M3/G6 DS Real v4.3

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by Minox, Mar 3, 2009.

Mar 3, 2009

M3/G6 DS Real v4.3 by Minox at 2:59 PM (5,512 Views / 0 Likes) 23 replies

  1. Minox
    OP

    Supervisor Minox Spytech Employee

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    5,617
    Country:
    Sweden
    <table border='0' cellpadding='3' cellspacing='0' style='border-collapse: collapse; font-family: Verdana, Tahoma, Arial, Trebuchet MS, Sans-Serif, Georgia, Courier, Times New Roman, Serif' bordercolor='#111111' width='100%'> <tr> <td class='newshdr' width='0%' valign='top' style='font-size: 10pt; color: #000000;'> <img src="http://gbatemp.net/images/icons/m3logo.gif" border="0" class="linked-image" /> </td> <td class='newshdr' width='100%' valign='top' style='font-size: 10pt; color: #000000;'> <b>M3/G6 DS Real v4.3</b>
    Update
    </td> </tr></table><table class='newsmain' border='0' cellpadding='3' cellspacing='0' style='border-collapse: collapse; font-size: 10pt; color: #000000; font-family: Verdana, Tahoma, Arial, Sans-Serif, Georgia, Courier, Serif'bordercolor='#111111' width='100%' bgcolor='#F5F9FD'> <tr> <td class='newsmain' width='100%' style='padding: 3px; font-size: 10pt; color: #000000;'> <div align="center"><img src="http://gbatemp.net/news/m3real.gif" border="0" class="linked-image" /><img src="http://gbatemp.net/up/Handsource_G6DS-R.jpg" border="0" class="linked-image" /></div>
    The M3/G6 Team has released a new version of the firmware for the M3/G6 DS Real flashcarts. The main changes in this version consists of numerous changes and fixes to improve game compatibility.

    Compatibility Fixes in M3/G6 DS Real v4.3:
    Translated changelog:

    <img src="http://gbatemp.net/images/download.gif" border="0" class="linked-image" /> <a href="http://gbatemp.net/index.php?download=4997" target="_blank">Download</a>
    <img src="http://gbatemp.net/style_images/1/folder_post_icons/icon11.gif" border="0" class="linked-image" /> <a href="http://gbalpha.cn" target="_blank">GBalpha's Website</a>
    <img src="http://gbatemp.net/up/discuss.png" border="0" class="linked-image" /> <a href="http://gbatemp.net/index.php?showtopic=138897" target="_blank">Discuss</a>

    <div align="center">Thanks to <a href='http://gbatemp.net/member.php?name=Catflap26' target=_blank title='View profile for member Catflap26'}>Catflap26</a> for the heads up.</div> </td> </tr></table>
     


  2. Zerrix

    Member Zerrix GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    1,144
    Location:
    Earth
    Country:
    Germany
    Nice to see the updates, I hope a new Sakura version will be released, too. Thanks! [​IMG]
     
  3. taggart6

    Member taggart6 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 20, 2006
    Messages:
    328
    Location:
    Los Angeles
    Country:
    United States
    Any word if RTS now works for g6Ds real?
     
  4. BiboPenta

    Newcomer BiboPenta Member

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    17
    Country:
    Portugal
    Any easy way to add this to the latest M3 iSakuReal?
     
  5. saulin

    Member saulin GBAtemp Regular

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    157
    Country:
    I really doubt that it will ever be added to the G6 Real. Otherwise they would have done it already since it gets asked every time a new firmware version comes out. It would be nice if the team could just give the reasons why it can't be added though. However from what I have read. They just don't answer to people's comments here. Apparently they don't answer e-mails either.
     
  6. lavalamp

    Newcomer lavalamp Advanced Member

    Joined:
    Mar 27, 2008
    Messages:
    66
    Country:
    United States
    Cool, had some problems with RTS in Dragon Quest. Thanks!
     
  7. Lubbo

    Member Lubbo GBAtemp Traceur

    Joined:
    Oct 16, 2008
    Messages:
    895
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    no fix for Mario and Luigi RPG 3????
     
  8. LD560

    Member LD560 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    124
    Country:
    United Kingdom
    And no fix for TWEWY either
     
  9. Minox
    OP

    Supervisor Minox Spytech Employee

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    5,617
    Country:
    Sweden
    Read properly, there's a fix for Mario & Luigi RPG 3 in this update [​IMG]
     
  10. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,290
    Country:
    the cut scene freezes on certain microsd...so it's not a firmware problem

    and also this is not mentioned in the change log:
    4."Instant-code" feature was added, useful for adding privacy code.
    5.Fix the "cheat engine", to detect D4 and C code properly. (Thanks the suggestions of Narin(http://www.gbatemp.net))
     
  11. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    it saddens me that the m3 team has forgotten about the entire line of slot2 devices. there hasn't been an update for my m3 lite for almost 2 years.

    -another world
     
  12. zidane_genome

    Member zidane_genome My sword has a +2 bleeding... wanna test it out?

    Joined:
    May 21, 2006
    Messages:
    2,320
    Country:
    United States
    Hell, there hasn't been a true G6DS Real update in almost a year... this is just a 'hey, yea, we know you still have a G6 real, so here's some fixes, but you'll never get RTS, haha'
     
  13. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,186
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    TWEWY works fine
    the problem you encounter is from your MicroSD card being too slow
     
  14. Narin

    Former Staff Narin The Cheat Master, kupo!

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    2,624
    Country:
    United States
    No, the problem with TWEWY is not directly related to your MicroSD card, it has to do with the game itself. At the cutscene, the game spams a lot of stop SD commands which causes the MicroSD card to stall and the game to freeze. This can be fixed with a firmware update.
     
  15. Lubbo

    Member Lubbo GBAtemp Traceur

    Joined:
    Oct 16, 2008
    Messages:
    895
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Does that mean that Mario and Luigi RPG 3 will work?
     
  16. hdofu

    Member hdofu GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    254
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Nervous brickdown is still absent from the list
     
  17. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,186
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    it plays fine for me
    never had a freezing problem

    when it came out, there were tons of complaints about the begining of the game where the frogs come would cause the game to stop loading
    then someone found out if you rapidly open and shut the DS lid would fix this
    almost all of the complaints came from sandisk users and a few other card mfg's
     
  18. LD560

    Member LD560 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    124
    Country:
    United Kingdom
    I doubt the speed of my card has anythin to do with it, I'm using a 8gb Class 6 Sandisk, tried it on my 8gig class 4 Kingston still the same, so speed has nothing to do with it.
     
  19. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    Actually its the microsd cards latency that causes the problems, SDHC cards have higher latency (lower is better) then some non SDHC cards.
     
  20. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,290
    Country:
    then can it be fix with an AR code..?
     

Share This Page