Mario kart Wii (Error when playing wifi :( )

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Kestol, Apr 10, 2008.

  1. Kestol
    OP

    Kestol Advanced Member

    Newcomer
    88
    0
    Jan 31, 2008
    Hello...
    I just wanted to know.. Why do i get the error message while playing wifi with friends (I hosted a room) "An error has occured. Please remove disc and turn of your wii" ????

    Doesnt happen often... But it does happen :'(

    I'm on WIIKEY 1.9 Beta
    My MK version is wii scrubbed
    Firmware 3.2 E

    Can anybody help?
     
  2. Kestol
    OP

    Kestol Advanced Member

    Newcomer
    88
    0
    Jan 31, 2008
    *BUMP* SRY [​IMG]

    IT happened again today... Anybody know anything... During wifi play it suddenly stops "An error has occured..." [​IMG]
     
  3. Defiance

    Defiance oh my god.. it's full of trading cards...

    Member
    1,504
    62
    Oct 7, 2007
    United States
    Terminus
    It's probably Nintendo's fault for their crappy online service.
     
  4. Kestol
    OP

    Kestol Advanced Member

    Newcomer
    88
    0
    Jan 31, 2008
    Okay... If it's nintendo i hope they fix it... [​IMG]
     
  5. malsuk

    malsuk GBAtemp Regular

    Member
    121
    0
    Oct 30, 2007
    Essex, UK
    sounds to me like a problem with your backup. I have been playing this online with a hosted room with my friends. The only problem I have had is with the error codes due to nintendo server problems. I think problem lies with your backup.
     
  6. Kestol
    OP

    Kestol Advanced Member

    Newcomer
    88
    0
    Jan 31, 2008
    Well.. Maybe that or my network since my network is build up like this:

    WLAN router -> Repeater -> Wii and maybe it looses to many packages??? Since it rarely does it.. And when it does it it is at places where the game doesnt need to load :S I mean ingame while racing.. Maybe after finishing a lap or later
     
  7. mailivore

    mailivore Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Apr 14, 2008
    France
    Hi. I have the same problem on a non modded wii [​IMG]
    I tried with another official mario kart disc working in my friend's wii and it crashes the same way [​IMG]

    The most strange thing is that, as you said, it does it does not specially occur when the game needs to load...

    I have no problem at all with mario kart excepted for online so this error is really strange.

    Can't that be a network error?
     
  8. lekwek

    lekwek Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Apr 14, 2008
    Netherlands
    I've got teh same problem it's really annoining me.
    sometimes it happens between loading a new race but it also happens during a race.
    got really now idea what the problem is.

    would be really great if somebody know the answer to this problem
     
  9. Shuny

    Shuny I'm in yr forum, reading yr postz

    Member
    1,019
    54
    Nov 15, 2006
    France
    Somewhere in the world
    Try a PIO/PIE test of your disc [​IMG]
     
  10. Kestol
    OP

    Kestol Advanced Member

    Newcomer
    88
    0
    Jan 31, 2008
    What's that???
    But i really dont think it has something to do with my disc... I rather think it's my network [​IMG]
    But dunno... Any ideas?
     
  11. mailivore

    mailivore Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Apr 14, 2008
    France
    I finished the game without any problem but I still have this issue while playing online so I guess that's not the drive.
    My router is a linksys wrt 54 GL (not sur for the GL, I'm not at home). What's yours?
     
  12. superrob

    superrob H4X H4X H4X!

    Member
    2,465
    3
    Apr 4, 2007
    GBATemp factory.
    Just try again.
     
  13. mailivore

    mailivore Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Apr 14, 2008
    France
    I think that I tried ~20 times and it was rare that I could play more thant one race.
     
  14. dweirdo

    dweirdo GBAtemp Regular

    Member
    224
    0
    Dec 6, 2007
    i guess crappy media, what is your firmware both of wii and wiikey?

    EDIT: oops i can see that XDDD but what is your wiikey version 1.9g? or 1.9S?
     
  15. mailivore

    mailivore Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Apr 14, 2008
    France
    I don't have any modchip, I tried with another official mario kart disc and I still have the same problem.
     
  16. lekwek

    lekwek Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Apr 14, 2008
    Netherlands
    kick