Making a song that loops

Discussion in 'Computer Software and Operating Systems' started by Osaka, Mar 22, 2008.

Mar 22, 2008

Making a song that loops by Osaka at 2:20 AM (841 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. Osaka
    OP

    Member Osaka GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 25, 2007
    Messages:
    827
    Location:
    Ragol
    Country:
    United States
    does anyone know of how you can get an MP3 and change it so it will loop seamlessly? is there a program that could help with this? thanks ^^;
     
  2. b4nn3d

    Newcomer b4nn3d Member

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    I don't think mp3s can do that. Whatever you play it in would have to loop it.
     
  3. Awdofgum

    Member Awdofgum Wadofgum

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    1,884
    Country:
    United States
    In FL studios you can.
    When rendering the song, select "Wrap remainder" in the drop-down box on the left - it'll make it loop
     
  4. Osaka
    OP

    Member Osaka GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 25, 2007
    Messages:
    827
    Location:
    Ragol
    Country:
    United States
    I know, but I want to make it so it loops, and but off the end part that fades out (the songs I want to loop were originally made to loop, but whoever ripped them added a fade to the end of them)
     
  5. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    Look for "Audacity", and manualy chop off the fade.
     
  6. Rayder

    Former Staff Rayder Mostly lurking lately....

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    6,613
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Windows Media Player has a repeat option in the "Play" options......
     

Share This Page