Modify Problems

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Ronster_1, Dec 30, 2009.

Dec 30, 2009

Modify Problems by Ronster_1 at 9:21 PM (2,022 Views / 0 Likes) 33 replies

  1. Ronster_1
    OP

    Newcomer Ronster_1 Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Well I am new to this and have run into a problem. Reading the pdate and modify sticky, I got the firmware updated to 4.2 but when I try to go to the SD card for the modify section it locks up. So I can not load the elf file and update homebrew and bootmii. Everything still works just fine and I have verified that the firmware is at 4.2 I dont know why it keeps locking up when I try to do the update? Any help would be completely appreciated.

    Ron
     


  2. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    if you have the homebrew channel run TBR from there
     
  3. Ronster_1
    OP

    Newcomer Ronster_1 Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Yes I can launch homebrew from the main menu.
     
  4. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    well just start dop-ios from the HBC and resume the guide
     
  5. Ronster_1
    OP

    Newcomer Ronster_1 Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Sorry I thought you were asking a question. Do you know why the Homebrew will work if it hasnt been updated for the new IOS? But I can run TBR just didnt want to screw things up by jumping ahead.

    ROn
     
  6. Ronster_1
    OP

    Newcomer Ronster_1 Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Ok I dont get the info that the guide says when I click on TBR.
    Restoring the Trucha Bug
    Run DOP-IOS MOD v10
    Press A then press down to select "Install an IOS that accepts fakesigning"
    Press A to downgrade IOS15.
    Everytime it says "load IOS from SD" press A.
    Press A to a patched IOS36.
    Everytime it says "load IOS from SD" press A.
    Press A to restore IOS15.
    Everytime it says "load IOS from SD" press A.
    Proceed to choose IOS36 back on the first menu.
    Press A to start the stub removal process.
    Press home to head back to the Homebrew Channel.



    First it says just like you said to run DOP-IOS Where is it? If I click on TBR I get the following Select whick IOS to load. If I scroll throgh them there is none that says DOP-IOS v10.

    Am I missing a step. I do have the mdify files on my SD card.
     
  7. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    the guide and the files have just been changed(updated) I'd say email again and you'll get the new files and recheck the guide page
     
  8. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,941
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    xzxero forgot to check the new DOP-IOS MOD out and missed some steps (his guide is for the old GP DOP-IOS MOD v9, while he included the 10.1 version)
    this guide should have all steps (scroll down for the guide)
     
  9. Ronster_1
    OP

    Newcomer Ronster_1 Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    OK Made a mistake!! Damn! I DL everything and went and ra the prog then instead of hitting the down arrow I hit the A on accident. Now it is loading IOS10 or something. What to do?
     
  10. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    let it load and quit out with the home button
     
  11. Ronster_1
    OP

    Newcomer Ronster_1 Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Did. Then when I went back to the prog I get black screen. I took out the SD card and rebooted and went to HB and started it again and Black screen. The other progs work that are on the SD not the DOP. Took SD out and put back a new copy of DOP and same thing black screen when I go to that prog. Can I start from scratch? Or do I need to do something else or am I crewed?
     
  12. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    Try trucha bug restorer not sure what version
     
  13. Ronster_1
    OP

    Newcomer Ronster_1 Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    OK that is not working either. Can I restore my nand by booting my bootmii? Then doing everything again?
     
  14. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    which version are you using??
     
  15. bula

    Member bula GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    814
    Country:
    United States
    As longtom1 suggested use Dop-IOS Mod from here: http://code.google.com/p/dop-iosmod/downloads/list and follow these steps:

    *Select IOS36, downgrade IOS15.
    *Select IOS15, go to the IOS36 menu, install patched IOS36 (trucha + identify) to IOS36.
    *Select IOS36, restore IOS15
     
  16. Ronster_1
    OP

    Newcomer Ronster_1 Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Problem is I get a Black screen when I try t use DOP. or any other HB app included in the update file. I need to get back to where I was and start over. When I try to restore my NAN I press the A+B+X+Y and it says it is to dangerous. How do I start over?
     
  17. bula

    Member bula GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    814
    Country:
    United States
    What do you mean? Go back? Shut it off, I will not sugest to restore your NAND with botmii as IOS. If anything goes wrong you are screwed and is no way back....
     
  18. bula

    Member bula GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    814
    Country:
    United States
    Use bannerbomb to run Dop_IOS MOd. Copy rename bootmii bool.elf to something else and copy dop-ios mod boot.dol i the root of your sd card. now start bannerbomb and it should lunch dop-ios.
     
  19. Ronster_1
    OP

    Newcomer Ronster_1 Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    OK evrything works except HB progs. But any time I go to HB and select any progs it oes black screen. This all happened since I made my mistake. Can I retrace my steps from the beginning and do everything all over?
     
  20. bula

    Member bula GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    814
    Country:
    United States
    If you do what I possted above you should be able to get back in Dop-IOS. I do not see what IOS10 has to do with anything, should not impact your HBC.
     

Share This Page