M3 Lite boot to GBA?

Discussion in 'M3 Adapter' started by rolyy, May 28, 2007.

May 28, 2007

M3 Lite boot to GBA? by rolyy at 5:31 PM (1,158 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. rolyy
    OP

    Newcomer rolyy Member

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    Is there any way to make an M3 Lite Perfect boot straight to GBA mode?
     
  2. Shinji

    Member Shinji ҉҉ ҉҉

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    2,374
    Location:
    City of Delusion
    Country:
    United States
    Put it in a GBA? I dont think there is unless you select slot-2 from the DS main menu (where you can slect pictochat, slot 1, slot 2, or options and stuff)
     
  3. Maikel Steneker

    Member Maikel Steneker M3 Fanboy

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    3,396
    Country:
    Netherlands
    Well, you could use gbaboot.nds, it's homebrew. I don't know anymore where to get it though [​IMG]

    But why bother? Just choose boot slot 2, let the M3 Perfect start and push the start button. It will reboot in GBA mode.
     
  4. Mooney

    Newcomer Mooney Advanced Member

    Joined:
    May 23, 2007
    Messages:
    77
    Location:
    Midwest, USA
    Country:
    United States
    Just set the DS to autoboot.

    1. On the main screen, tap the little DS icon on the bottom of the screen to change your settings.
    2. Tap the pink wrench icon.
    3. Tap the top icon, an arrow pointing into a box.
    4. Tap the box labled Auto Mode and press A.

    Now when you turn on your DS with a GBA cart inserted and no NDS card, it will automatically load into GBA mode.
     
  5. Shinji

    Member Shinji ҉҉ ҉҉

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    2,374
    Location:
    City of Delusion
    Country:
    United States
    Variables to Mooney's method:

    1.Does rolyy WANT a game in slot-1 when he does this? If he does, it'll auto-boot to NDS unless...
    2.Is his DS flashed? If it is, it'll always boot to NDS mode.

    If his DS is NOT flashed and does NOT want slot-1 occupied, then it'll work [​IMG]
     
  6. bullet007

    Member bullet007 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 22, 2006
    Messages:
    155
    Country:
    If DS is flashed, take everything out of DS (nothing in slot1 and nothing in slot2), and set the boot method to manual. Put M3 in slot2 and whatever in slot 1. Now when you turn on your DS, if you hit no buttons, it will boot to M3 NDS mode. If you hit either start or select, it will go to the DS main menu, and you can select Boot GBA
     
  7. bullet007

    Member bullet007 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 22, 2006
    Messages:
    155
    Country:
    edit: sorry, double post
     
  8. rolyy
    OP

    Newcomer rolyy Member

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    I have an R4 for all my DS purposes and would like to make my slot-2 M3 Lite boot straight to gba mode, just for convenience and not to mention the gba border as well. [​IMG]

    Thanks for all the replies guys. I'm on the hunt for gbaboot.nds




    -Edit-
    Hey guys. it was actually gbaswitch.nds

    Found it here. so all credit goes to RyanFB. I'll upload it to the database as well.

    Note - It provides the convenience of not having to boot to nds mode and then to gba mode, but the gba frame won't apply.
     

Share This Page