Metroid Prime Trilogy doesnt work on Wiiflow.

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by RemixDeluxe, Jul 16, 2011.

Jul 16, 2011
  1. RemixDeluxe
    OP

    Member RemixDeluxe GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 23, 2010
    Messages:
    3,293
    Country:
    United States
    Before anyone says "gtfo pirate" I actually own this game and I simply rather use it through my Wiiflow as a means of convience. Anyone that doesnt believe me I can show you pictures of me with the game.

    Anyways I cant get this game to work on wiiflow and it really bothers me that nothing I can do will make it work. Is there any settings I need to configure to get this to work?
     


  2. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    It's a problematic game. Use Cfg USB Loader v70 with cIOS d2x v6 base 56. You can download both from ModMii.
     
  3. RemixDeluxe
    OP

    Member RemixDeluxe GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 23, 2010
    Messages:
    3,293
    Country:
    United States
    is Cfg USB Loader v70 my only choice of USB loading for this?

    Can Wiiflow ever work with this specific game? I thought if I downloaded the right d2x cIOS that would correct whatever error Wiiflow is having with this game.
     
  4. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Try it with WiiFlow and see if it works. I don't think it's compatible with d2x v6 yet, but it might. If it doesn't work, give Cfg a shot. It is the best loader IMO.
     
  5. brausm08

    Member brausm08 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    721
    Location:
    USA - Midwest
    Country:
    United States
    MPT is a problematic game unless loaded on d2x5+ with a d2x compatible loader....

    wiiflow r355 is d2x compatible.... using r355 or greater, you should have no issue loading it on [56]....

    wiiflowiki has current download of r374. r374 is notorious for giving code dumps when launching a game on anything other than default IOS (it does for me and others--see for yourself in the last few pages of the WiiFlow thread) ...thus, with d2x[56]@249, 249wiiflow r374 will load pretty much everything except CoD:BO.... (the non-native IOS game launching has been fixed in later revisions, but the later revisions are not stable for other reasons. the bugs are being worked out)
     
  6. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    I'm pretty sure that it only works with v6 beta or above, not v5.

    Anyway, it still sounds to me like using Cfg is the smart decision, since it is always stable, with the exception of a few alpha releases.
     
  7. brausm08

    Member brausm08 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    721
    Location:
    USA - Midwest
    Country:
    United States
    it should work on v5 if you are using a WBFS formatted HDD.... FAT32/NTFS would require v6
     
  8. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    I didn't know that, thanks for the info.

    Btw, another popular game that requires base 57 is Conduit 2.
     
  9. brausm08

    Member brausm08 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    721
    Location:
    USA - Midwest
    Country:
    United States
    are you sure Joostin? i made a statement suggesting Conduit 2 required [57] in the wiiflow thread several days ago....someone went out of there way two days later to tell me i was wrong.... (post here) ...i never cared enough to confirm one way or the other....
     
  10. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    It requires base 57 if you want to use the headset. If you don't care about that, pretty much anything else will work.
     
  11. brausm08

    Member brausm08 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    721
    Location:
    USA - Midwest
    Country:
    United States
    ahh...looks like it's my turn to learn something....thank you for the info....
     
  12. MasterMan

    Newcomer MasterMan Advanced Member

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    86
    Country:
    Brazil
    Does MPT work in d2x and CFG70 as normal? 'Cause when i tried, it only worked using alt dols, each game separately.
    If so, is modmii the only way to get it? No installers?
     
  13. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Using the latest version of Cfg and of d2x it will work normally. There is an installer here:
    http://www.mediafire.com/?4yi13l95eyvk7jp
     
  14. MasterMan

    Newcomer MasterMan Advanced Member

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    86
    Country:
    Brazil
    Thanks, mate. Any recomendation in slot and base to install?
     
  15. Ryoku83

    Member Ryoku83 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    324
    Country:
    Canada
    slot 249, base 56 ... while your at it you might as well install it in slot 250 with base 57 as well
     
  16. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    The standard these days is:
    249[56] d2x v6
    250[57] d2x v6

    Those should cover almost every game available.

    You might consider installing bases 37,38, and 58 into slots 246-248, but you will probably never need them.
     
  17. MasterMan

    Newcomer MasterMan Advanced Member

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    86
    Country:
    Brazil
    YAY!
    MPT works like a charm now, thanks, guys!
    BTW, i have CFG v70, slot 249 base 56 d2x v6, slot 250 base 57 d2x v6, everything as before.
     
  18. berlinka

    Member berlinka You have sustained a lethal injury.

    Joined:
    Jul 31, 2003
    Messages:
    3,147
    Location:
    Harderwijk, Netherlands
    Country:
    Netherlands
    I have exactly the same setup. MPT works but only 1 + 2. Number 3 still hangs on the loading screen. What might be the solution?
     
  19. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    It's the result of a bad dump, there is no "fix".
     
  20. berlinka

    Member berlinka You have sustained a lethal injury.

    Joined:
    Jul 31, 2003
    Messages:
    3,147
    Location:
    Harderwijk, Netherlands
    Country:
    Netherlands
    okay, thanks for your reply. I maybe try and find the PAL version.
     

Share This Page