mload223 freezes on rockband 3 with error 001

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Nursemyk, Jun 4, 2011.

Jun 4, 2011
  1. Nursemyk
    OP

    Newcomer Nursemyk Newbie

    Joined:
    Jun 4, 2011
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Hi, I hate to bother all you with this but i'm having an odd problem. Last week me and my friend switched wiis because his was a new black wii and couldnt run backup disks, while i had a seagate harddrive. all was going well until i tried to play COD Black ops, which as you know fights you. i found a fix on this site and installed it onto the 250 spot like your supposed to. Once i got that running everytime i try to load a game on 222 223 or 224 it gives me error 001 unauthorized device detected. now these games ran yesterday, but i went ahead and installed hermez 223 again. when usb loader is booting the game it says something like "Booting game with 223 V5, booting . . . . . OK!" but goes straight to the error screen. Rockband will load with 249 or 250 but the microphone wont work. any ideas?


    I Searched around for a while but i couldnt find anything like this. thank you if anyone can help me



    Nurse Myk

    EDIT- it's a us wii on 4.3 and i used this softmod guide http://www.wiihacks.com/recommended-faqs-g...od-any-wii.html
     
  2. Ryoku83

    Member Ryoku83 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    324
    Country:
    Canada
    What base ios are you using? From what I've read it seems the music games work best with ios37. I don't play the music games myself but I believe the best cIOS for them is hermes v4 with base ios38+37.

    you can download the cIOS with Modmii and install them with MMM (Multi Mod Manager). You can also get MMM from modmii

    Though Mauifrog's guide should have installed this version of Herme's cIOS
     
  3. oggzee

    Member oggzee GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    2,335
    Country:
    Slovenia
    which version of cfg?
    if it's one of the 69 alpha, update to the latest one (69a6)
     
  4. Nursemyk
    OP

    Newcomer Nursemyk Newbie

    Joined:
    Jun 4, 2011
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    also, and this is odd and new, but my netflix won't load now. i rewadinstalled it but nope. just goes back to the main wii menu. so i dl a netflix disk and when i run it it says "blocked user". . . . . . . . . i'm working on the suggestions you have offered and am thankful. i'll get back to you with further info today. thanks
     
  5. Nursemyk
    OP

    Newcomer Nursemyk Newbie

    Joined:
    Jun 4, 2011
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    I love you guys. i did both of your suggestions, turns out i had v5.1 installed of 223 and 222, i also had alpha.3 installed so i updated to .7 on usbloader. one last thing though. . . netflix still doesnt work. and i don't know how to update my shop channel to get it from there. any ideas?



    EDIT-netflix channel takes me right back to menu and so does wii shop. have i been cut off by nintendo perhaps?
     
  6. Ryoku83

    Member Ryoku83 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    324
    Country:
    Canada
    You should be able to download the latest shop file from Modmii. I have no idea about netflix I've never used it
     
  7. Nursemyk
    OP

    Newcomer Nursemyk Newbie

    Joined:
    Jun 4, 2011
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Alright. . . i updated the shop channel through mod mii. didn't work. then i used the MMM and dl it through that. still won't open shop channel. what are the odds i have been banned? i can still play black ops and mario kart online though. . . Any thought?? if it isn't fixed by thursday i'll just buy a Roku. . . . . .
     

Share This Page