My softmodded Wii refuses to run certain applications from HBC

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Xbox360, Jul 6, 2010.

  1. Xbox360
    OP

    Newcomer Xbox360 Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    I'm not really sure where to start with this, but I shall try my best to explain, because I softmodded my Wii months ago.

    I'll go with what I do have:
    - PriiLoader and a modded, updated version that was released after are installed.
    - There was another piece of software I installed prior to softmodding which helps circumvent any bricking.
    - HBC is installed fine.
    - WAD manager works too.
    - I'm currently only using SoftChip to run backups as it's the only one that will work.
    - There's also a WiiKey V.1 installed from way back when.
    - I think I'm running cIOS 19; it has been a while as stated.

    The problem is that some applications that are praised highly, like NeoGamma and CFG USB Loader, are not working at all. They hang on the startup, displaying the splash screens, but then they hang and the controller unsyncs; it's highly frustrating.

    I've searched Google a few times over the past months and there's been handy bits of information and a few solutions using workarounds like the Trucha Bug Restorer, but nothing has ever worked for me. With a certain new release that has just come out, I really want this problem out of the way so I can enjoy a few games.

    I'm here for the next few hours if anyone is willing to give me a hand.
     


  2. kimikal27

    Member kimikal27 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,381
    Location:
    Galway
    Country:
    Ireland
    so do u use usb or dvds to run backups?
     
  3. Xbox360
    OP

    Newcomer Xbox360 Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    At the moment I've only used SoftChip, as it is the only one that has worked for me, which runs disc based backups. Right now I've tried to install, or at least run CFG USB Loader but like NeoGamma (both from HBC and from an installed channel) it just crashes on startup and the controller turns off.
     
  4. kimikal27

    Member kimikal27 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,381
    Location:
    Galway
    Country:
    Ireland
    what u are trying to use are usb loaders, and those need something connected in the usb port to work, any way, they should not crash, there should be a timer waiting for u to connect you pen or hdd...

    but try this, with the wii standing up, power button on the upper part and the ports looking your way, insert a usb pen or hdd on the usb port on the right (it as to be that one specifically) and then use one of those usb loader, it should ask u to format it, if it does it's cuz it works...
     
  5. Xbox360
    OP

    Newcomer Xbox360 Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    I tried your advice by plugging in the USB plug form the external HDD and the program still crashes, as does the remote.

    Still, if this did work, it wouldn't explain why the likes of NeoGamma crash too. Thanks though, any other ideas?
     
  6. kimikal27

    Member kimikal27 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,381
    Location:
    Galway
    Country:
    Ireland
    just wild guessing but have u looked for stubs?
     
  7. Xbox360
    OP

    Newcomer Xbox360 Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    Stubs?
     
  8. kimikal27

    Member kimikal27 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,381
    Location:
    Galway
    Country:
    Ireland
  9. Xbox360
    OP

    Newcomer Xbox360 Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    24
    Country:
    United States
  10. Xbox360
    OP

    Newcomer Xbox360 Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    Update: I used MMM (Multi-Mod Manager) to uninstall the stubbed IOSs but IOS 222, 223 and 249 caused errors when removing and therefore are still intact. Any help on this?

    EDIT: NeoGamma and CFG USB Loader are still crashing.
     
  11. kimikal27

    Member kimikal27 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,381
    Location:
    Galway
    Country:
    Ireland
    what errors???

    any way, u should update your ios just to make sure
     
  12. Xbox360
    OP

    Newcomer Xbox360 Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    Right, here's the steps that I've taken to resolve this using various pieces of information from the internet:

    - Installed IOS36 (r3351) w/FakeSign using DOP-MII
    - Tried to install Waninkoko's cIOS 38r17 to IOS249 from a network install, crashed before it could start.
    - Installed it to IOS36 and it returned "INSTALL ERROR! (ret = -1035)" when installing the custom IOS.
     
  13. kimikal27

    Member kimikal27 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,381
    Location:
    Galway
    Country:
    Ireland
    use latest wad manager version that is 1.7
    and install latest ciosx that is rev19
     
  14. Xbox360
    OP

    Newcomer Xbox360 Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    Same thing happened again. All the patches and such worked but when it comes to installing the Custom IOS it returns "INSTALL ERROR! (ret = -1035)".

    This is very frustrating, but I've come to far haha.
     
  15. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,166
    Country:
    United Kingdom
    try not using network install.
     
  16. Xbox360
    OP

    Newcomer Xbox360 Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    Still the same error when I use WADs :/
     
  17. chillta

    Newcomer chillta Member

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    40
    Country:
    Germany
    not sure if i recall this correctly, but isn't -1035 = bad ios/ no trucha?
     
  18. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    Afaik, it means you are trying to install something while a higher version of it is already installed.
     
  19. kimikal27

    Member kimikal27 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,381
    Location:
    Galway
    Country:
    Ireland
    yup, thats why im telling him to get the latest versions...
     
  20. Xbox360
    OP

    Newcomer Xbox360 Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    I gave up and installed DARKCORPS or whatever it is called and it fixed everything for me, which I'm pretty amazed by.

    Unfortunately when I go to play Mario Galaxy 2 from the dashboard it says I have to update my system. Any way around this? I know that 4.3E is safe now, well, as far as I know, but I don't want to have to go through any more hassle.
     

Share This Page