1. Wuigi

    Wuigi GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 14, 2012
    Messages:
    695
    Country:
    Germany
    Well the ID in the eboot path is NPXS10027 but I guess you just made a typo.
    To access gro0 you have to add an additional uri line line described in the additional steps.
     
  2. Chrisssj2

    Chrisssj2 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Feb 12, 2008
    Messages:
    2,048
    Country:
    Netherlands
    If anyone wants me to dump some games in future i have like 60 PS vita games =)
     
  3. bache

    bache GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    694
    Country:
    I've set it as follows:
    [​IMG]

    The line added to tbl_uri reads
    [​IMG]

    Edit: I overlooked the line of text that says to add the value in tbl_uri to gro0 for carts. Testing it now.

    Edit #2: Nope, still nothing. I can see that the game card icon in the top right of the screen now shows molecularShell instead of Freedom Wars now though.
     
    Last edited by bache, Aug 3, 2016
  4. Wuigi

    Wuigi GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 14, 2012
    Messages:
    695
    Country:
    Germany
    If you use a certain sqlite browser you were sure to click write changes at the end?
     
  5. bache

    bache GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    694
    Country:
    Yep sure did. Seems I'm making progress though; changing the line to NPXS10027 in tbl_uri launches the manual, however I get a new error telling me to "Insert a PS Vita Card that contains this application"

    Edit: Just tried it with a digital game on the memory card, and all worked fine. Just no luck with the physical carts for some reason.

    Edit 2: And now it's working fine on the physical cart. Didn't change anything, and it's now dumping all the game files. Thanks for all of your help :).
     
    Last edited by bache, Aug 3, 2016
  6. Wuigi

    Wuigi GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 14, 2012
    Messages:
    695
    Country:
    Germany
    No problem, if you happen to have Danganronpa Ultra Despair Girls, that won't be decrypted for some reason so don't waste your time like I did.
     
  7. fgghjjkll

    fgghjjkll GBATemp MegaMan
    Member

    Joined:
    Jul 7, 2008
    Messages:
    2,044
    Also Kantai Collection won't be decrypted either. That's because Kantai Collection closes all processes (including the near app) before launching (molecular shell). It seems like this won't work for EVERY cartridge.

    EDIT: This did work for Freedom Wars (digital download) btw
    EDIT2: Worked for P4G and Danganronpa 1 too
     
    Last edited by fgghjjkll, Aug 3, 2016
  8. cwizzy

    cwizzy Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 4, 2013
    Messages:
    10
    Country:
    New Zealand
  9. dkabot

    OP dkabot Better With Others' Systems Than Their Own
    Member

    Joined:
    Sep 9, 2014
    Messages:
    1,027
    Country:
    United States
    That tutorial uses the encrypted files, rather than decrypted ones, so this changes nothing.

    That said, I and at least one other have tried it to a resounding lack of success.
    The installer for it is no longer functional, and moving it manually (FTP FTW) and rebuilding database leads to further differences and failures.
     
  10. AIDA

    AIDA Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 3, 2016
    Messages:
    52
    Country:
    I'm having the same issue, but I'm using a fork from an older tool here:

    https://github.com/Arks-Layer/CriPakTools

    I'll try again without compression.

    EDIT: I think I found out what it was - Let the game do a vanilla update and see if the patch CPK is called something different.
     
    Last edited by AIDA, Aug 3, 2016
  11. dkabot

    OP dkabot Better With Others' Systems Than Their Own
    Member

    Joined:
    Sep 9, 2014
    Messages:
    1,027
    Country:
    United States
    Tried inserting JP data.cpk onto my US copy of P4G. Things happened.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Got a whole bunch of JP text and voices.
    Can definitely do your undub if you get it running with the changes.
    Not everything is JP though, some various system prompts like connecting to PSN and the save/load text boxes are still English.
     
    Last edited by dkabot, Aug 3, 2016
    cearp, Shrinefox and Helveteskuken like this.
  12. retrofan_k

    retrofan_k GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    May 31, 2013
    Messages:
    2,047
    Country:
    Belarus
    Go work some overtime:P
     
  13. AIDA

    AIDA Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 3, 2016
    Messages:
    52
    Country:
    Okay so dropping the file itself into the update crashed the game. When I update the game via PSN, it says it should be the same CPK name with _patch at the end. However, I can't decrypt it to find out exactly what should be in there D: Either way, it seems like dragging and dropping the replaced files into the update folder doesn't work for every game, which is disappointing.
     
