Metroid Prime Trilogy: How to play multiplayer?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by JustChillin1414, Mar 12, 2010.

  1. JustChillin1414
    OP

    Member JustChillin1414 <3 Tiny Tina

    Joined:
    Mar 27, 2009
    Messages:
    258
    Location:
    BC
    Country:
    Canada
    Hi, I recently got Metroid Prime Trilogy. I figured out the alt dol method and I can play Metroid Prime, Metroid Prime Echos and Metroid Prime 3 using the alt dols. But I can't figure out how to play the Metroid Prime Echos Multiplayer as seen in the menu. Can anyone tell me how to play the multiplayer using usb loader cfg? Thanks
     
  2. r3dfaction

    Member r3dfaction GBAtemp Regular

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    198
    Country:
    United States
    This question has been answered many times, but MP2 multiplayer only works on a DVD-9 disc (a.k.a. DVD-DL), USB won't work due to its, how would i call it...

    "GC-mode", which means USB ports are shut off so you'll end up with a green screen when you load it...
     
  3. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    No, "GCN mode" has nothing to do with it. It's because of the IOS reload.
     
  4. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    MPT multiplayer should also work if you cut MP3 out of the disc and create a DVD5 version that way. The biggest problem is that the IOS that is installed as IOS55 needs backup support and (good) wifi support, i'm not sure if that already exists.
     
  5. purechaos996

    Member purechaos996 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    765
    Location:
    Connecticut
    Country:
    United States
    I wish I could tell you lol since im playing off of USB I cant but maybe Waninkoko's new cIOS rev20x will fix that
     
  6. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    No one can because it's obviously loaded through the MP2 .dol.
    I think that the loader might load the multiplayer through some Ocarina-type thing; if we can figure out what, then we might be able to use a hex-edited .dol for multiplayer
     

Share This Page