My Wii Crashes When I select Wii Settings

Discussion in 'Wii - Hacking' started by PsychoticDust, May 18, 2010.

May 18, 2010
  1. PsychoticDust
    OP

    Member PsychoticDust GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    334
    Location:
    England, UK
    Country:
    United Kingdom
    Hi everyone, my Wii crashes whenever I select Wii Settings. It was working just fine before until I decided to update it to 4.1 and update my Homebrew channel, as I had the cannot find vunerable IOS message. I have been following this guide: http://sites.google.com/site/completesg/other-stuff/fix-hbc and this guide: http://sites.google.com/site/completesg/ha...-guide/updating

    I think the problem maybe that I messed up on this step of the guide:

    2. Run DOP-Mii. Choose IOS36 to use with the application.
    Go right to IOS61 and press A. Say YES to installing it and NO to all the rest.
    Once installed, do the same for IOS34

    I accidently said yes to everything when I installed IOS61.

    And I think I messed up this step:

    Time to install the System menu IOS. We are going to add some patches to it, so we have to install it with DOP-Mii.

    * Go Left/Right to the IOS for the system menu that you are going to install (use the table above).
    * Press + to start the installation.
    * Press A to continue and also accept all patches (by pressing A)
    * When it asks where to load from, choose "Load IOS from SD card" (left twice)

    When I tried to load the IOS from my SD card, it couldn't open it, so I choose the download from NUS (or something along those lines) option.

    I can still play backups and use various apps, but I just can't access my Wii settings. Any help would be greatly appreciated.

    Thanks [​IMG]
     


  2. Maurice10

    Member Maurice10 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    126
    Country:
    United States
    Reinstall IOS61/34 correctly?

    Loading the IOS from SD card or from NUS makes no real difference (unless it failed to download it of course).
     
  3. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    You have a semibrick. Reinstall your System Menu.
     
  4. PsychoticDust
    OP

    Member PsychoticDust GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    334
    Location:
    England, UK
    Country:
    United Kingdom
    Thanks for the replies folks, reinstalled IOS61/34 correctly and that didn't work.

    How would I go about reinstalling my system menu?
     
  5. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    I believe DOP-Mii can do that. Otherwise, install a wad of it. Just to be safe, install IOS60 v6174 first. Do NOT install IOS60 v6400.
     
  6. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,941
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    Are you sure you installed 4.1 for your region (E)?
    Installing IOS61 with patches is not the problem, neither is the fact you got it from NUS.

    Either way, to re-install your system menu, you can use DOP-Mii as well. There's a separate option for it I think.

    If you can, be sure to have BootMii (boot2) installed
     
  7. PsychoticDust
    OP

    Member PsychoticDust GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    334
    Location:
    England, UK
    Country:
    United Kingdom
    I'm loving the quick replies! [​IMG] I'm positive that I have 4.1 for my region. When I install IOS60 v6174, should I just install or say yes to the patches as well?

    I do have boot2 installed. It's strange, because I used to be able to hold the Wii's reset button and access bootmii, but now I can't. [​IMG]
     
  8. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    either way is safe, but I would say yes to the patches (there are some benefits to having a patched system menu IOS)

    edit: u are getting bootmii and priiloader confused. Holding reset will take you to the priiloader menu, not bootmii

    priiloader is uninstalled everytime you install a new system menu
     
  9. cobleman

    Member cobleman GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,449
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Have you installed priiloader? And if you have what ios is it booting into?
     
  10. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,941
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    That's not BootMii boot2 then, but preloader/priiloader. That gets removed when updating, so it's normal you can't access it [​IMG]
     
  11. PsychoticDust
    OP

    Member PsychoticDust GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    334
    Location:
    England, UK
    Country:
    United Kingdom
    Ok, I said yes to all of the patches, but I'm still crashing at the settings. [​IMG] I don't have priiloader.

    @tj_cool: I had no idea about that! Lol, there was me holding my reset button for ages...

    Edit: On DOP-Mii, it says that my Boot2 version is 4.
     
  12. cobleman

    Member cobleman GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,449
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Try removing your SD card
     
  13. PsychoticDust
    OP

    Member PsychoticDust GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    334
    Location:
    England, UK
    Country:
    United Kingdom
    Tried that, but my Wii still crashes at system settings. [​IMG]

    Should I try install priiloader? I'm really stuck here.
     
  14. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    so u successfully reinstalled your system menu, but the problem persists?

    You installed both IOS60 (non-stubbed) and System Menu 4.1E correct?
     
  15. cobleman

    Member cobleman GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,449
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    What system menu does Dop-Mii say you are on ?
     
  16. PsychoticDust
    OP

    Member PsychoticDust GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    334
    Location:
    England, UK
    Country:
    United Kingdom
    Yes

    Yes

    Lol. DOP-Mii says I'm on 4.1E
     
  17. cobleman

    Member cobleman GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,449
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Can you use Wadmanger 1.5 to install IOS60-64-v6174.wad and 4.1E_Systemmenu_v450.wad
     
  18. PsychoticDust
    OP

    Member PsychoticDust GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    334
    Location:
    England, UK
    Country:
    United Kingdom
    Would that help? I've already reinstalled them via DOP-Mii and I still have the same problem.
     
  19. cobleman

    Member cobleman GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,449
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Its worth a try and only takes a few minutes install ios60 1st then your system menu
     
  20. PsychoticDust
    OP

    Member PsychoticDust GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    334
    Location:
    England, UK
    Country:
    United Kingdom
    Ok I will try in about an hour or so. [​IMG]
     

Share This Page