mario kart wii disc read errors, freezes

Discussion in 'Wii - Hacking' started by sizza, Apr 15, 2008.

Apr 15, 2008
  1. sizza
    OP

    Newcomer sizza Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Messages:
    11
    Country:
    Australia
    Hi all, i've had a lot of problems trying to play my burns of mario kart wii. I often experience disc read errors randomly while racing online/offline and in the menus, sometimes I can fix this by ejecting the disc and re-inserting it. The game also occasionally gives read errors when starting and I am forced to restart my wii. Today it even froze during character selection. Sometimes I’ll get 2-3 errors in 10 minutes, other times I can play for an hour or two first.

    I’ve got a 3.2E PAL wii with wiikey 1.9g. I’ve tried burning with TY03 and Verbatim discs at 6x/8x/16x with imgburn in a DVR-212 and DVR-215 which has always worked perfectly for me, but I can’t fix these problems. The only other game I’ve played a lot recently is smash bros and it doesn’t seem to have any issues. I’ve had the wii since launch and it gets used a lot I guess, maybe the laser is having trouble? Anyone have any ideas? Thanks.
     
  2. beauchampy

    Newcomer beauchampy Advanced Member

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    76
    Country:
    United Kingdom
    Does sound like laser trouble. You could try adjusting the POT.
     
  3. tolkiman

    Newcomer tolkiman Newbie

    Joined:
    Apr 12, 2007
    Messages:
    1
    Country:
    Germany
    Hey Sizza, I'm having EXACT the same problems over here with my PAL Wii, but I run Wiikey 1.9s.
    I've tried several different DVDs now, everytime the same problems. Other games don't give me so much trouble.... Strange, but I also got my Wii on the day it was released. I guess the lasers or drives weren't the best back then, when it comes to reading copies hehe...
     
  4. sizza
    OP

    Newcomer sizza Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Messages:
    11
    Country:
    Australia
    Yea i've seen 1 or 2 other people report similar issues in other threads, they don't seem to have a solution either though.

    Anyone else had these problems or know how to fix them?
     
  5. taram007

    Newcomer taram007 Newbie

    Joined:
    Sep 21, 2007
    Messages:
    5
    Country:
    Morocco
    this is for sure a bad burn since other games work without problems.
    I had the same problems and burning the games on a Verbatim DVD using ImgBurn at 8x speed solved the problem and now everything is OK. So: grab the latest version of ImgBurn, install it with default settings and burn the image on a Verbatim DVD with 8x speed. Hope to see you online soon [​IMG]
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=82540
     
  6. mantorras

    Newcomer mantorras Member

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    34
    Country:
    Portugal
    Same.

    G-05 = no problemo at all.

    (except that i can't install MK Channel)
     
  7. sizza
    OP

    Newcomer sizza Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Messages:
    11
    Country:
    Australia
    The burn should be fine though, as all my others have been in the past. Like I said in the first post I tried verbs at 8x with imgburn and it still gives errors. While smash is reading fine, it's dual layer so reading methods could be different i guess... Guess I need to pull out some of my older single layer games and play them for a few hours to test if they're having issues also.
     

Share This Page