mIOS?

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by LightyKD, May 22, 2011.

May 22, 2011

mIOS? by LightyKD at 1:47 AM (1,943 Views / 0 Likes) 18 replies

  1. LightyKD
    OP

    Member LightyKD Future CEO of OUYA Inc.

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    4,354
    Location:
    Angel Grove, CA
    Country:
    United States
    What's the latest version of mIOS? Does it handle "Star Fox: Adventures" well?
     
  2. Dialexio

    Member Dialexio GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    1,546
    Country:
    United States
    The latest version of MIOS is v10.

    Unfortunately, I don't know of how well it handles Star Fox Adventures, but I haven't heard of any issues with said game and any version of MIOS.
     
  3. LightyKD
    OP

    Member LightyKD Future CEO of OUYA Inc.

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    4,354
    Location:
    Angel Grove, CA
    Country:
    United States
    With my current version of mIOS Star Fox has issues with voices in the cutscenes
     
  4. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    The voices should work well with all versions of MIOS, what problems do you have exactly?
     
  5. turbotronic

    Newcomer turbotronic Advanced Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    95
    Country:
    Germany
    he's playing a backup of star fox adventues... its a streaming audio game so the voices are missing in cutscenes.
     
  6. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    If he has a MIOS installed, then either the game(as a backup) won't boot at all, or he has a modchip and all further issues are modchip issues.
     
  7. LightyKD
    OP

    Member LightyKD Future CEO of OUYA Inc.

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    4,354
    Location:
    Angel Grove, CA
    Country:
    United States
    I do have a mIOS installed and no modchip. my backup of Star Fox Adventures does load but I was simply wondering if anyone ever got around to the streaming audio issues.
     
  8. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    No you don't!
     
  9. LightyKD
    OP

    Member LightyKD Future CEO of OUYA Inc.

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    4,354
    Location:
    Angel Grove, CA
    Country:
    United States
    What do you mean? I could be wrong so I'm asking for an explanation. It's been ages since Ive goofed around with GameCube loading. While I did play some Viewtiful Joe last week (backup through the Disc Channel) right now I'm just trying to get things up to date.
     
  10. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    MIOS installed + no modchip => no gamecube backups
     
  11. LightyKD
    OP

    Member LightyKD Future CEO of OUYA Inc.

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    4,354
    Location:
    Angel Grove, CA
    Country:
    United States

    OK so I should say cMIOS right?
     
  12. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    If you have one installed, you should say that you have a cMIOS installed. Now to your problem, no there isn't any software solution for playing audio streams yet, and most likely there never will be. And if a game plays or not, is a question of the GC loader, which may be part of the cMIOS, but doesn't has to.
     
  13. LightyKD
    OP

    Member LightyKD Future CEO of OUYA Inc.

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    4,354
    Location:
    Angel Grove, CA
    Country:
    United States
    Cool beans! So the latest cMIOS is version 10 right? And I'm sure I'll be fine with subtitles in Star Fox Adventures (not like I haven't beat the game already [​IMG] ). Do you know of any other games that stream audio?
     
  14. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    No, that is the latest MIOS. You can't use MIOS to play backups. Get the recommended version from the NeoGamma thread.
     
  15. turbotronic

    Newcomer turbotronic Advanced Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    95
    Country:
    Germany
    here's a list with audio streaming games:

    CLICK
     
  16. LightyKD
    OP

    Member LightyKD Future CEO of OUYA Inc.

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    4,354
    Location:
    Angel Grove, CA
    Country:
    United States
    Thanks guys! Ive been modding Wii consoles since the beginning of the Twilight Hack but Ive never claimed to know it all. I'm glad there are still people on these forms willing to educate. I haven't performed a mod in months so I'm pretty much out of practice adn until I had that mishap from last week I was pretty much content with where my Wii was at. Now that things are back in order with Wii backup loading I just wanted to work out all lose ends (GameCube loading and grabbing any homebrew apps of interest). [​IMG] Thanks a million!
     
  17. OncleJulien

    Member OncleJulien tool of peers

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    1,170
    Location:
    Los Angeles
    Country:
    United States
    you are at odds with your custom user title, then.
     
  18. ploggy

    Member ploggy WAKA! WAKA!

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    784
    Country:
    United Kingdom
    I might have got it wrong but didn't Crediar say that there was a way to get audio streaming to work? by soldering a couple of wires?
     
  19. LightyKD
    OP

    Member LightyKD Future CEO of OUYA Inc.

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    4,354
    Location:
    Angel Grove, CA
    Country:
    United States
    Ha ha. Lmao I guess Im am in a bit of a pickle... today [​IMG]
     

Share This Page