MGS: Twin Snakes (Gamecube) disc swap issues

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by Condition:Kill, Mar 27, 2009.

  1. Condition:Kill
    OP

    Newcomer Condition:Kill Newbie

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    Norway
    Hello gentlemen, I know something similar has been posted before, but as I understand there was no real solution, so I'm posting again..
    Anyways I've got a wiiikey2 (v1.2) and I'm playing Metal Gear Solid: The Twin Snakes (gamecube).
    I'm about halfway through the game, at the disc swap part (the game is divided onto 2 discs):
    [​IMG]
    And I keep getting this error:
    [​IMG]
    I'm pretty sure there's nothing wrong with disc2, so I'm kinda clueless of why this error might occur.. : |​
     
  2. darky2003

    Member darky2003 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    133
    Country:
    Belgium
    if you boot from disc 2 isn't it possible to load the save point it made from end disk 1?
     
  3. Sir-Fritz

    Member Sir-Fritz GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    1,336
    Location:
    Brisbane, Australia
    Country:
    Australia
    Not sure if that game does that. I know some 2 disc games do and some dont.
     
  4. Shinobi_3

    Newcomer Shinobi_3 Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    23
    Country:
    United States
    i have the real mgs twin snakes game. tell me how to swap discs in gc backup launcher, and i will switch the game with my real games second disc.
     
  5. Sesq

    Newcomer Sesq Newbie

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    Sweden
    I have a similar problem.

    I've created a multi disc using MultiGameISOCreator. After the game asks me to put in cd 2 the game just stops. Nothing happens.

    I've tried removing the multidisc and reinserting it which resulted in the game starting up with the konami logo and then asking me to load game, which I did. Then when the save is load the game starts again with the insert cd 2 screen.

    I thought my wii might only be able to read cd 1 so I've tried burning cd 2 into a new disc and then inserted. This time nothing happened. The game didn't read the 2nd disc.

    I've searched around on the internet but I couldn't find a way that would work and I really wish to finish the game and also play ToS, which also has 2 cd.
    Anyone have an idea how to make the disc swap work?

    Thanks
     
  6. Nera

    Newcomer Nera Advanced Member

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    67
    Country:
    Belgium
    Hello, I don't know what wiikey is but if you have the hombrew channel you can download the GC Backup launcher(look on google for newest version, i think 0.2) You should select the second disc with the Z button and Boot with B button, when it says switch disc you just eject your disc and replace it.
    (for more info just read the readme)
    It works with MGS i completed it with the GC launcher and i had no issues at all(only some framerate drops but that's also on the normal game...)
     
  7. john.jingle

    Member john.jingle GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Messages:
    279
    Country:
    United States
    I can't get this game to go past the KONAMI logo. I made a multigame iso with MGS disc 1 and 2 so I don't know if that contributed to the problem...
     
  8. ctkxtreme

    Member ctkxtreme GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    184
    Country:
    United States
    I did the same thing too, after the Konami Logo, it just went black screen.
     

Share This Page