  14. dkabot

    OP dkabot Better With Others' Systems Than Their Own
    Member

    Joined:
    Sep 9, 2014
    Messages:
    1,027
    Country:
    United States
    It does, but you can't use an actual patch along with it.
    You would need to decrypt the patch files (which is a separate problem, not explained yet) and then insert them in the same way you do these "mods".
     
  15. AIDA

    AIDA Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 3, 2016
    Messages:
    52
    Country:
    When I drop the new CPK (NOVA_FileList_Vita.cpk) into the PCSG00351 (PS: Nova's Game ID) folder, it says the update is corrupted. Do I need *just* that file, or another file/folder to give information about the update?

    It saying the file is corrupted is what prompted me to try this way, but since I can't decrypt the update yet, I'm kind of stonewalled.
     
  16. dkabot

    OP dkabot Better With Others' Systems Than Their Own
    Member

    Joined:
    Sep 9, 2014
    Messages:
    1,027
    Country:
    United States
    Try adding an sce_sys. The one from MolecularShell works for testing (though leaving it there isn't a great idea).

    EDIT: Okay, so sce_sys is needed for its param.sfo and nothing else.
    Apparently, leaving MAX_SAVEDATA_SIZE in it is causing issues (official patches have it...), but replicating everything else and changing version is cooperative.

    I'm also not getting any success trying to make the system think it needs an update to run the game, so not sure if this would work at all for forcing newer FW games to run (assuming there's no technical requirements that changed between versions)

    My "Version 1.01" P4G is 90% JP with the JP CPK in it.
    I've attached the SFO for "1.01" P4G, date of "patch" set to August 1st for fun.
    Use at your own risk (if you do use) as you never know what not setting things may do...
    @Shrinefox this may be useful to you
     

    Attached Files:

    Last edited by dkabot, Aug 3, 2016
    Shrinefox likes this.
  17. AIDA

    AIDA Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 3, 2016
    Messages:
    52
    Country:
    Dropping the sce_sys folder into the patch folder worked, the game doesn't crash anymore.

    However, it looks like none of my changes are taking place, but I have a feeling that's on me. Thank you for your help! \ o /
     
    Sonic Angel Knight likes this.
  18. dkabot

    OP dkabot Better With Others' Systems Than Their Own
    Member

    Joined:
    Sep 9, 2014
    Messages:
    1,027
    Country:
    United States
    Note that, at least on carts, re-inserting the cart with Molecular's sce_sys causes it to fail.
    Similar behavior may happen on reboots with digital.

    If you want to avoid it, you can throw out Molecular's and generate a param.sfo based on the original game, as though you were making a patch.
    For just messing about and testing, though, there shouldn't be any real issue.

    Edit:
    In P4G-land, I extracted both CPKs, put JP sound and ENG rest in a folder, ran the same tool as @Shrinefox to repack, and infinite loading screen. Dang.
     
    Last edited by dkabot, Aug 3, 2016
  19. Shrinefox

    Shrinefox Persona Modder
    Member

    Joined:
    Sep 5, 2013
    Messages:
    119
    Country:
    United States
    @dkabot Thank you, the param.sfo at least made the game boot but I'm getting infinite loading screen too.
    I hope this doesn't have to do with the executable or we're screwed (though it's likely the CPK compression from that program being wrong).
    If it was it'd probably be crashing with error messages.
     
  20. dkabot

    OP dkabot Better With Others' Systems Than Their Own
    Member

    Joined:
    Sep 9, 2014
    Messages:
    1,027
    Country:
    United States
    The JP one directly worked, as seen above, so it doesn't accept only the one.
    Both had info very similar to one another when looked at though, compression ratios and such.

    Looking at the info for the original and re-made, more files are compressed on the repack (~60% compared to ~65% of original total size).
    I think it's a problem that the tool we have doesn't pack quite like the original one did.

    Files were apparently in the same order once it was done and I re-opened it, though I didn't manually check all of them (just start/end).

    EDIT: Elaboration image, left is ENG, mid is JP, right is attempted repack.
    [​IMG]
     
    Last edited by dkabot, Aug 3, 2016
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Major_Tom, Explains, Dumping