M3 Lite: GBA soft reset, possible?

Discussion in 'M3 Adapter' started by khan, Aug 26, 2007.

Aug 26, 2007
  1. khan
    OP

    Member khan GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 17, 2003
    Messages:
    1,320
    Country:
    Pakistan
    I am currently using M3 Lite to play GBA games only but it is very annoying, having to turn off GBMicro everytime I want to change a game.

    So, was wondering if soft reset is possible?

    Thanks
     
  2. 4saken

    Member 4saken Retired Ace Attorney

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    3,358
    Country:
    Australia
    With special menu enabled (not all games work with it), you can reset back to the GBA menu. (pressing L, R, A, B)
     
  3. Maikel Steneker

    Member Maikel Steneker M3 Fanboy

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    3,396
    Country:
    Netherlands
    Yeah, sure. Just use the M3 Game Manager.

    Start it and choose Write GBA, like you always do. Now just choose the rom. After a while you'll see a dialog. In it, you see "RealTimeSave". Choose that, and choose OK.

    Now put the MicroSD-card in your M3 Lite, start the GBA-rom and when you're done playing or when you want to make a savestate (there are 3 in total) you push A+B+L+R. You'll see a menu in which you can make and restore save state, reset, choose cheats and return to the menu. Choose that and the M3 Lite will Soft Reset.

    I don't know if it's possible to bypass the menu...

    Edit: 4saken beat me on it.

    Btw, I think every game is supported, but some will behave strangely or even lock up when you return from the menu. Using Soft Reset shouldn't be a problem with any rom.
     
  4. 4saken

    Member 4saken Retired Ace Attorney

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    3,358
    Country:
    Australia
    Don't think so, unless I enabled another function which doesn't make certain games work. Initially I had special effects enabled on all my GBA games, then some wouldn't boot (black screens - I think GTA Advance was an example of this). You can probably tinker with more settings, but I just didn't bother. Should work on most games though
     
  5. khan
    OP

    Member khan GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 17, 2003
    Messages:
    1,320
    Country:
    Pakistan
    I do not use cheats so do you guys think, most of the games(if not all) will work with RealTimeSave enabled?

    Than you all for the tips
     
  6. 4saken

    Member 4saken Retired Ace Attorney

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    3,358
    Country:
    Australia
    Most of them should work with RTS, but I haven't had much luck with getting the whole thing to work.. So I prefer not to use it.
     

Share This Page