M3 Loader V28 released

Discussion in 'M3 Adapter' started by CryptoManiaC, Sep 20, 2006.

Sep 20, 2006

M3 Loader V28 released by CryptoManiaC at 3:16 PM (1,762 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. CryptoManiaC
    OP

    Newcomer CryptoManiaC Newbie

    Joined:
    May 22, 2006
    Messages:
    4
    Country:
    Sweden
    http://down.gbalpha.com/Softwares/M3adapter/English.rar

    M3 Game Manager V27A+loader V28
    ================================
    --Enhance the GBA/NDS Game linkage function.
    --Continuously to keep the highest game compatibility.
    --Enhance the function of Media_Extend. (new bookmark, support different font size etc...)

    Steps of using linkage function:
    --------------------------------
    PC:
    1) copy gba game into sd/cf by using M3 game manager.
    2) copy nds game into sd/cf by using M3 game manager.
    (Have to enable the option of "GBA/NDA linkage enable".)

    NDS:
    1) Select the GBA game and press the "button A" once.
    2) Select the NDS game and press the "button A" to run the game as usual.
    (The GBA/NDS linkage features should be activated.)
     
  2. Jasafar

    Newcomer Jasafar Member

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Messages:
    35
    Country:
    United States
  3. Xanikseo

    Newcomer Xanikseo Member

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    44
    Country:
    United Kingdom
  4. yuyuyup

    Member yuyuyup GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Apr 30, 2006
    Messages:
    3,300
    Location:
    USA MTN timezone
    Country:
    United States
    constant updates keep M3 the leading champ of flash devices
    only 2 types of people own a Supercard: little girls, and ugly little girls.
     
  5. Gaisuto

    Former Staff Gaisuto Lose 2 Levels.

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    5,925
    Location:
    Palm Coast
    Country:
    United States
    yuyuyup, don't start. Flash cart wars are as pathetic as the Console Fanboy Battles. Don't turn this into GameFAQs.

    Can someone explain exactly what that GBA/NDS Game linkage is? It's the thing where the DS games detect the GBA game on the bottom, even with the M3 in there?
     
  6. iza

    Member iza gbatemp, the new crack

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    700
    Location:
    Texas
    Country:
    United States
    Constant updates are good, but having to repatch everything all over again kind of sucks...

    GBA linkage is where it recognizes a save game (or the game on the card) and then gives you a bonus in the DS game....Kinda like the Madden van in Burnout.
     
  7. Gaisuto

    Former Staff Gaisuto Lose 2 Levels.

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    5,925
    Location:
    Palm Coast
    Country:
    United States
    So with the coming Diamond and Pearl, with a Emerald ROM and save we can transfer the Pokemon into D/P?
     
  8. Harsky

    Member Harsky Madmin

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    5,262
    Country:
    United Kingdom
    Finally, I was waiting for this option when the Band Bros and the expansion pack for the GBA came out... course, I already found the patched rom version a while ago but hey, I hope Nintendo keeps making more GBA/NDS connections.
     
  9. iza

    Member iza gbatemp, the new crack

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    700
    Location:
    Texas
    Country:
    United States
    i'm not sure if you can transfer pokemon exactly, but lets say you've got advance wars 1 or 2 on your cart, and advance wars dual strike. as long as they are patched with the gba linkage in mind, you'll have extra maps or something....pretty neat.
     
  10. Gaisuto

    Former Staff Gaisuto Lose 2 Levels.

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    5,925
    Location:
    Palm Coast
    Country:
    United States
    By that logic, you should be able to do the Diamond/Pearl -> GBA Game connection...hopefully it'll work!
     
  11. yuyuyup

    Member yuyuyup GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Apr 30, 2006
    Messages:
    3,300
    Location:
    USA MTN timezone
    Country:
    United States
    yes I do realize how trite fanboyism is; alas I fall victim to the camradery such low brow tactics may afford. so suck it down SC L00SSERS
     
  12. rkenshin

    Member rkenshin GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 2, 2005
    Messages:
    448
    Country:
    United States
    Well seems that they copied the SD firmware in the CF directory.. Gotta wait for them to fix that..

    But I'm sure the majority of you skipped over the fat M3 [​IMG]
     
  13. romeoondaline

    Member romeoondaline GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    369
    Location:
    U know where
    Country:
    United States
    Wait guys its not upgrading for me, i put it on the M3 CF and when i turn my ds on it just goess to the menu without askin if i wanna update, and wats a mirror
     
  14. tama_mog

    Member tama_mog Kupo

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    1,288
    Country:
    United States
    I think from the previous posts, it's obvious the CF version has not been released it since it's identical to the SD version, probably someone just uploaded the wrong files. A mirror in this case means another source to download the files.
     
  15. Chanser

    Member Chanser :o

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Messages:
    1,648
    Country:
    Macau
    Nice linkage feature, I'm so glad I bought M3. [​IMG]
     
  16. tama_mog

    Member tama_mog Kupo

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    1,288
    Country:
    United States
    anyone that updated needed to repatch the exisitng roms? I think I was using the 27 manager, not 27a. Doesn't look to be a big update so I'm a tad reluctant to upgrade.
     
  17. Arm73

    Member Arm73 GBAtemp Addict

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    2,025
    Location:
    Zurich
    Country:
    Italy
    If it ain't broken don't fix it.
    Generally you should only re-patch games that give you problems, otherwhise it's just useless. I don't even update the firmware untill some games that I really want to play refuse to work.
     
  18. redundant

    Newcomer redundant Member

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    24
    Country:
    Anybody know how to get the brainage style ebook working? I loaded up some text files and opened them through the extend mode but am only getting display on the lower screen. Any suggestions?
     

Share This Page