Mother 3 on the VBA GX 1.0.3

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Baiano19, Oct 18, 2008.

Oct 18, 2008

Mother 3 on the VBA GX 1.0.3 by Baiano19 at 2:54 AM (8,278 Views / 0 Likes) 56 replies

  1. Baiano19
    OP

    Newcomer Baiano19 Member

    Joined:
    Nov 10, 2006
    Messages:
    37
    Country:
    Brazil
    So I am trying to play the English patched Mother 3 on the Wii, but I can´t save it. Every time I try it says "unable to save"

    I searched on google and apparently you can import a save from the PC VBA and the problem will be fixed, but I am not having any luck...

    Also there are some errors like : couldn´t open fat://vbagx/roms... but I can load the game afterwards...

    Any help?
     


  2. sess

    Member sess GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    311
    Location:
    Sao Paulo
    Country:
    Brazil
    Try to format your SD to FAT(16) instead of FAT32. Worked for me while I was playing Golden Sun.
     
  3. Baiano19
    OP

    Newcomer Baiano19 Member

    Joined:
    Nov 10, 2006
    Messages:
    37
    Country:
    Brazil
    Lol fixed 1 minute after posting...its on the goddamn official site of the English patch! [​IMG]
     
  4. Gus122000

    Member Gus122000 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Messages:
    594
    Country:
    Antarctica
    Is everything running fine?
     
  5. Drift Monkey

    Newcomer Drift Monkey Advanced Member

    Joined:
    Aug 18, 2008
    Messages:
    71
    Location:
    Saturn Valley
    Country:
    United States
    http://mother3.fobby.net/or/

    Which solution fixed the saving problem? I'm getting the "Unable to save" message too.
     
  6. Prince Valmont

    Member Prince Valmont GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    208
    Location:
    Midwest
    Country:
    United States
    Not only this problem, but another:

    You can fix the save problem by the patch which removes the "Unable to Save" error.

    But there's another problem.

    Now when you save the game's SRAM and reset the game, it's as though it doesn't recognize your file, and you'll either have to start over or pull up a save state.

    I got around this by making a new game on a VBA on the computer, taking the .sav file (which is 64KB compared to the Wii's VBA .sav of 128KB), and after I replaced the .save file, I started a new game after I lost the game I had an hour into, and after I saved with the frog, it actually remembered the save SRAM.

    Be aware of this problem, though...
     
  7. Drift Monkey

    Newcomer Drift Monkey Advanced Member

    Joined:
    Aug 18, 2008
    Messages:
    71
    Location:
    Saturn Valley
    Country:
    United States
    You mind uploading the .sav?

    Edit: Nvm should be able to use this: http://www.zophar.net/savestates/gba/mother-3.html
     
  8. Baiano19
    OP

    Newcomer Baiano19 Member

    Joined:
    Nov 10, 2006
    Messages:
    37
    Country:
    Brazil
    I learned this the hard way [​IMG]
    I was so happy (actually not, because of the story) and then when I returned... nothing.

    Still I tried this method and there game deosn´t recognize the .sav file...

    Now what?
     
  9. Drift Monkey

    Newcomer Drift Monkey Advanced Member

    Joined:
    Aug 18, 2008
    Messages:
    71
    Location:
    Saturn Valley
    Country:
    United States
    Applied the translation patch then the save fix patch and went ahead and copied the .sav file from the link above. It didn't pick up the previously saved same file, but I am able to save the game now. Only problem is, if I exit VBAGX and reopen it, the saved file is gone, it only stays there as long as VBAGX is running. [​IMG]

    Checking again, I deleted the save file and attempted to save a game. The game doesn't even create it's own .sav file to begin with with (at least for me).
     
  10. Baiano19
    OP

    Newcomer Baiano19 Member

    Joined:
    Nov 10, 2006
    Messages:
    37
    Country:
    Brazil
    This is exactly what´s happening to me.
    I am using 3.2 US if that changes anything...

    Also I can´t save/load in both SRAM and snapshots formats.
     
  11. Arm the Homeless

    Member Arm the Homeless Custom Title

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    1,762
    Location:
    /home/andy/
    Country:
    United States
    Mine didn't work when I 7z'd it.
    I'm gonna try normal zip.
     
  12. TWEEDLEDEEZNUTZ

    Member TWEEDLEDEEZNUTZ GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    101
    Location:
    Everett, WA
    Country:
    United States

    I'm not getting any errors when I do anything, but it doesn't create a save at all for me. I set everything to manual, saved, reset, and then I tried to load, but it re-reset. Then I just tried to save, load, but instead of loading, it resets
     
  13. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,283
    Country:
    Netherlands
    As a sort of solution, the snapshot save should work.
     
  14. Tanas

    Member Tanas GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    2,258
    Country:
    United Kingdom
    Ignore...
     
  15. TWEEDLEDEEZNUTZ

    Member TWEEDLEDEEZNUTZ GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    101
    Location:
    Everett, WA
    Country:
    United States
    I don't have a psp
     
  16. Tanas

    Member Tanas GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    2,258
    Country:
    United Kingdom
    Sorry I read the topic wrong [​IMG]
     
  17. TWEEDLEDEEZNUTZ

    Member TWEEDLEDEEZNUTZ GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    101
    Location:
    Everett, WA
    Country:
    United States

    It's alright man, you don't get one of these >>> [​IMG]
     
  18. Baiano19
    OP

    Newcomer Baiano19 Member

    Joined:
    Nov 10, 2006
    Messages:
    37
    Country:
    Brazil
    It doesn´t.
     
  19. Tanas

    Member Tanas GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    2,258
    Country:
    United Kingdom
    Saves ok for me after patching it using GBAta.
     
  20. Drift Monkey

    Newcomer Drift Monkey Advanced Member

    Joined:
    Aug 18, 2008
    Messages:
    71
    Location:
    Saturn Valley
    Country:
    United States
    Can't try that, not near a windows machine.
     

Share This Page