Manhunt2 & HouseOfTheDead2&3 with USB LoaderGX

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by chillta, Jul 27, 2009.

Jul 27, 2009
  1. chillta
    OP

    Newcomer chillta Member

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    40
    Country:
    Germany
    Hello there,

    i am trying to run my backups of these two games with USB Loader GX.
    House of the Dead is NTSC, Manhunt isnt flagged and also not recogniced by the Brickblocker. But its recogniced by my WBFS Manager, so it should be a valid Wii Iso.

    I am on a PAL 480i 50 hz TV. Pal Wii, 4.1, rev10, some loaders.

    I cant get these to to start? Force Pal50, Pal60, NTSC, 002 on/off/anti, i tried a lot of setups, also the other configurables.
    Can anyone tell me which setup i need for these two? As i dont get the 002 error, i dont think its required? The main thing should be to force Pal, as i assume the games ar NTSC?

    thanks and greetings,
    chillta
     
  2. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    have you heard of alt-dol????

    look it up and youll find the answer and get the latest GX r656
     
  3. chillta
    OP

    Newcomer chillta Member

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    40
    Country:
    Germany
    RHDE8P and RHTE54 are in the correct folder. path is set correct.

    just doesnt run?
    what settings would you say should run these two games? forcing pal50? no forcing at all? 002?

    altdol on is the only setting that is always set.

    edit: should be the latest version as i got it this morning.
     
  4. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    should be if not already

    RHDE8P.dol and RHTE54.dol

    make sure the indervidual game setting in GX are set and not the global ones

    altdol = on/SD, if your using the SD method

    or use

    altdol = on/Disk and set it to Auto/ or from list if you no which one it is

    if your using the most recent rev then you should just use the altdol/disk method, no need to use wiiscrub to extract .dol as GX can do it magically using the .iso on the WBFS partition
     
  5. chillta
    OP

    Newcomer chillta Member

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    40
    Country:
    Germany
    so, just tried a few other things, still cant get these two games to run.

    I am now on r675.
    I set altdol to disc and auto (loader crashed when i hit "from list") for house of the dead 2&3.

    When i set this for manhunt2, it says there is no dol on the disk?

    Anyway, hotd2&3 still doesnt boot? i get a blank screen, no matter what video force i try, Disc default, auto patch, pal50, pal60
    I see a (very short) green-red flashing screen when not using altdol.

    Do i need ios 222 for this games? Or any other settings?

    Did Anybody run these two games on a Pal-Wii/Pal-TV or knows the settings that help me?

    greetings, chillta
     
  6. chillta
    OP

    Newcomer chillta Member

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    40
    Country:
    Germany
  7. warlord007

    Newcomer warlord007 Advanced Member

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Messages:
    80
    Country:
    United Kingdom
    for HOTD 2&3 the return

    you have to use ios 222

    also set block iso reload ON

    everything else is eto to default / off

    its working fine here on a PAL system
     
  8. celticone

    Newcomer celticone Member

    Joined:
    May 10, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    United Kingdom
    Same as you, HOTD2&3 was working this morning but once I upgraded to the latest version today it stopped working.
     
  9. celticone

    Newcomer celticone Member

    Joined:
    May 10, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    United Kingdom
    Edit - it's now working.

    I reset gamesettings, changed IOS to 222 and then saved.

    I didn't bother with the alt DOL setting (even though it's on my SD card) and yet both 2 & 3 load and play fine.

    I still have to reset Wii after playing though.
     
  10. chillta
    OP

    Newcomer chillta Member

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    40
    Country:
    Germany
    ok, thanks for that i will try this.

    any idea about manhunt 2? got it running?
     
  11. misteromar

    Member misteromar GBAtemp Regular

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    257
    Country:
    Australia
    Manunt 2 NTSC, works fine for me on PAL Wii, 4.1 SM, cios rev 10, usbloader gx.

    I had problems with ToS 2, I had to force ntsc to get running on my PAL Wii.
     
  12. chillta
    OP

    Newcomer chillta Member

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    40
    Country:
    Germany
    did you use alt dol or any other options? or just default?

    by now i am thinking i have a bad image
     
  13. misteromar

    Member misteromar GBAtemp Regular

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    257
    Country:
    Australia
    All default, the game was ripped from a disc on my Wii.
     
  14. jezuse

    Newcomer jezuse Newbie

    Joined:
    Jul 7, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    yeh im having trouble with this aswell...im runing on 4.1U with Usbloader GX
     

Share This Page