1. BaamAlex

    BaamAlex CVE-2018-6242
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    3,000
    Country:
    Germany
    Why are you doing this?
     
    alexander1970 likes this.
  2. Mikef1

    Mikef1 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 5, 2014
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    I normally load 10.2, but sometimes need 9.1 for plugins.
     
  3. BaamAlex

    BaamAlex CVE-2018-6242
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    3,000
    Country:
    Germany
    Then you can't skip this menu iirc. Both version saves their configurations in sd:/luma/config.bin (or whatever the file extension is). And there is the "confusion" for luma i think.
     
    alexander1970 likes this.
  4. Mikef1

    Mikef1 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 5, 2014
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    Is it possible to Hex-edit 9.1 to use a different config file?
     
  5. BaamAlex

    BaamAlex CVE-2018-6242
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    3,000
    Country:
    Germany
    Ask the developer.
     
    alexander1970 likes this.
  6. zoogie

    zoogie playing around in the dsiware
    Developer

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Messages:
    8,155
    Country:
    Micronesia, Federated States of
    Go ahead and find "config.bin" with the editor's search function and hex edit it to something other than config.bin. The only thing to watch out for is not increasing the size of config.bin to over its current 10 characters. That will cause luma to crash.
     
    alexander1970 and peteruk like this.
  7. The3dsmodder10239

    Newcomer

    Joined:
    Oct 29, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    I need a little help rn I was busy updating luma3ds and I decided to resart the 3ds and instead of restarting, the 3ds' blue light blinked and didn't stay on, so I went and searched online and saw that I needed a boot.firm backup but I noticed that I don't have a boot.firm backup, so what do I do?
     
  8. BaamAlex

    BaamAlex CVE-2018-6242
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    3,000
    Country:
    Germany
    Do you get a error message when you turn on the 3ds?
     
    alexander1970 likes this.
  9. The3dsmodder10239

    Newcomer

    Joined:
    Oct 29, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    I did not get a error, the screen was not on, and for some more details the 3ds probably corrupted something because the menu was frozen so I the the luma3ds menu and restarted the 3ds from there. That's when the 3ds menu popped up again but with some glitched textures and the luma3ds menu was still kinda visible. Then a second later I got a error where I think it said, Error Exception and then that's all I could read before it then turned off
     
  10. Kwyjor

    Kwyjor GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    May 23, 2018
    Messages:
    1,196
    Country:
    Canada
    This is not clear. What exactly where you doing when you say you were "busy updating luma3ds"? Luma is literally the file named boot.firm, so it's not clear why you wouldn't have that. Please try to be as precise as possible.
     
  11. dwain12435

    dwain12435 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 20, 2020
    Messages:
    251
    Country:
    United States
    You can't hexedit a FIRM payload (which is what Luma3DS is) because the security hashes will be mismatched, similarly to a CIA file.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Firmware, Luma3DS, Custom