M3 perfect

Discussion in 'GBA - Hardware, Devices and Utilities' started by golden, Dec 6, 2007.

Dec 6, 2007

M3 perfect by golden at 2:17 AM (2,571 Views / 0 Likes) 22 replies

  1. golden
    OP

    Member golden What a Digital Dummy!!!

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,453
    Country:
    United States
    I am pretty much going to buy and M3 perfect for $60 with a passcard3 and 1G memory bundle. I just need these final 3 questions answered about it:

    -Does M3 CF perfect come with any type of cheating program for GBA and NDS games?
    -How much onboard RAM does the M3 have exactly?
    -How is homebrew compatibility on the NDS and GBA side for the CF version? I know there is DLDI but does that downright take care of all homebrew? What about GBA homebrew?



    Thanks in advance. [​IMG]
     


  2. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    All I know for sure is that it contains 32 MB of RAM. Sorry, I'm more of a Supercard person.
     
  3. golden
    OP

    Member golden What a Digital Dummy!!!

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,453
    Country:
    United States
    So you are sure that M3 CF has 32 MB of RAM? Thats good enough to play the largest of GBA games right?

    Thanks again.

    EDIT: 32 MegaBITs? or 32 MegaBYTEs?
     
  4. myuusmeow

    Member myuusmeow GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    1,643
    Country:
    United States
    All GBA games are 32 megabytes or less. The only ones higher (IIRC) are Shrek 2 and Shark Tale (The actual movies, nto games) which aren't even dumped.

    32 megabits=4 megabytes, so I'm pretty sure he meant megabytes.
     
  5. golden
    OP

    Member golden What a Digital Dummy!!!

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,453
    Country:
    United States
    Thank you. So I have 1 of the 3 answered(32mbytes of RAM). [​IMG] Now for the other two.
     
  6. pika3000

    Member pika3000 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 10, 2006
    Messages:
    199
    Location:
    Magog World Ship
    Country:
    United States
    "-How is homebrew compatibility on the NDS and GBA side for the CF version? I know there is DLDI but does that downright take care of all homebrew? What about GBA homebrew?"

    While I haven't used much homebrew many of the ones that I've used required no DLDI, the only one that did was DSOrganize 3.0
     
  7. golden
    OP

    Member golden What a Digital Dummy!!!

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,453
    Country:
    United States
    Thank you. Did all the homebrew you try work? [​IMG]

    So you have an M3 perfect? Does it come with any kind of cheating device for GBA and NDS games?
     
  8. pika3000

    Member pika3000 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 10, 2006
    Messages:
    199
    Location:
    Magog World Ship
    Country:
    United States
    I'm not sure if the M3 can be used to cheat with GBA games, If possible I would cheat in VBA and save then put the save on the M3, for DS games you can use Dipstar but it can be tough to get used to, its also hard to find cheats for espicially now that the official forums are gone (I think). As for the homwbrew, all of the ones I used worked except for DSOrganize 3.0 which I had to use the GBAMP DLDI on (for some reason the M3 DLDI doesn't work).
     
  9. golden
    OP

    Member golden What a Digital Dummy!!!

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,453
    Country:
    United States
    Thank you for all your help guys. I got all my questions answered. And ya, dipstar is just on NDS roms. I have found no way to cheat on GBA game.

    PS: Anyone know where the dipstar codes are? I am guessing it AR codes don't work right? So no pokesav for pokemon DP. [​IMG]
     
  10. pika3000

    Member pika3000 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 10, 2006
    Messages:
    199
    Location:
    Magog World Ship
    Country:
    United States
    As far as I know Pokesav is a PC app, unless there has been an update you can use it (I did when I played DP) ad if you have the official cart then there is a homebrew which lets you use AR codes for it.
     
  11. golden
    OP

    Member golden What a Digital Dummy!!!

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,453
    Country:
    United States
    What is the homebrew that lets you use AR codes?
     
  12. pika3000

    Member pika3000 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 10, 2006
    Messages:
    199
    Location:
    Magog World Ship
    Country:
    United States
  13. golden
    OP

    Member golden What a Digital Dummy!!!

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,453
    Country:
    United States
    Oh ya, I forgot about that for a second. Sadly, it is for official game carts. Chishm HATES piracy at its guts. >.>
     
  14. Veho

    Global Moderator Veho The man who cried "Ni".

    Joined:
    Apr 4, 2006
    Messages:
    8,447
    Location:
    Zagreb
    Country:
    Croatia
    It seems I'm a bit late, but for what it's worth: I have the M3 Perfect CF, and it's great. Period. Go get it. Go, go, go. [​IMG]

    Where are you getting it from? Is it new? Or is it second-hand?
     
  15. golden
    OP

    Member golden What a Digital Dummy!!!

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,453
    Country:
    United States
    Yes I know it is a bit late but better late than never. >.> I am getting it here:

    http://www.realhotstuff.com/clearance-pass...tity-p-158.html

    It is new. Or so they say...
     
  16. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Yes, I meant megabytes. The M3 Perfect has 32 megabytes while the M3 Pro contains only 32 megabits. As long as you've got the Perfect, you'll be able to play nearly all GBA games.
     
  17. golden
    OP

    Member golden What a Digital Dummy!!!

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,453
    Country:
    United States
    NICE! [​IMG] Guess I will hold up on getting one until I read that. When will it be done?
     
  18. golden
    OP

    Member golden What a Digital Dummy!!!

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,453
    Country:
    United States
    lol where are you getting the m3 sample from? And what kind is it? Perfect lite?
     
  19. golden
    OP

    Member golden What a Digital Dummy!!!

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,453
    Country:
    United States
    Nice. [​IMG] I'll be waiting.


    Or should I really say I will TRY to wait.
     
  20. golden
    OP

    Member golden What a Digital Dummy!!!

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,453
    Country:
    United States
    I just want to see if I am making the right decision in getting an M3 perfect or not.

    PS: does rudolphs 3in1 tool work with M3 perfect?
     

Share This Page