Mario kart Wii (Error when playing wifi :( )

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Kestol, Apr 10, 2008.

Apr 10, 2008
  1. Kestol
    OP

    Newcomer Kestol Advanced Member

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    88
    Country:
    Denmark
    Hello...
    I just wanted to know.. Why do i get the error message while playing wifi with friends (I hosted a room) "An error has occured. Please remove disc and turn of your wii" ????

    Doesnt happen often... But it does happen :'(

    I'm on WIIKEY 1.9 Beta
    My MK version is wii scrubbed
    Firmware 3.2 E

    Can anybody help?
     
  2. Kestol
    OP

    Newcomer Kestol Advanced Member

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    88
    Country:
    Denmark
    *BUMP* SRY [​IMG]

    IT happened again today... Anybody know anything... During wifi play it suddenly stops "An error has occured..." [​IMG]
     
  3. Defiance

    Member Defiance oh my god.. it's full of trading cards...

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    1,504
    Location:
    Terminus
    Country:
    United States
    It's probably Nintendo's fault for their crappy online service.
     
  4. Kestol
    OP

    Newcomer Kestol Advanced Member

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    88
    Country:
    Denmark
    Okay... If it's nintendo i hope they fix it... [​IMG]
     
  5. malsuk

    Member malsuk GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 30, 2007
    Messages:
    121
    Location:
    Essex, UK
    Country:
    United Kingdom
    sounds to me like a problem with your backup. I have been playing this online with a hosted room with my friends. The only problem I have had is with the error codes due to nintendo server problems. I think problem lies with your backup.
     
  6. Kestol
    OP

    Newcomer Kestol Advanced Member

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    88
    Country:
    Denmark
    Well.. Maybe that or my network since my network is build up like this:

    WLAN router -> Repeater -> Wii and maybe it looses to many packages??? Since it rarely does it.. And when it does it it is at places where the game doesnt need to load :S I mean ingame while racing.. Maybe after finishing a lap or later
     
  7. mailivore

    Newcomer mailivore Newbie

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    France
    Hi. I have the same problem on a non modded wii [​IMG]
    I tried with another official mario kart disc working in my friend's wii and it crashes the same way [​IMG]

    The most strange thing is that, as you said, it does it does not specially occur when the game needs to load...

    I have no problem at all with mario kart excepted for online so this error is really strange.

    Can't that be a network error?
     
  8. lekwek

    Newcomer lekwek Newbie

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    Netherlands
    I've got teh same problem it's really annoining me.
    sometimes it happens between loading a new race but it also happens during a race.
    got really now idea what the problem is.

    would be really great if somebody know the answer to this problem
     
  9. Shuny

    Member Shuny I'm in yr forum, reading yr postz

    Joined:
    Nov 15, 2006
    Messages:
    1,019
    Location:
    Somewhere in the world
    Country:
    France
    Try a PIO/PIE test of your disc [​IMG]
     
  10. Kestol
    OP

    Newcomer Kestol Advanced Member

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    88
    Country:
    Denmark
    What's that???
    But i really dont think it has something to do with my disc... I rather think it's my network [​IMG]
    But dunno... Any ideas?
     
  11. mailivore

    Newcomer mailivore Newbie

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    France
    I finished the game without any problem but I still have this issue while playing online so I guess that's not the drive.
    My router is a linksys wrt 54 GL (not sur for the GL, I'm not at home). What's yours?
     
  12. superrob

    Member superrob H4X H4X H4X!

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    2,465
    Location:
    GBATemp factory.
    Country:
    Denmark
    Just try again.
     
  13. mailivore

    Newcomer mailivore Newbie

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    France
    I think that I tried ~20 times and it was rare that I could play more thant one race.
     
  14. dweirdo

    Member dweirdo GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Messages:
    224
    Country:
    Lithuania
    i guess crappy media, what is your firmware both of wii and wiikey?

    EDIT: oops i can see that XDDD but what is your wiikey version 1.9g? or 1.9S?
     
  15. mailivore

    Newcomer mailivore Newbie

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    France
    I don't have any modchip, I tried with another official mario kart disc and I still have the same problem.
     
  16. lekwek

    Newcomer lekwek Newbie

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    Netherlands

Share This Page