Mariokart Wii blackscreen

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by zeromac, Dec 30, 2010.

Dec 30, 2010

Mariokart Wii blackscreen by zeromac at 11:01 AM (8,662 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. zeromac
    OP

    Member zeromac Finally reached 1000 posts EXACTLY

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    2,194
    Location:
    Earth
    Country:
    Australia
    Well i decided to finish up hacking my Wii which i left for like 4 months partly hacked
    I was following tj_cool's guide from beginnging to end because i wanted to play Mariokart [​IMG]

    I just finished installing the Cios's (Wank's and Hermes installer v5) and i tried Mariokart (PAL) off my external HDD with usb loader gx. It didn't come up with any boxart but when i clicked on it, it had the starting tune but when i launched it, it just black screened.

    So my question is, how do i get Mariokart working and would someone please explain goddam wii AP to me and how to bypass it
     
  2. nintendoom

    Member nintendoom Nintendoom

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    1,101
    Location:
    Viridian City
    Country:
    Antarctica
    I dont know about these stuffs for i play my wii backups using a disk..
    But you might have a bad copy of the game or a corrupted file in your hdd.

    DONT QOUTE ME.. IT'S JUST A MAYBE! [​IMG]
     
  3. zeromac
    OP

    Member zeromac Finally reached 1000 posts EXACTLY

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    2,194
    Location:
    Earth
    Country:
    Australia
    I've redownloded the ISO from a different realiable source, same problem
     
  4. Coto

    Member Coto GBAtemp Addict

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    2,278
    Country:
    Chile
    Install the latest non-patched IOS36. (v3608)

    Mario Kart Wii uses this IOS
     
  5. zeromac
    OP

    Member zeromac Finally reached 1000 posts EXACTLY

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    2,194
    Location:
    Earth
    Country:
    Australia
    How would i do this? [​IMG]
     
  6. Coto

    Member Coto GBAtemp Addict

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    2,278
    Country:
    Chile
    Use Dop-Mii carefully, then choose IOS, IOS36 (v3608), do a network install and press A to begin. (Don't worry, IOS36 will be updated/re-writed)

    Then restart your Wii, and re-run Mario Kart and see.

    Make sure you have at least Hermes V4 *if running through cIOS 222/223 OR Waninkoko's CIOSX 20 at IOS249/250.
     
  7. zizer

    Member zizer GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    2,035
    Country:
    i play with no problem use cfg loader with ios249rev21base58
     
  8. zeromac
    OP

    Member zeromac Finally reached 1000 posts EXACTLY

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    2,194
    Location:
    Earth
    Country:
    Australia
    Uhh ill try DOP-Mii

    Also i used Hermes V5 installer off tj_cool's guide and also i think i have rev 19 of wanks cios
     
  9. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,573
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    Usb loader GX is not compatible with hermes cIOS v5 and not very compatible with wanins cIOS v19 or higher. Are you able to start the game with configurable usb loader?

    @coto (also zeromac):
    IOS36 will do NOTHING. A USB LOADER is using a cIOS like cIOS249. Only the Disc Channel with the use of RETAIL discs is using a normal IOS like IOS36.
     
  10. zeromac
    OP

    Member zeromac Finally reached 1000 posts EXACTLY

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    2,194
    Location:
    Earth
    Country:
    Australia
    I guess ill try this configurable USB loader thing

    EDIT: Awesome! Thanks FIX94, Configurable USB loader worked like a charm!
     
  11. Coto

    Member Coto GBAtemp Addict

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    2,278
    Country:
    Chile
    Ahhh I get it, you mean any IOSXX(used by the game itself) will be used with retail discs only, through Disc Channel.

    A back-up(both USB or DVD) will still need a cIOS, though if loaded ie: through NeoGamma.
     
  12. Fishaman P

    Member Fishaman P Speedrunner

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    3,183
    Location:
    Wisconsin
    Country:
    United States
    1) Almost always, Hermes cIOS 222 v5 is the one to use

    2) USB Loader GX is a piece of CRAP. It hasn't been updated in like 6 months. Use Configurable USB Loader.
     

Share This Page