My R4 has a weird screen and doesnt load roms anymore

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by AXBAXMIT3000, Jul 22, 2008.

  1. AXBAXMIT3000
    OP

    Newcomer AXBAXMIT3000 Member

    Joined:
    May 28, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Im in dire need of some help.i tried to update my R4,i deleted everything,formatted the micro SD card and downloaded and transferred the latst firmware (English 1.18) now the R4 just shows "R4 revolution for DS" on the top screen and "R4 revolution for DS" and "!!!" and a load of japanese(?) writing and won't load.any help would be appreciated.
     
  2. pasc

    Member pasc GBATemps official GBA Freak

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    2,572
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    try an older firmware and look if that works.
     
  3. AXBAXMIT3000
    OP

    Newcomer AXBAXMIT3000 Member

    Joined:
    May 28, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    I've tried versions 1.15 to 1.18 and still no joy.is this a common problem with old versions of the R4 or something?anyone else had this problem?
     
  4. Connor B

    Newcomer Connor B Newbie

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    United Kingdom
    Did you format your microSD card with a compatible filesystem? I'm not sure what the R4 supports, but try to make sure it's either FAT16 or FAT32.
     
  5. AXBAXMIT3000
    OP

    Newcomer AXBAXMIT3000 Member

    Joined:
    May 28, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Is FAT32 freeware? looked for a download there but couldnt find it
     
  6. Ferrariman

    Member Ferrariman Hip-Flop and cRap

    Joined:
    Dec 9, 2007
    Messages:
    3,357
    Location:
    Canader.
    Country:
    Canada
    No, it's a drive format.

    Step1: Backup all your data. Put everything that is on your card to a safe place on your computer
    Step2: My computer
    Step3: Right Click your R4 MicroSD
    Step4: select "format"
    Step5: click the drop down menu that says Fat in it. Also: FAT=FAT16 and vice versa
    Step6: format, MAKE SURE YOU BACKED UP ALL DATA
    Step7: After the format, put all your data back on the card.
    Step8: It should work.
     
  7. Hickeyl

    Member Hickeyl GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 26, 2007
    Messages:
    244
    Location:
    UnderNet
    Country:
    United Kingdom
    are you sure you used the ENGLISH version update?
     
  8. AXBAXMIT3000
    OP

    Newcomer AXBAXMIT3000 Member

    Joined:
    May 28, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    its definitely the english one and i followed the walkthrough and it still doesnt work
     
  9. Rayder

    Former Staff Rayder Mostly lurking lately....

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    6,613
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Must be one of those clone R4's.
     
  10. Ferrariman

    Member Ferrariman Hip-Flop and cRap

    Joined:
    Dec 9, 2007
    Messages:
    3,357
    Location:
    Canader.
    Country:
    Canada
    Try using the Chinese kenal.
     
  11. AXBAXMIT3000
    OP

    Newcomer AXBAXMIT3000 Member

    Joined:
    May 28, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    yes the chinese kernel worked and its up and running again,thank you all so much for your help
     

Share This Page