1. pandabeathugo

    pandabeathugo Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 12, 2020
    Messages:
    2
    Country:
    France
    I will check the following instructions you listed earlier:
    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Could you provide some detailed instructions regarding this?
     
    Last edited by pandabeathugo, Sep 12, 2020
  2. neofita

    neofita Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 24, 2020
    Messages:
    34
    Country:
    Czech Republic
    GlacialMan and Jayro like this.
  3. Jayro

    OP Jayro MediCat USB and Malwarebytes Bootable Developer
    Developer

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    8,146
    Country:
    United States
    Wow, support for VHD booting is an incredible milestone! This opens many doors for things.
     
    GlacialMan, 4lfre1re and neofita like this.
  4. Jayro

    OP Jayro MediCat USB and Malwarebytes Bootable Developer
    Developer

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    8,146
    Country:
    United States
    I just got a nice new toy on sale for just $40 at Walmart. A wise investment I say, much faster than standard USB sticks.

    20200913_042501.jpg
     
    GlacialMan and neofita like this.
  5. Chansm

    Chansm Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 21, 2020
    Messages:
    25
    Country:
    Singapore

    For those has problem similar/like monitor is out of sync when booting into mini_win10 etc.
    Modify the following section of \ventoy\ventoy.json to following:
    "theme": {
    "file": "/ventoy/themes/medicat/theme.txt",
    "gfxmode": "1920x1080",
    "display_mode": "CLI",
    "ventoy_left": "0%",
    "ventoy_top": "0%",
    "ventoy_color": "#f2f2f2"

    Only change needed is from GUI to CLI @ the display mode.
     
    4lfre1re likes this.
  6. jos3Marcassi

    jos3Marcassi Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 15, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    Croatia
    Hey , well done for this installation , so ... im building my own based on medicat and other tools .... so , i need help , any mind to help me ? ....

    I have a 1TB HDD full of bootable iso-s and i want to create a boot menu for all iso-s ..... something like boot menu in medicat ......

    What should i use ....
    And i don't want to format hdd .... so i just need to instal a boot menu loader ... like grub , but i don't want to lose my data

    Thank you !

    <3 from Croatia
     
  7. EgyptianRaptor

    Newcomer

    Joined:
    Dec 19, 2019
    Messages:
    24
    Country:
    Egypt
    I have an idea but do not know if it will work or not.

    Using a partition manager create an empty un-formatted partition on the said HDD then move it to the beginning of the HDD. Try installing Ventoy in that empty partition in the beginning of the HDD (Do not know if it will work). If it worked move the final partition of ventoy to the end of the HDD then expand and format the ventoy main partition to NTFS and move some isos to it in named folders then increase this hdd partition and decrease your original one and then move isos to it. Rinse and repeat until you have all your ISOs in your ventoy main partition.

    you can test the process on another HDD first that you do not care if it was wiped and see if the process worked.

    Please let us know if this worked or not so others (me included) would benefit from it.
     
  8. Jayro

    OP Jayro MediCat USB and Malwarebytes Bootable Developer
    Developer

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    8,146
    Country:
    United States
    I think flashing MediCat to a new drive and modifying the theme would be easier.
     
    EgyptianRaptor likes this.
  9. EgyptianRaptor

    Newcomer

    Joined:
    Dec 19, 2019
    Messages:
    24
    Country:
    Egypt
    For sure it is but since he stated that he has 1 drive and do not want to format it that is why I suggested this solution (that I did not test myself though)
     
    Jayro likes this.
  10. KaMyKaSii

    KaMyKaSii Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 6, 2020
    Messages:
    12
    Country:
    Brazil
    If you are familiar with the Linux terminal, you can follow this tutorial to install Ventoy on an MBR disk without the need to format it. If not, I recommend you do it the conventional way (less chance of giving sh*t): get another disk that you can format, install Ventoy and then move the ISOs to it.

