M3 Game Manager v27a

Discussion in 'M3 Adapter' started by Madrigal, Sep 14, 2006.

Sep 14, 2006

M3 Game Manager v27a by Madrigal at 9:02 AM (4,143 Views / 0 Likes) 23 replies

  1. Madrigal
    OP

    Member Madrigal GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    218
    Location:
    Victoria, B.C
    Country:
    Canada
    New manager out. Lego Star Wars 2, Harvest Moon, and Mega Man ZX saves all working [​IMG]

    Link

    Rapidshare link
     


  2. czw

    Newcomer czw Advanced Member

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Messages:
    66
    Country:
    M3 GM27a
    http://www.yousendit.com/transfer.php?acti...366CF431AB2043A
    http://www.sharebig.com/share.php?id=s2bdenfpdc7fTufO

    1. solve 0553 problem,now you can use fastboot
    2. solve 0555 problem,now GM can auto enable force R/W
    3. 0556,0559 can be convert in fastboot
    4. improve "GBA Linkage" function
    5. add "GBA Linkage" option. You can set which game need "GBA Linkage",and M3 will auto determine which GBA game need. (???)

    Note: how to use "GBA linkage"
    1.When you use GM transfer NDS ROM,you need enable "GBA linkage" option.
    2.transfer GBA ROM
    3.Power on your NDS.
    In M3 NDS menu,choose which GBA ROM need to "GBA linkage" then press A.
    4.choose which NDS ROM need to "GBA linkage" then press A.
    5.M3 will load NDS ROM,NDS SAVE,GBA ROM,GBA SAVE to complete "GBA Linkage"

    ============
    form http://www.gbalpha.com/China/gbalpha_downl...asp?SoftID=2689
    Because my poor english,so maybe someone can translate it better.
     
  3. Shiatama

    Newcomer Shiatama Member

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    40
    Country:
    Luxembourg
    fastboot doesn't work for me for lego star wars
    but safe mode does [​IMG]

    Yeah new manager [​IMG]
     
  4. Hero-Link

    Member Hero-Link Hero of Derrr

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    1,185
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    pretty cool stuff [​IMG] thanks for telling [​IMG]
     
  5. thelemmings

    Newcomer thelemmings Newbie

    Joined:
    Jun 12, 2006
    Messages:
    4
    Country:
    France
    Huh, what exactly is the "GBA Linkage" function used for?
     
  6. nl255

    Member nl255 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    1,998
    Country:
    Try using 1x DMA, not 4x.
     
  7. falco123

    Member falco123 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    293
    Country:
    United States
    I'm pretty sure you can dualboot now! WOO! Give me them specials!
     
  8. FranckKnight

    Member FranckKnight GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Messages:
    156
    Location:
    Montreal
    Country:
    Canada
    I had the feeling that this is for games that transfer data from/to GBA/DS, such as the new Pokemon games and Harvest Moon.

    Since normally you don't use up the GBA slot, they added stuff in those games that allow you to transfer data to and from the DS game to the GBA game.

    I'm supposing that this will allow you to do it, considering most flashcards use the GBA slot.
     
  9. elfgirl_45

    Member elfgirl_45 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 6, 2003
    Messages:
    130
    Location:
    California
    Country:
    United States
    Ohhhh I just love my M3! Great job M3 team!! [​IMG]
     
  10. falco123

    Member falco123 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    293
    Country:
    United States
    Hey, why did the Fastboot option disappear? Is it integrated into 4xDMA now? That kind of sucks for games like NSMB which support one but not the other...
     
  11. tw8e60

    Newcomer tw8e60 Advanced Member

    Joined:
    Sep 27, 2005
    Messages:
    69
    Country:
    Daigasso! Band Brothers expansion is not working.... GBA linkage mode.... hope to see it working on the next release.
     
  12. CYatta

    Member CYatta GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Messages:
    327
    Country:
    United States
    1xDMA is now Fastboot with 1x. and 4xDMA is Fastboot with 4x.

    Ya just do Normal, and it won't highlight 1 or 4x.

    They just simplified it [​IMG]
     
  13. gbtemp111

    Newcomer gbtemp111 Advanced Member

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    73
    Country:
    Azerbaijan
    so what you need firmware e22 to save megaman zx?
     
  14. kobewan

    Member kobewan GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Messages:
    161
    Location:
    Austin, Texas
    Country:
    United States

    Yes, this is exactly what it does. On top of that, it actually works too [​IMG] . I got it to work with Advance Wars : DS and both Advance Wars 1 and 2. This is what I did:-

    The Advance Wars 1 and 2 GBA roms were already on the cart. I used the new manager to load Advance Wars DS with the following settings : 4xDMA, Trim Rom, Soft Reset and the "NDS/GBA Linkage" box checked. A box appeared on the Linkage tab saying "Is a known DS linkage game".
    After writing to the card, I put the miniSD card back into the M3 and powered on. Went into "Games" in DS mode. Highlight the GBA rom that you want linkage functionality for, and press X and then A. If done correctly, the screen should flicker. After that, select the DS rom and hit A twice to load the game. It should give you the message that it is loading the save data for the GBA rom, and then the DS rom. Saving worked perfectly like this as well.

    This is a pretty cool function, even if it isn't super useful. I havn't tried it with Band Brothers yet, but I assume that it should work. It doesn't seem to be working for Kirby. For a full list of games that use this feature, just in case anybody wants to try it, see http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ninte...ith_GBA_linkage

    Also, before anybody says it, this will not make Opera work. The required GBA cart for Opera has extra RAM built into it, so its a hardware problem. There is a slight chance that the M3 team might correct this in the future by rerouting Opera's request at the M3's built in RAM, but I don't think is is high on their priority list so don't expect it.
     
  15. FGoat

    Newcomer FGoat Member

    Joined:
    Nov 20, 2005
    Messages:
    16
    Country:
    United Kingdom
    from what im trying now band brothers loads, but the new songs dont seem to show.
     
  16. kobewan

    Member kobewan GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Messages:
    161
    Location:
    Austin, Texas
    Country:
    United States
    Just to make sure, you did rewrite the Band Brothers rom using the new game manager, right?
     
  17. Zaraf

    Member Zaraf GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 23, 2005
    Messages:
    699
    Location:
    Edmonton, Alberta
    Country:
    Canada
    Blargh! That's the only GBA linkage I really care about...
     
  18. Reiniku

    Newcomer Reiniku Member

    Joined:
    Aug 21, 2006
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    For some resaon GM27A will not work for me. I try to enable 4xDMA, Soft Reset, Trim Rom on roms I know for sure use it but it will not edit the rom and just make the .dat file. When I try to play the game it loads it like I had not run it through GM. Any ideas?
     
  19. AshuraZro

    Member AshuraZro Belongs in a museum.

    Joined:
    Feb 21, 2004
    Messages:
    2,409
    Location:
    Stoney Creek, ON
    Country:
    Canada
    Just going to note that Megaman ZX failed to load my save (would black screen after load and I was at E-7 I think to be specific) when it was writen with Fast Boot 4x DMA. Safe Mode is still working fine for me though so no biggie.
     
  20. DDRFan2006

    Newcomer DDRFan2006 Member

    Joined:
    Mar 23, 2006
    Messages:
    24
    Location:
    Odenton, MD
    Country:
    United States
    Where can I get a 27a loader?
     

Share This Page