Monster Hunter Generations .Cia stuck at the N3DS logo

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by Hikenkami, Jul 17, 2016.

  1. Hikenkami
    OP

    Hikenkami GBAtemp Regular

    Member
    149
    83
    Nov 30, 2015
    France
    Hi everyone!!

    I just downloaded MHG .cia waiting for my retail copy to arrive, but i am stuck at the Nintendo 3DS red logo when launching it, and nothing else happens, I haven't use my 3DS for a while, is there some update to do on our CFW?

    Thanks for your help
     
  2. Froster

    Froster Your Music Producer

    Member
    363
    243
    Sep 6, 2015
    Italy
    that MIDI sequencer
    Update your emunand to 11.0.0 if you didn't
     
  3. tranxuanthang

    tranxuanthang GBAtemp Regular

    Member
    124
    56
    Jul 6, 2015
    Did you use bigbluemenu to install MHGen? You should try installing it with FBI.
     
  4. Hikenkami
    OP

    Hikenkami GBAtemp Regular

    Member
    149
    83
    Nov 30, 2015
    France
    I don't know how to make the update, I suppose I can find the answer in the tutorial section ?

    ps: the answer may be too easy, but do I just have to go to my settings in my "alternate nand", the RX-E 9.2.0-20E and make a normal update like I would to upgrade my system?
     
    Last edited by Hikenkami, Jul 17, 2016
  5. Froster

    Froster Your Music Producer

    Member
    363
    243
    Sep 6, 2015
    Italy
    that MIDI sequencer
    Yep that's the way
     
  6. Hikenkami
    OP

    Hikenkami GBAtemp Regular

    Member
    149
    83
    Nov 30, 2015
    France
    Well I did it, and now when I try too boot, I got the pink screen telling me RX tools is gonna boot, and black screen, and nothing else. An idea?
     
  7. nero99

    nero99 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,926
    873
    Sep 18, 2014
    United States
    Problem 1. You're using rxtools. Use luma 3ds.
     
    Zidapi likes this.
  8. Hikenkami
    OP

    Hikenkami GBAtemp Regular

    Member
    149
    83
    Nov 30, 2015
    France
    Just to know, because this i a day-thing, can I just switch rxtools to luma, or will I have to redo the whole process of creating the emunand and others? Because if it is the case i'll do it later
     
  9. Metalchilla

    Metalchilla Member

    Newcomer
    45
    1
    May 17, 2016
    United States
    the reason why it gets stuck at the N3DS logo screen is because
    A - you need to use luma and starupdater
    or
    B - your emunand is below firmware version 10.7, you need to update your emunand.
    if you are already on sysnand 9.2, this is how to get luma: https://github.com/Plailect/Guide/wiki/Part-3-(RedNAND)
     
  10. Hikenkami
    OP

    Hikenkami GBAtemp Regular

    Member
    149
    83
    Nov 30, 2015
    France
    If I am correct, I need to completely erase my current Micro SD card, and start everything anew like I did to install my current 9.2 CFW. Since I didn't do this for a very long time, I can use Browserhax as an entry point?
     
  11. Kuroi-Akira

    Kuroi-Akira Advanced Member

    Newcomer
    90
    40
    Mar 24, 2016
    No that would be a Waste of time & Emunand

    All you need to do is put the Luma3ds files on the SD and point your boot manager to the Luma.dat, Configure luma to boot Emunand & then Delete the RxTools ones
     
    Last edited by Kuroi-Akira, Jul 18, 2016
  12. Arkcade

    Arkcade Member

    Newcomer
    37
    10
    Oct 6, 2015
    New Zealand
    If you are on 9.2 on emunand update it to 11.0

    If that still doesn't work try go into the eshop and open the games store page and relaunch it. If it is still not working try the eshop repair feature.
     
  13. Metalchilla

    Metalchilla Member

    Newcomer
    45
    1
    May 17, 2016
    United States
    just delete the RXtools files and replace them with luma files. then update your emunand to 11.0 and use Starupdater to play online.
    Like i said, i'm pretty sure that you need firmware version (emunand) to be atleast 10.7.
     
  14. Hikenkami
    OP

    Hikenkami GBAtemp Regular

    Member
    149
    83
    Nov 30, 2015
    France
    Well thanks for all your replies, guess I didn't was patient enough, I did all the process. At least everything is clean :D