the highest possible speed. For me I'm doing higher speed burns now (because it gets rid of the clanking noises that can happen when a game is loading). Still neither has had any effect on my disc recognition issues. :/
     
  7. lookout

    Member lookout GBAtemp Board Room

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    1,619
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United Kingdom
    Alway burn at x4 speeds
     
  8. StacMaster-S
    OP

    Member StacMaster-S GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    367
    Location:
    Albany, NY
    Country:
    United States
    4x and higher or 4x and lower?

    From some of the tests I've been doing, I've found that higher speed burned discs (like 8x) can actually fix some issues like the loud clicking which can occur during bootup and fixing an issue I had with my backup of Battle Stadium D.O.N. (Gamecube) not being able to read the data fast enough.

    Of course no matter what speed I burn my discs I still seem to have occasional "unrecognized" errors. :/
     
  9. HelloKitty

    Member HelloKitty GBAtemp Fan

    Joined:
    May 1, 2006
    Messages:
    428
    Location:
    Gaithersburg, MD
    Country:
    United States
    Yes, I did.. I have very steady hands and good eyes [​IMG]
    So it's a breeze... [​IMG]
    I'm thinking about painting it and adding purple LEDs around it too... [​IMG]


    Maybe we should have a Mod your Wii competition [​IMG]
     
  10. Digeman

    Member Digeman GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 5, 2005
    Messages:
    759
    Country:
    Sweden
    Sorry if this is reeeally of topic but what are these DRE's i keep hearing about all the time? (Not too updated on these kind of things [​IMG] ) Oh and sorry I can't help ya man since my wiikey hasn't arrived yet xD
     
  11. HelloKitty

    Member HelloKitty GBAtemp Fan

    Joined:
    May 1, 2006
    Messages:
    428
    Location:
    Gaithersburg, MD
    Country:
    United States
    DRE : Disk Read Error
     
  12. Digeman

    Member Digeman GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 5, 2005
    Messages:
    759
    Country:
    Sweden
    Ooooh!! [​IMG] Thanks for clearing that up [​IMG]
     
  13. ssj4android

    Member ssj4android GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 4, 2006
    Messages:
    180
    Country:
    I was having similar problems with my PIC. Turns out one of the wires I attached to the chip socket was too long and touching another or something like that. All I know is that I straightened the wire, gave it some heat, and now it's working a lot better.
     
  14. corbs132

    Member corbs132 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Messages:
    853
    Country:
    United States
    cold solder joints?
     
  15. 3DPiper

    Member 3DPiper GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 13, 2004
    Messages:
    360
    Country:
    United States
    I was having problems with Maxell media not working.. I bought some Verbatim DVD-Rs, and NO problems whatsoever! No DREs, fast load times.. We played Rampage for several hours today without a hiccup.

    However, I purchased a new contoller+nunchuk, and now none of my backups work.. [​IMG] Has synching it to the Wii changed something? I took the batteries out of the new one, but now the old one shows up as '2' (even if I only have one controller going).. Either way NOTHING is working now whereas everything was working before..

    [​IMG]

    -Matthew
     
  16. lookout

    Member lookout GBAtemp Board Room

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    1,619
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United Kingdom
    damn.. your good! [​IMG]
    where could I find a girl like you? [​IMG]

    Wii competition? paint and adding purple LEDs? I probably looking at it right now [​IMG]
    [​IMG]
    Yup... thats her painted and adding purple LEDs! ^-^

    --------------------------------
    [​IMG]

    that her..... [​IMG]
     
  17. corbs132

    Member corbs132 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Messages:
    853
    Country:
    United States
    dude open the sd card flap thing on the wii when its off
    hold the red sync thing for 15 seconds
    turn on wii
    reconnect wiimotes etc
    (i called ninty on this one, i was having probs myself)
     
  18. avatarx

    Newcomer avatarx Advanced Member

    Joined:
    Feb 3, 2007
    Messages:
    85
    Country:
    United States
    My setup:

    Genuine WiiKey from eurasia.nu
    Pioneer 111D burner flashed to 111L 8.29 firmware
    Verbatim 16X DVD-R
    burned at 6X speed using imgburn

    No coasters yet, everything works fine.
     
  19. HelloKitty

    Member HelloKitty GBAtemp Fan

    Joined:
    May 1, 2006
    Messages:
    428
    Location:
    Gaithersburg, MD
    Country:
    United States
    Hmm.. I might just do that.. but the eyes are a little scary.. maybe the around the bow.. [​IMG]
     
  20. 3DPiper

    Member 3DPiper GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 13, 2004
    Messages:
    360
    Country:
    United States

    That certainly got my wiimotes back in their normal order (older wiimote is 1, newer is 2)..

    But still, none of my bakups are working..

    Sooo agravating, we were playing them all earlier with nary a problem.. I have no idea what I've done..

    [​IMG]

    -Matthew
     

Share This Page