Mac people running Windows please advise

Discussion in 'Computer Software and Operating Systems' started by WeaponXxX, Mar 21, 2008.

Mar 21, 2008
  1. WeaponXxX
    OP

    Member WeaponXxX Too F'in Blonde

    Joined:
    Nov 4, 2004
    Messages:
    2,868
    Location:
    Currently in Chicagoooooooo
    Country:
    United States


  2. MystikEkoez

    Member MystikEkoez GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 5, 2006
    Messages:
    346
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Rendering? I assume you mean playing high graphics intensive games. Or high quality video editing.
    Go build a PC.

    For 2,800, you can do much better. Dunno about the processor though. A PC is a better investment though, cause you could always toss out the old processor if a newer one exists.
     
  3. Salamantis

    Member Salamantis GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 20, 2007
    Messages:
    1,945
    Country:
    Canada
    Well of course it would be an improvement. 4 cores compared to 8...
     
  4. WeaponXxX
    OP

    Member WeaponXxX Too F'in Blonde

    Joined:
    Nov 4, 2004
    Messages:
    2,868
    Location:
    Currently in Chicagoooooooo
    Country:
    United States
    Hi my name is WeaponXxX....I got a bucket of PCs....my Intel CPU I am working off of right now is worth a 1/3 of the rig in the link. Not worried about cash or value, I need SPEEEEED....I feel the need for SPEEEEEED

    @Salamantis
    Yes 8 Cores is nice...but the real question is do apps need to be optimized for 8 cores?
     
  5. MystikEkoez

    Member MystikEkoez GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 5, 2006
    Messages:
    346
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Yeah, but he would be running Windows on it. Can he run all 8 cores on it? I doubt Windows will recognize more than 4.
     
  6. b4nn3d

    Newcomer b4nn3d Member

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    What proc do you have?
     
  7. Salamantis

    Member Salamantis GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 20, 2007
    Messages:
    1,945
    Country:
    Canada
    Can any other Windows user back this up? I'm not too sure about Winblows...

    Because if it's true, then it won't be big improvement.
     
  8. hankchill

    Member hankchill I Pwn n00bs.

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Messages:
    2,344
    Location:
    Outer Space
    Country:
    Canada
    Apps would need to be optimized for the 8 cores. Currently there's barely anything that will take advantage of even 4, but when 8 core systems become more mainstream, and application developers use them on a regular basis, imagine the power and speed you'd get with video rendering software running at full speed on an 8 core system... It will blow your mind [​IMG]
     
  9. b4nn3d

    Newcomer b4nn3d Member

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    29
    Country:
    United States
  10. MystikEkoez

    Member MystikEkoez GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 5, 2006
    Messages:
    346
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    [​IMG]
    Go buy it. Now.

    Two 3.2GHz Quad-Core Intel Xeon (8-core)
    Godly.
     
  11. hankchill

    Member hankchill I Pwn n00bs.

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Messages:
    2,344
    Location:
    Outer Space
    Country:
    Canada
    You buy I pay you later?
     
  12. b4nn3d

    Newcomer b4nn3d Member

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    You can get more performance with a real PC. Get one of Intel's new boards and 2 QX9775s. If you don't care about cash, that is.....
     
  13. b4nn3d

    Newcomer b4nn3d Member

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    29
    Country:
    United States
  14. DjFIL

    Member DjFIL GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 29, 2003
    Messages:
    1,182
    Location:
    BC, Canada
    Country:
    Canada
    if you're just going to run windows on it, there is no point of paying the extra for a mac. i love my mac... but if it wasn't for the OS, i probably wouldn't had bought the hardware. also the OS is definatly best to take advantage of these multicore (and 64-bit) processors, as it is very well optimized to use the 64 bit architecture to it's fullest... where as Win 64-bit OSes (XP or Vista) are lacking lots of native software support, majority of Windows apps are built only with 32-bit platform in mind.
     
  15. WeaponXxX
    OP

    Member WeaponXxX Too F'in Blonde

    Joined:
    Nov 4, 2004
    Messages:
    2,868
    Location:
    Currently in Chicagoooooooo
    Country:
    United States
    Let me put it this way, we've talked about this plenty of times for me, I have quite a few dual core rigs and now two Quad cores, 1 regular and one extreme. I am not pleased with the Quad Cores as I feel FORCED to run Vista. Vista still has tons of issues like their media player is broken and a file transfer issue. My 3Gbit per sec drives take seconds to transfer big files on XP but hours on Vista. Both issues have been made aware by Microsoft. I just... well sometime I just want to throw my machine through a window. I originally wanted one bad ass machine for reliability (Outook) but performance to work. I don't think I will achieve that [​IMG]
     
  16. b4nn3d

    Newcomer b4nn3d Member

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    Do you have SP1 + all of the hotfixes?
     
  17. WeaponXxX
    OP

    Member WeaponXxX Too F'in Blonde

    Joined:
    Nov 4, 2004
    Messages:
    2,868
    Location:
    Currently in Chicagoooooooo
    Country:
    United States
    Is SP1 Final out yet? Or are you referring to Beta? Cause... I don't think final is out???
    *edit
    Just looked and doesn't appear to be out yet [​IMG] Would be nice if I had an OS that ran my expensive hardware properly right out of the box [​IMG]
     
  18. b4nn3d

    Newcomer b4nn3d Member

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    The final is out. But the hotfixes fixed just about everything.
     
  19. WeaponXxX
    OP

    Member WeaponXxX Too F'in Blonde

    Joined:
    Nov 4, 2004
    Messages:
    2,868
    Location:
    Currently in Chicagoooooooo
    Country:
    United States
    I just went to Windows Updates and its not there? Gotta link?
     
  20. Awdofgum

    Member Awdofgum Wadofgum

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    1,884
    Country:
    United States

Share This Page