Metroid Prime 3 Dual Layer Disk

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by Lion640, Aug 16, 2009.

Aug 16, 2009
  1. Lion640
    OP

    Newcomer Lion640 Member

    Joined:
    Aug 14, 2009
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    i have an old wii but have not tryed brawl yet and am planning to get prime trilogy so if i had to send it in to nintendo i would think that they would try to play a game on my wii to make sure it can run dual layer disks. so should i turn preloader off so it auto boots to system menu and then put homebrew on my SD card(as a back up)
    would nintendo A) try and update my wii(i have hacks.ini so it wont ask for updates but just curious)
    B)not fix my wii if they find out i have homebrew
    C)do something to my wii so homebrew would not work anymore or just send me a new wii with crappy LU64 stuff.
    D)somethin else

    if anyone has done this with brawl i would really like to know. i know i could just use a USB loader but i do like the collectors edition of prime 3 it looks really cool.


    EDIT: in the OP i meant to write metriod prime trilogy not metroid prime 3 sorry my bad [​IMG]
     
  2. Eddie_Brock

    Member Eddie_Brock GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    341
    Location:
    Vancouver Island
    Country:
    Canada
    You have a Wii, it will play Dual-Layer discs.
     
  3. MG4M3R

    Member MG4M3R GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 27, 2007
    Messages:
    276
    Country:
    Brazil
    Why you want send your Wii to Nintendo in frist place?
     
  4. iFish

    Member iFish Slower than a 90s modem

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    4,222
    Location:
    Montreal, QC
    Country:
    Canada
    the older wii have problems reading dual layer ok you can send it in anymore becasue you can now buy a c leaner in the store
     
  5. Lion640
    OP

    Newcomer Lion640 Member

    Joined:
    Aug 14, 2009
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    yeah but if i send it into nintendo they will do it for free. also i am just mostly curious
     
  6. Eddie_Brock

    Member Eddie_Brock GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    341
    Location:
    Vancouver Island
    Country:
    Canada
    At the cost of shipping, its hardly worthwhile...

    Besides, a lens cleaner is a lens cleaner. They are all the same, you wouldn't have to buy a Nintendo one, anything designed for a dvd player would be fine, and cheaper.
     
  7. coolbho3000

    Member coolbho3000 GBATemp Kikkoman Naturally Brewed SoySauce Fanatic

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    2,095
    Location:
    Kikkoman Factory
    Country:
    Nintendo will fix dual layer issues out of warranty (people who've clearly tampered with their Wii still were able to get their Wiis repaired) similar to how Microsoft extended the 360 warranty for RROD stuff. You can try to ask them not to update your console. The repairs are outsourced to other companies and the techs don't have that much reason to care about Nintendo's agendas. The only disadvantage is that your disk drive will likely be replaced by one with epoxy so hard modding is that much harder.

    I suggest you simply install BootMii, ask them not to replace your Wii, and just restore your NAND backup if they update it.
     
  8. nicky041192

    Member nicky041192 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    1,433
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    its 'what if'. your worrying too much. i have an old wii and it loads SSBB disc fine
     
  9. Sevael

    Member Sevael GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 16, 2003
    Messages:
    144
    Country:
    Canada
    Same here. I have a launch day Wii and it's never had any issues with Brawl. Or any other games, for that matter.
     
  10. Retrievil

    Member Retrievil GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    360
    Location:
    Vancouver
    Country:
    Canada
    Well since you are on GBAtemp, I'm going to assume that you have or if you haven't you know how to mod your Wii.

    Dual layer games play fine off the HD. [​IMG]
     
  11. Lion640
    OP

    Newcomer Lion640 Member

    Joined:
    Aug 14, 2009
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    yeah i know its a what if and its very minimal not many wiis have this problem. but im mostly just curious. i doubt this will apply to me but i still would like to know
     
  12. nicky041192

    Member nicky041192 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    1,433
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    i think its just how people take care of their wii. people who dont will probably have this problem.

    anyway, dont worry [​IMG]
     
  13. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    easy use usb!
     
  14. iFish

    Member iFish Slower than a 90s modem

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    4,222
    Location:
    Montreal, QC
    Country:
    Canada
    you can use any dics cleaner becasue it might not fit in the wii just buy a nintendo one and they wont fit it becasue they wanna make money and sell you one and fi you say dont update thatll make them suspicious and then not fix it
     
  15. elfsander

    Member elfsander GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    463
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Some people still want to buy there games legally.

    I'd say: get a Nintendo disc cleaner, I can get those here for €5. So it would be round 7-10 dollar for you, I guess.
     
  16. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    and miss out on usb 2.0 speed. mp is terrible loading playing from discs and with DL it will even be slower.
     
  17. coolbho3000

    Member coolbho3000 GBATemp Kikkoman Naturally Brewed SoySauce Fanatic

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    2,095
    Location:
    Kikkoman Factory
    Country:
    It's claimed that MP1 and MP2 have loading time enhancements in Trilogy
     
  18. FlatFrogger

    Member FlatFrogger GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    291
    Country:
    United Kingdom
    Its still loading from a DVD though, I installed most of my games to HD and i've noticed loading well faster than DVDs not to mention its quieter.

    Could buy the the game if it doesnt work then usb load it.
     
  19. Pop006

    Member Pop006 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    197
    Country:
    Canada
    Just curious, read through and never noticed.... whats the source to inform us all that MPT is going to be a DL game????
     

Share This Page