My R4 just came but I'm having problems...

Discussion in 'R4 DS' started by ~*NarutoForever*, Mar 26, 2009.

  1. ~*NarutoForever*
    OP

    Newcomer ~*NarutoForever* Member

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    Okay, I bought this card - http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.19236 And I also bought a 4GB Kingston MicroSD card. I did everything that I was supposed to do but everytime I turn my DS Lite on, it gets stuck on the Loading screen. What's wrong with??? What can I do?

    Please help [​IMG]

    EDIT:

    Also, my MicroSD card came with an 'Adapter'. What's that for??
     


  2. Law

    Member Law rip ninjacat that zarcon made me

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    4,132
    Location:
    ‭jerkland
    Country:
    United Kingdom
    You're probably running the wrong firmware.

    Go to the website that's stated on the box of the R4, and get the firmware from there. There are so many fake R4s, and because of this there are many different firmwares.

    Also, wrong section.
     
  3. ~*NarutoForever*
    OP

    Newcomer ~*NarutoForever* Member

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    @ Law

    I did that but it still gets stuck on the loading screen. Any other suggestion? Thank you for replying btw ^^

    P.S: Sorry about that...I didn't know where to put this question XP
     
  4. fryguy

    Member fryguy GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 25, 2006
    Messages:
    265
    Country:
    Sweden
    If it's a real R4 it won't work with SDHC cards (sd cards over 2GB)
     
  5. fryguy

    Member fryguy GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 25, 2006
    Messages:
    265
    Country:
    Sweden
    double post.
     
  6. DarkRey

    Member DarkRey still transfoooorming.... with sum lags!

    Joined:
    Mar 9, 2007
    Messages:
    983
    Location:
    Rotating around Toni
    Country:
    Croatia
    like fryguy said
    that card that you both doesnt support SDHC
    only a normal 1/2/4 gb non sdhc card will work on it

    btw that card is the not the official R4ds
     
  7. ~*NarutoForever*
    OP

    Newcomer ~*NarutoForever* Member

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    @ Fryguy

    Are you serious!? Ugh, great! So what can I do now??? [​IMG]
     
  8. c0pE89

    Newcomer c0pE89 Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    43
    Location:
    HI
    Country:
    United States
    well if its not a real r4 then quit being cheap and buy a real flash cart
     
  9. ~*NarutoForever*
    OP

    Newcomer ~*NarutoForever* Member

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    Huh!? How is it not real???

    EDIT:

    So, Dealextreme gave me a fake one right? It's their fault or...?
     
  10. c0pE89

    Newcomer c0pE89 Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    43
    Location:
    HI
    Country:
    United States
    I'll say about 90% of R4's out are fakes the real company got shut down so ya
     
  11. fryguy

    Member fryguy GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 25, 2006
    Messages:
    265
    Country:
    Sweden
    @Naruto: Nope, the real R4 cards does NOT support SDHC, most of the clones seems to do though. (but i would probably buy a known card instead if a were you and wanted SDHC support). You can of course buy a microsd card which isn't SDHC though, that should work.
     
  12. Depravo

    Global Moderator Depravo Jaded curmudgeon

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    5,076
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    You can find all the latest kernels for the various R4 clones on this page - http://www.linfoxdomain.com/nintendo/ds/

    Try them all, one at a time, until you find one that works. If none of them do then start crying and RESEARCH the next flashcard you intend to buy before parting with your money.
     
  13. bokuza

    Newcomer bokuza Newbie

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    You bought it from DealExtreme huh? I did too. THE SAME ONE.
    If its the same as mine, this should work!

    BTW Your memory card works fine if its the same as mine (ive got up to 4GB - 32GB support)

    Look at your DS card itself, Does is say R4 III Upgrade? If not, what does it say? IGNORE THE DAMNED BOX. They reuse boxes. Yes dick like i know.
    DealExtreme sells that kind only usually. [​IMG]
    NO WORRIES IF IT IS!!!

    Just to http://linfoxdomain.com/nintendo/ds/
    Find the bold text that says
    R4-III / R4 Upgrade (r4dsl.net, r4iiinew.com, r4iii.com, iii.phqy.net) Latest: v3.09

    Click it and download your language!

    To install add it directly to your ROOT of the card. Just like you did before.
    like E:/HERE

    Now try it. [​IMG] Tell what happens k!?
     
  14. Mustank

    Newcomer Mustank Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    What Firmware you using?
    [​IMG]
     
  15. Slim Shady

    Newcomer Slim Shady Newbie

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    Make sure to have these 3 main files in the root of sd
    _system_
    _DS_MENU (dat)
    _DS_MENU (config)

    I have a clone sdhc and running firmware v1.21, works 100% and works with latest games (gta, poke pltnum, blue drag, etc.)
     
  16. ~*NarutoForever*
    OP

    Newcomer ~*NarutoForever* Member

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    Um, well the card just says, 'R4 Revolution for DS'. I tried what you suggested, but to no luck. It STILL gets stuck on the Loading screen. I'm so frustrated right now...at least I know that it DOES work, since you said you bought the same one, right? Arrgh!!! What am I doing wrong!?
     
  17. wchill

    Member wchill Resident chillxpert

    Joined:
    Jun 12, 2008
    Messages:
    1,407
    Country:
    United States
    It's the wrong firmware then - did you already try the official R4 firmware? (v1.18) It's here in the download section.
     
  18. DarkRey

    Member DarkRey still transfoooorming.... with sum lags!

    Joined:
    Mar 9, 2007
    Messages:
    983
    Location:
    Rotating around Toni
    Country:
    Croatia
  19. ~*NarutoForever*
    OP

    Newcomer ~*NarutoForever* Member

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    This is the MicroSD I'm using http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11241 Also, the box says to go to this site ---> http://www.r4ds.com

    I'll try reading the topic that you gave me and then I'll edit this post [​IMG] Wish me luck!

    EDIT:

    Okay, I'm confused. It says I should download YSMenu first and then download R4YSauto. But I can't find the link to download YSMenu, I just get a japanese site :/ Sorry for the trouble...xD;;
     
  20. lyzard

    Newcomer lyzard Advanced Member

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    55
    Country:
    Turkey

Share This Page