Metroid Prime triolgy?

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by mayonaze, Sep 5, 2010.

Sep 5, 2010

Metroid Prime triolgy? by mayonaze at 5:14 AM (702 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. mayonaze
    OP

    Member mayonaze GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    264
    Country:
    United States
    SO go to play metroid Prime Triolgy in USB loader gx and I get the select a dol screen? never seen this for any of my 33 games? My options are, Metroid prime, Metroid prime 2, Metroid prime 3, and default? Wheat should I do here the default? Thanks for any help!
     
  2. OneUp

    Member OneUp GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    228
    Country:
    United States
    Because of the way Trilogy works with IOS reloads the CIOS gets kicked out of control and game crashes because it can no longer read from USB.

    The solution is to load alternate executable files: MP1/2/3. However the disadvantage is that you will always play on veteran difficulty unless you use an ocarina code. If I remember correctly you need to boot it default first so it can create a save file, then you have to use the alternate dols.
     
  3. mayonaze
    OP

    Member mayonaze GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    264
    Country:
    United States
    Wow lol thats crazy. OK Thanks for the fast reply
     
  4. mayonaze
    OP

    Member mayonaze GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    264
    Country:
    United States
    tried using default first, and get black screen, same with other options? any ideas? thanks
     
  5. OneUp

    Member OneUp GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    228
    Country:
    United States
    Use Hermes CIOS maybe? I think Wanin's latest should be fine though. The other settings I have are: Anti 002 on, and alt dol=disc. However I'm also using cfg loader.
     

Share This Page