M3 DS Simply and Pokemon B/W 2?

Discussion in 'M3 Adapter' started by elemein, Dec 2, 2012.

Dec 2, 2012

M3 DS Simply and Pokemon B/W 2? by elemein at 6:48 PM (2,875 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. elemein
    OP

    Newcomer elemein Advanced Member

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    94
    Country:
    Canada
    I took a search of the section to see if there was any answers to me question; and there isnt, so I decided to make a new thread regarding the M3 DS Simply.

    Is it possible to make the M3 DS Simply work with Pokemon B/W 2? I havent been into DS games in awhilst but I want to play Pokemon B/W2. I have my M3 DS Simply but I lost my MicroSD card and plan to get another one if I can play Pokemon B/W 2 on it.

    So, is it possible to play newer games with the M3 DS Simply? If so, is there any special procedures to do it?

    Thanks!
     
  2. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,917
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
  3. kaz_abdin

    Newcomer kaz_abdin Advanced Member

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    61
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    The M3 DS Simply is pretty much an exact R4 clone. It can run the latest wood firmware without any tweaks which means you can play all the latest games including BW2.
     
  4. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
  5. elemein
    OP

    Newcomer elemein Advanced Member

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    94
    Country:
    Canada
    Okay thanks guys! Also, does anyone know if the M3 DS Simply can support SDHC cards? Is there any way? I cant find MicroSD cards under 4 GB for the life of me...

    Edit:

    I took a look around, and here (http://newfyworld.hubpages.com/hub/R4DS-vs-M3DS-Simply), it says that YES, my M3DS Simply can support SDHC. But other sources say no... Anyone with a definite answer?
     
  6. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
  7. The_Lost_Sabre

    Member The_Lost_Sabre Naberius the Nauseous

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Messages:
    212
    Location:
    The Void
    Country:
    Canada
    M3 Simply is a 1:1 R4 clone. Just get Wood R4 and you won't have to worry about patching your roms anymore. ;)
     
  8. elemein
    OP

    Newcomer elemein Advanced Member

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    94
    Country:
    Canada
    This is probably gonna sound stupid, but;

    Does that mean, with the WoodR4 firmware, the M3 DS Simply can use SDHC?

    You probably already answered this indirectly in your last post; but I'm seriously new to this as the last firmware I used eas just the official one (I believe it was called Moonshell or something?) so I was never really exposed to the other firmwares and the general capabilities of the Simply.
     
  9. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    No, SDHC support is hardware based. If you want SDHC, get a new cart.

    Also Wood and Moonshell and such aren't firmwares. In the old days the distinction wasn't important, but it is now with the DSi and 3DS and junk.
    http://gbatemp.net/topic/278137-dsdsi3ds-hacking-faq/
    This has more info.
     

Share This Page