my dsi says no card is inserted when i put in my r4i card

Discussion in 'R4 DS' started by superkaytee, Feb 26, 2010.

  1. superkaytee
    OP

    Newcomer superkaytee Member

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    34
    Country:
    Ireland
    I got my r4i card working yesterday and it was workig fine all day and all night but when i put in my r4i card toda it says' no card is inserted'???
    I have tried putting a piece of card behind the r4i cartridge but it still says the same thing...any ideas??
     
  2. superkaytee
    OP

    Newcomer superkaytee Member

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    34
    Country:
    Ireland
    can anyone help?
     
  3. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,481
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    Don't double post; no need to bump your thread after less than two hours. For one thing, get a better cart. Anything else you can test it in?
     
  4. superkaytee
    OP

    Newcomer superkaytee Member

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    34
    Country:
    Ireland
    i tried it in a friends ds and a friends dsi and its not reading it either. I took all the files off the r4i , formatted it and put them back on again and still is not reading it for some reason.
     
  5. EnnEss

    Banned EnnEss Banned

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    191
    Country:
    United States
    If it doesn't work in a DS lite either, then you have 2 cases:

    1) Your card is bricked. Buy a new one.

    2) Your card's shape is not very perfect so it doesn't slide in properly, but considering that you tried sticking a piece of card behind it, then I don't really know.
     
  6. superkaytee
    OP

    Newcomer superkaytee Member

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    34
    Country:
    Ireland
    its just strange that it was working fine and now nothing at all??
     
  7. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,481
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    Being an R4i, I think it's probably bricked.
     
  8. EnnEss

    Banned EnnEss Banned

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    191
    Country:
    United States
    *ahem* *ahem* [​IMG]
     
  9. superkaytee
    OP

    Newcomer superkaytee Member

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    34
    Country:
    Ireland
    can u send these back for a replacement or money back?
     
  10. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,481
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    What? If you were referring to the fact you already said it, I know you did; I was just narrowing it down to the one.
     
  11. gadgeteduk

    Newcomer gadgeteduk Member

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    45
    Country:
    United Kingdom
    your card is not bricked bricked you need to format the mem card and start again it is corrupted
     
  12. Leo Cantus

    Member Leo Cantus So zeta slow!

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    832
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    What firmware are you on?
     
  13. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States


    Pretty sure your card is dead dead.
    Buy a new one, but this time spend an hour and read up on the various cards. Read reviews, watch videos and find a REPUTABLE place that doesn't sell fakes.
     
  14. Leo Cantus

    Member Leo Cantus So zeta slow!

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    832
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Yeah, your gonna have to buy a new card.
     

Share This Page