Mario Kart Wii Backup

Discussion in 'Wii - Hacking' started by shakesula21, Apr 11, 2010.

Apr 11, 2010

Mario Kart Wii Backup by shakesula21 at 9:12 PM (1,226 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. shakesula21
    OP

    Newcomer shakesula21 Newbie

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    I modded my Wii a few days ago and 2 of the 4 backups I tried work. They are all good backups. The one that I am trying to get to work is Mario Kart Wii. First of all, I have enclosed a list of ios's that DOP-Mii churned out. I don't know if you need that or not to help me. I have system menu 4.2u and a custom ios of 249 v14 as well. Homebrew channel works great. I have geckoos. No More Heroes 2 works
    fine. Mario Kart Wii loads up, but freezes at random points in the menu screen or during the black screen while it loads the next screen. I have only ever gotten as far as the black screen before the race starts. Some people have luck with all games. I'm sure there is something simple that I can do to resolve this. I have burned the game several times. Does anyone have any ideas? It would help me out a lot!

    DOP-Mii Report
    DOP-Mii Report
    Region North America (U)
    North America (U)
    Hollywood Version
    0x11
    Wii Unique DeviceID122322343
    IOS Version FakeSign ES_Identify NAND Flash
    250 (v65535) Enabled Enabled Enabled Disabled
    249 (v14) Enabled Enabled Enabled Disabled
    70 (v6687) Enabled Enabled Enabled Disabled
    61 (v5405) Disabled Disabled Disabled Disabled
    60 (v6174) Enabled Disabled Disabled Disabled
    57 (v5661) Disabled Disabled Disabled Disabled
    56 (v5405) Disabled Disabled Disabled Disabled
    55 (v5406) Disabled Disabled Disabled Disabled
    53 (v5406) Enabled Disabled Disabled Disabled
    38 (v3867) Disabled Disabled Disabled Disabled
    37 (v3869) Disabled Disabled Disabled Disabled
    36 (v3351) Enabled Enabled Enabled Disabled
    35 (v3349) Disabled Disabled Disabled Disabled
    34 (v3348) Disabled Disabled Disabled Disabled
    33 (v3091) Disabled Disabled Disabled Disabled
    31 (v3349) Disabled Disabled Disabled Disabled
    28 (v1550) Disabled Disabled Disabled Disabled
    22 (v1037) Disabled Disabled Disabled Disabled
    21 (v782) Disabled Disabled Disabled Disabled
    17 (v775) Disabled Disabled Disabled Disabled
    15 (v257) Enabled Enabled Enabled Enabled
    14 (v520) Disabled Disabled Disabled Disabled
    13 (v273) Disabled Disabled Disabled Disabled
    12 (v269) Disabled Disabled Disabled Disabled
    9 (v778) Disabled Disabled Disabled Disabled
     
  2. TRushInfo

    Banned TRushInfo Banned

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    978
    Country:
    United States
    freezing and blackscreen is a bad rip, try again
     
  3. Dialexio

    Member Dialexio GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    1,546
    Country:
    United States
    Maybe you have a bad ISO; your IOSes seem fine...
     
  4. Fishaman P

    Member Fishaman P Speedrunner

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    3,181
    Location:
    Wisconsin
    Country:
    United States
    Don't pirate, rip the game yourself or play it off the original.
     
  5. elimist

    Member elimist GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    282
    Country:
    United States
    Redownload the iso / wipe disk and make a fresh backup. If you have a spare hdd use it with usb loader. Then you don't have to keep wasting disks in bad iso.
     
  6. shakesula21
    OP

    Newcomer shakesula21 Newbie

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Is there anything else it could be besides a bad iso, or bad burn? Just to give me alternatives if it doesn't work. Thanks to everyone who replied and replies.
     
  7. Blastoise

    Member Blastoise GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    336
    Country:
    Australia
    It's more than likely a bad dump mate. Your best off going to your local video shop and renting it there then ripping it with USBLoader GX and chucki9ng it on a harddrive, then rip it to your computer and burrrrn
     
  8. shakesula21
    OP

    Newcomer shakesula21 Newbie

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    It's a pretty new wii. It has ios36 which is what mario kart uses. the media i used worked with other games. Would a bad rip be the only other possible solution or is there anything else that could be wrong? The problem i am having with mario kart is mainly freezing in menu and blackscreening during loads.
     
  9. shakesula21
    OP

    Newcomer shakesula21 Newbie

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    I think I have ruled out a bad burn or bad media and bad rip/iso. Also, I have the right ios for the game. So....What else could possibly cause this?
     
  10. shakesula21
    OP

    Newcomer shakesula21 Newbie

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Sorry. I duplicated my last post, but I don't know how to delete so I just edited it to say this.
     
  11. TheWarDragon

    Banned TheWarDragon Banned

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    bad rip ok?
    try again. thats the symptom and thats the solution. there is nothing else. it works fine for everyone else that has a good rip.

    how exactly did you "rule it out" id like to hear that
     
  12. shakesula21
    OP

    Newcomer shakesula21 Newbie

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Namely because I needed to install cios222. I figured it out. Like I said, wasn't the media or the rip. I had the ios. Needed another cios other than 249.
     

Share This Page