Mario Golf: Toadstool Tour (PAL) Hangs on Dios Mios Splash Screen

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by scoobydude51, Jul 27, 2012.

  1. scoobydude51
    OP

    Newcomer scoobydude51 Member

    Joined:
    Oct 8, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Mario Golf: Toadstool Tour (the pal version) hangs on the dios mios splash screen. i tried shrinking it and keeping the original size, but it still hangs.


    do you think that this region is compatible with DM? i looked at the compatibility list and it seems like it works, but nobody had confirmed it yet.








    please help me!
     
  2. fatherjack

    Member fatherjack GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    308
    Location:
    Still Here
    Country:
    United Kingdom
    I've had compressed PAL version running and saving flawlessly thru USB Loader GX (r1201).

    Now that I tried to launch thru Wiiflow (mod r615), I'm getting exactly the same issue.
    Game launch settings appear to be almost identical - however USB GX has a setting for:
    "DML video mode" set to "DML none"

    Is there any way to get wiiflow to launch this way? I'm on DML 2.2 from SD.
    (ps - please dont just advise a wiiflow update)
     
  3. Clarky

    Member Clarky Don't you know who I think I am?

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    1,960
    Country:
    United States
    I notice you have an American flag yet you are using a PAL copy? Did you download an iso? if the answer is yes all I can recomend is to try downloading another one, I've had a PAL copy working perfectly compressed
     
  4. fatherjack

    Member fatherjack GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    308
    Location:
    Still Here
    Country:
    United Kingdom
    Problem sorted:
    wiiflow.ini
    [DML] video setting= (default is 1)
    change to 0 and set all DML games per game to 'game'
    Toadstool Tours boots fine
    :)
     
  5. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,166
    Country:
    United Kingdom
    My PAL disc backup would not work for me no matter what I changed. I just got the NTSC version and it worked first time.
     

Share This Page