Multi Gamecube games on one DVD?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by avatarx, Feb 10, 2007.

Feb 10, 2007
  1. avatarx
    OP

    Newcomer avatarx Advanced Member

    Joined:
    Feb 3, 2007
    Messages:
    85
    Country:
    United States
    I've got some .GCM files. How can I put them on one DVD and choose a game after Wii starts? Is that even possible? I'm planning to mod my Wii soon.
     
  2. elomaniak

    Member elomaniak GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    185
    Country:
    Poland
    i tried using looneycubes multi boot iso creator

    but this program doesnt let me load any images of GC games
    dont knowe why but when it will be possible i will try it out

    edit:
    so it seems that the mutli-game-discs dowsnt work at all
    the gcos loads up and when i insert the isc and try to load it gcos returns to its main menu
     
  3. SpaceJump

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    elomaniak, have you tried the GCM Utility?

    I have some GC isos in .gcm format. How do I burn these? Do I have to convert them somehow to .iso?
     
  4. g.crow

    Member g.crow beide mittelfinger hoch

    Joined:
    Feb 26, 2006
    Messages:
    770
    Country:
    United States

    simply rename them to .iso and burn with nero or such

    mars
     
  5. elomaniak

    Member elomaniak GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    185
    Country:
    Poland
    i used looneycubes multi boot iso maker
     
  6. SpaceJump

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    Can you try the GCM Utility? Maybe that works.
     
  7. elomaniak

    Member elomaniak GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    185
    Country:
    Poland
    i will give it a try later
    its working neither with Looneycubes Tool either with GCM Utily
     
  8. Dirtie

    Former Staff Dirtie :'D

    Joined:
    Sep 9, 2003
    Messages:
    3,705
    Location:
    Zealer
    Country:
    New Zealand
    If you're using a multi-boot iso, more than likely you'll need to use GCOS or something similar to be able to choose your game.
     
  9. elomaniak

    Member elomaniak GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    185
    Country:
    Poland
    i used the odified wii gcos
    when i select boot DVD the system shows up a kind of loading screen but then it returns to the main menu
     
  10. injection18

    Newcomer injection18 Advanced Member

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    57
    Country:
    France
    you shouldnt select "boot dvd" but explore the disc and select the gcm or iso file you wanna launch ....
     
  11. elomaniak

    Member elomaniak GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    185
    Country:
    Poland
    this function is not included
    hope there will be one soon
     
  12. kobewan

    Member kobewan GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Messages:
    161
    Location:
    Austin, Texas
    Country:
    United States
    I might be wrong, but doesn't that only work for the Viper chip (for the GC, not Wii)?
     
  13. elomaniak

    Member elomaniak GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    185
    Country:
    Poland
    if a gcos version will be released with a file explorer thern it will be possible with gcm utily i think
     

Share This Page