    @Jayro you've probably been asked this several times, but as this forum has no search within the topic itself (at least I didn't find it), how do I configure a keyboard layout different from the half dozen provided by the program that is in the status bar? Your Mini Windows 10 is perfect but I can't use it with my keyboard layout, Brazilian Portuguese. If I can suggest something, Hiren’s BootCD PE provides a CMD file on the desktop for the user to select from dozens of different keyboard layouts. It would be great if you can implement something like this in the next release. Thank you!
     
  11. Jayro

    OP Jayro MediCat USB and Malwarebytes Bootable Developer
    Developer

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    8,146
    Country:
    United States
    I'll take a look and see if I can implement that. Hopefully I can figure it out.
     
    Mikado73 and KaMyKaSii like this.
  12. Hoberg

    Hoberg Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 17, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    Denmark
    "SetKeyboardLayout<keyboard_layout_ID> Sets the keyboard layout in the current Windows PE session. This will take effect for processes after the command succeeds. To obtain a list of supported keyboard layouts, enter:

    ListKeyboardLayouts LCID

    To set the keyboard for en-US, for example:

    Wpeutil SetKeyboardLayout 0409:00000409"

    1046 is Portuguese Brazil
    Just create a bat file like this.

    Code:
    @Echo off
    wpeutil setkeyboardlayout 0416:00000416
    exit
    Press ctrl+tap afterwards.

    Google anders rodland wpeutil for more layouts.
     
    Last edited by Hoberg, Sep 20, 2020
    Jayro likes this.
  13. TechChiu1988

    TechChiu1988 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 23, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    Malaysia
    All Hail The Mighty Jayro Thanks For making This Awesome Tool.
     
    Jayro likes this.
  14. John69

    John69 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 10, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    I'm currently using Medicat v20.06 which works fine, but I can't decide if I should download the current v20.09 to use instead as it adds new features/updates or wait until v20.10 gets released as with the new Ventoy, VHD stuff may get added etc... plus other bugs gets fixed?
    Is there any clue if v20.10 will be released in the next month or very unlikely?
     
  15. Jayro

    OP Jayro MediCat USB and Malwarebytes Bootable Developer
    Developer

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    8,146
    Country:
    United States
    It should, I'm just waiting for new iso image versions to drop so it's worth putting out a new version. You can always use Ventoy's Update feature if you want the VHD support.
     
    4lfre1re likes this.
  16. itsanonymous

    itsanonymous Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 24, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    India
    I have added the windows iso in Medicat usb.
    On formating the system with Medicat USB it shows that it will formate whole disk rather than a particular partition.
    Is there any way to formate only one partition and install OS on that partition with Medicat USB?
     
    Last edited by itsanonymous, Sep 24, 2020
  17. dr_lucas

    dr_lucas Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 13, 2018
    Messages:
    11
    Country:
    Thailand
    It's a long thread, so I apologize if this has already been answered and I missed it.
    I have iODD which supports ISOs. I have previous medicat ISO on it, but iODD doesn't support img.
    Where can I download the latest ISO?
    I also tried to mount the img and it says it's corrupt. Trying to covert it to ISO didn't work either.

    Thanks
     
  18. Jayro

    OP Jayro MediCat USB and Malwarebytes Bootable Developer
    Developer

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    8,146
    Country:
    United States
    You may need to prepare the drive's partition space using Parted Magic first. (Also on MediCat USB)

    You may also need to install your storage AHCI driver first.


    I don't make ISO versions anymore. You can, however, install Ventoy to your iODD's HDD partition, and then put the _ISO folder of your ISOs back on it. Ventoy will list all your ISOs from that folder too, so it's kind of a win/win if you do it that way. You're setting it up to be able to boot almost anything out there.
     
    Last edited by Jayro, Sep 24, 2020
    osirisjem likes this.
  19. RandomUser

    RandomUser Rosalina in Plush Form
    Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    852
    Country:
    United States
    I'd like to point out that booting into VHD has been possible for years now via FiraDsik driver and Grub4DOS.
     
    Jayro likes this.
  20. Jayro

    OP Jayro MediCat USB and Malwarebytes Bootable Developer
    Developer

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    8,146
    Country:
    United States
    That's cool, I never knew this.
     
    RandomUser likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Multiboot, MediCat, Repair