Gaming Mario 3D Allstars - Crashing issue

piek50

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 24, 2019
Messages
469
Trophies
0
XP
1,231
Country
Suriname
I don't know if I can ask this here but i have an problem installing SM3D Allstar.
I have both nsp & xci but non of them can be install.
I'm on fw 10.1.0 AMS 0.13.0
Do I miss something?
 
Last edited by piek50,

Spacmec

Member
Newcomer
Joined
Jan 29, 2016
Messages
5
Trophies
0
Age
38
XP
23
Country
I didn't even manage to launch either one of the games. As soon as I launch one of the three games from the title screen, the game crashes back to the Switch menu. Then I'm forced to run a filecheck. FW 10.1.0 SX OS 3.0.4 beta.

Did you install the game trow the Album menu? I hade the same problem, but when i installed the game with TInfoil, it worked!
 
  • Like
Reactions: tpax

hamrawk

Content Creator
Member
Joined
Oct 18, 2014
Messages
159
Trophies
0
Age
34
XP
1,338
Country
United States
I'm seeing a lot of very confident people say that installing with Goldleaf works, so I'll update my report:
-SXOS v3.0.4
-NSW Firmware 10.1.0
-Installed with Goldleaf 0.8 - Is there a different version I need to use, or did I miss something?
-System clock is after Sept 18 (though I know that was a longshot)
-Same issue as most everyone; It's fine going in with no save, but once a save file is created for M64 and I re-enter the game, I get "The software was closed because an error occurred." during loading
-The other titles work fine

(Currently I'm holding out hope that either of these will resolve it:
-A better version of the file dropped
-Updates to SXOS and the latest NSW Firmware)
 
Last edited by hamrawk,

CrAzYLiFe

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Aug 4, 2007
Messages
99
Trophies
0
Age
30
Location
Australia
XP
906
Country
Australia
XCI works but you have to uninstall die NSP again.

If the NSP is installed and you launch the XCI, the system will still use the installed NSP version.
I believe this is my issue i installed with album and everything crashes tried uninstalling and deleting files manualy but sx installer gives errors and is unable to fully uninstall

Is anyone able to provide a full list of directories files or a program to fully remove this title??
 

Tumbleweed

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 29, 2018
Messages
125
Trophies
0
Age
37
XP
945
Country
Italy
"I use sxos 3.0.4 switch fw 10.1.0
If I install with sx stock installer the *.xci, the games crashes when i start them (All three one).
If I install with sx installer the *.nsp (not the stock one the one that loads through homebrew) all three games are playable and I had no crashes till yet."

Anyone tried installing using sx installer?
 

nWo

The Game Master
Member
Joined
Oct 20, 2016
Messages
703
Trophies
0
Website
www.facebook.com
XP
1,819
Country
Mexico
I tried to install the NSP with Goldleaf like many people say it's "better" but no, the same problem with Mario 64. Went back to SX and now, I can confirm that with the new SX beta it works flawlessly. So, SX users can update now and play it at last without crashes. I installed a XCI version of the game from the album menu.
 

Tumbleweed

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 29, 2018
Messages
125
Trophies
0
Age
37
XP
945
Country
Italy
All fine here too, installed using the native SX installer and played M64 a bit, got 1 star saved the game and exit it without any issues...
 

nicotina117

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Oct 30, 2015
Messages
82
Trophies
0
Age
29
XP
353
Country
United States
Not working on SXOS 3.0.5 (recent release) with 9.2.0 firmware, Super Mario Sunshine and Galaxy works perfectly, but Super Mario 64 crash when i launch it, im using the xci file. Btw im playing Super Mario 64 v6 port, is a lot better than the emulated shit that nintendo made.
 

Tumbleweed

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 29, 2018
Messages
125
Trophies
0
Age
37
XP
945
Country
Italy
Not working on SXOS 3.0.5 (recent release) with 9.2.0 firmware, Super Mario Sunshine and Galaxy works perfectly, but Super Mario 64 crash when i launch it, im using the xci file. Btw im playing Super Mario 64 v6 port, is a lot better than the emulated shit that nintendo made.

It's different... I've played the v6 a few months ago, already got the 120 stars but having a game with a bug is kind of annoying so I'm happy that SM64 is working even thought I don't intend to play it but well it's not that bad as I thought it would be.

You should update to the latest firmware 10.2.0... it's working just fine... I was loading the xci too but I've installed the xci using the native SX installer and worked like a charm.
 
  • Like
Reactions: nicotina117

nicotina117

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Oct 30, 2015
Messages
82
Trophies
0
Age
29
XP
353
Country
United States
It's different... I've played the v6 a few months ago, already got the 120 stars but having a game with a bug is kind of annoying so I'm happy that SM64 is working even thought I don't intend to play it but well it's not that bad as I thought it would be.

You should update to the latest firmware 10.2.0... it's working just fine... I was loading the xci too but I've installed the xci using the native SX installer and worked like a charm.

Having the game with a bug? The source code of SM64 has been leaked months ago, and this a port not a bug. It's the same game with the textures upscaled, 16:9 and 60fps. It's a better work that a simple emulator from lazy nintendo.
 

White_Raven_X

Hack everything, hack the world!
Member
Joined
Sep 23, 2019
Messages
485
Trophies
0
Age
42
XP
875
Country
United States
10.2.0 + AMS 0.14.3

Freezes after about 5 minutes of gaming on "sunshine". Haven't tried the other ones yet.. A little disappointed. Hopefully there is a fix. Will wait patiently.
 
Last edited by White_Raven_X,

Jibbz

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Apr 26, 2020
Messages
26
Trophies
0
Age
46
XP
251
Country
United Kingdom
Ive just installed the Day One Update v1.0.1
In the hope it would fix the softlock issue .
Sadly it did not fix it for me.
 
General chit-chat
Help Users
    Veho @ Veho: Jared Fogle.