Major Problem With Friend Codes

Discussion in 'CycloDS' started by CheatingSoi, Apr 7, 2008.

Apr 7, 2008
  1. CheatingSoi
    OP

    Member CheatingSoi Graphic Designer

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    1,099
    Location:
    Wisconsin
    Country:
    United States
    Today I found out that my CycloDS does not seem to support any of my Friend code enabled games. So far, I have tried animal crossing and Mario Kart. When I add a friend code and so does the other person. I cannot find their game and they cant find mine. However normal wifi play works, as I can connect and even play with people but I cant play with friends. Any ideas why?
     
  2. tinymonkeyt

    Member tinymonkeyt GBAtemp brat

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    3,221
    Country:
    United States
    hmmm
    did you trim the roms?
     
  3. CheatingSoi
    OP

    Member CheatingSoi Graphic Designer

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    1,099
    Location:
    Wisconsin
    Country:
    United States
    Yes, but the friend codes worked on my R4.. or did it. Hold on, u may be right.
     
  4. CheatingSoi
    OP

    Member CheatingSoi Graphic Designer

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    1,099
    Location:
    Wisconsin
    Country:
    United States
    Nope, still not working. If I add ppl on AC, they always have the circle meaning they have not added me yet, which they have. (I think its only activated once they come anyway) But they cant find my game and they dont appear on my list. Is there anybody who can help me test this with metroid or mario kart?
     
  5. tinymonkeyt

    Member tinymonkeyt GBAtemp brat

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    3,221
    Country:
    United States
    ehhh...
    im not sure thenn
    ive never been the techsavy person..sorry :/
     
  6. CheatingSoi
    OP

    Member CheatingSoi Graphic Designer

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    1,099
    Location:
    Wisconsin
    Country:
    United States
    its alright, Im so pissed right now though. I might never be able to use wifi again? Do these games for normaly for everyone else? Is there anything I can do at all? I gotta get this fixed.
     
  7. tinymonkeyt

    Member tinymonkeyt GBAtemp brat

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    3,221
    Country:
    United States
    whered you buy the cyclo?
    cuz if its warranted, maybe you can send it back for a replacement
    like if the cyclo is defective ( i would call broken wifi defective)
     
  8. CheatingSoi
    OP

    Member CheatingSoi Graphic Designer

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    1,099
    Location:
    Wisconsin
    Country:
    United States
    well im getting an extange anyways cuz my casing is kinda broken but I dont think its the cyclo. idk i just have a feeling its somthing else but idk what.
     
  9. FrankSinatra

    Newcomer FrankSinatra Member

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    43
    Country:
    United States
    I've had no problems playing Advance Wars: DoR, Mario Kart, Metroid Prime: Hunters, Sonic Rush Adventure, StarFox Command, Tetris, or Zelda with friend codes on my CycloDS Evo. I tried once to use Animal Crossing (I don't play it, but my friend wanted another kind of fruit, so I quickly made a new town), and couldn't get it to connect; I read another comment implying it might be broken on the Evo, but there wasn't much information. I was about to recommend asking on the Team Cyclops forums, but I just noticed you already did. Hopefully someone else will be more helpful.
     
  10. CheatingSoi
    OP

    Member CheatingSoi Graphic Designer

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    1,099
    Location:
    Wisconsin
    Country:
    United States
    Yeah, I'm glad to hear someone else with the same problem. I also dont know for sure if there is problems with other wifi games. I did try Mario kart but It was with my other DS with an R4 so that doesnt really count.
     
  11. sirus

    Newcomer sirus Member

    Joined:
    Mar 25, 2008
    Messages:
    28
    Country:
    United States
    hey i could help you test it if you would like, add me to msn - sirus@alexmurray.org
     
  12. krazykirk

    Member krazykirk GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    399
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    I got friend codes on AC:WW to work fine on my CycloDS, if your rom is indeed trimmed, you should try a untrimmed rom to see if that fixes the problem.
     
  13. Ferrariman

    Member Ferrariman Hip-Flop and cRap

    Joined:
    Dec 9, 2007
    Messages:
    3,357
    Location:
    Canader.
    Country:
    Canada
    Which trimmer are you using?
     
  14. Kaos

    Member Kaos Good show!

    Joined:
    Nov 25, 2007
    Messages:
    558
    Location:
    Melbourne, Australia
    Country:
    Australia
    Days of Ruin and Mario Kart DS friend codes work fine for me using FW1.3, and roms trimmed with RSAtrim.
     
  15. CheatingSoi
    OP

    Member CheatingSoi Graphic Designer

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    1,099
    Location:
    Wisconsin
    Country:
    United States
    I am currently using the auto trimmer that comes with Evotools but I think that particular ROM and few others are trimmed with the R4 trimmer.
     
  16. cutterjohn

    Member cutterjohn GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    648
    Country:
    United States
    Friend codes worked fine for me as well on my Evolution along with other WiFi features, fws 1.22 - 1.4-beta1.

    Never actually got around to trying WiFi on the SCDS1 other than downloading/enabling some things and it also seemed to work on that as well...

    BTW: Some trimmers are KNOWN to cause network problems. Try an untrimmed ROM, then try trimming with NDSTokyo trim which is supposed to be pretty good. I never bother trimming mine as most of them it'll only save a few meg which is not worth the bother of testing, etc.
     
  17. Fbu

    Newcomer Fbu Newbie

    Joined:
    Apr 11, 2008
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    I'm having the same problem, except Mario Kart and ACWW work, but AW:DoR wont =/
     
  18. BrianTokyo

    Member BrianTokyo NDSTokyoTrim Dev.

    Joined:
    Jun 28, 2007
    Messages:
    649
    Country:
    Japan
  19. Dylan

    Member Dylan 100 MILES AND RUNNIN'

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    1,639
    Location:
    Sydney, Australia
    Country:
    Australia
    it only does this with a couple of games on mine.
     

Share This Page