Luma3DS - Noob-proof 3DS Custom Firmware

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Aurora Wright, Jan 19, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. VioletX

    VioletX GBAtemp Regular

    Member
    2
    Jun 8, 2016
    If you installed Luma and it's ready to use.
    Replace the boot.3dsx file with the one in the Luma3DS package (Should be in a menuhax folder). (IIRC correctly)
    it should boot luma3DS instead then. Make a backup of your current boot file though.
    That's what i did atleast.

    Not exactly sure though. Been a while since i did it.
    Wait a bit, someone can probably help you more than i do.

    Also if you're in the Luma3DS Emunand DO NOT Update Emunand if you haven't unlinked your Nands yet.
     
    Last edited by VioletX, Jun 26, 2016
  2. noctis90210

    noctis90210 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    6
    Dec 24, 2013
  3. Shadow#1

    Shadow#1 Wii & 3DS Softmod Expert

    Member
    11
    Nov 21, 2005
    United States
    That bullshit that needs to fucking die already
     
  4. VioletX

    VioletX GBAtemp Regular

    Member
    2
    Jun 8, 2016
    ~well sorry, but people told me the exact thing just a week ago~
     
  5. Shadow#1

    Shadow#1 Wii & 3DS Softmod Expert

    Member
    11
    Nov 21, 2005
    United States
    Ther a fucking idiot and u beleved it sad
     
    ShadowOne333 likes this.
  6. VioletX

    VioletX GBAtemp Regular

    Member
    2
    Jun 8, 2016
    kthen.

    Anyways, having a small issue.
    When i try to access my friends list, it will just throw me back to the home menu. It worked just fine a few days ago.
    Checked it on SysNand and no issues there. What could be wrong here?


     
  7. Piepokemon

    Piepokemon GBAtemp Regular

    Member
    2
    Dec 7, 2014
    United States
    Big problems going on for me. Need some help.
    I installed a9lh luma on a JP n3ds a while ago. Had it all setup to sysnand according to the Plailect guide. Everything worked perfectly.
    I was playing AA: DD, when it froze. I turned off the 3ds. I turned it back on, my a9lh boot image loaded, and then it just black screened after trying to boot sysnand.
    Arm9 was working fine though. I troubleshooted for a bit, by deleting Luma out and putting a fresh install on, and by restoring my original, for sure working sysnand backup. Still didn't work. My sd card is fine. I was able to make an emunand and get into my stuff from there.
    The weird thing is, when I tried backing up the new emunand so I could clone it to sysnand, it would stop backing it up around 80% using emunand9.
    I then tried emunandtool and it didn't even recognize it.
    Could anyone help me out here with anything I could do to fix this? I figure I'll probably end up just having to buy a new 3ds and system transfer from my emunand, but I really don't want to honestly.
     
    Last edited by Piepokemon, Jun 26, 2016
  8. Februarysn0w

    Februarysn0w School Idol Festival

    Member
    5
    Oct 31, 2014
    Mino city Osaka
    Did you update emunand9 to latest version? also try Hourglass9 to backup your system.

    still have same issue format your sd card with this. will not delete your emunand. (backing up your all files before format your sd card.)
    [[​IMG] ]
     
  9. Piepokemon

    Piepokemon GBAtemp Regular

    Member
    2
    Dec 7, 2014
    United States
    I'll have to try updating Emunand9. Figured it was too unrelated at first but I might as well try. And I'll try out the Hourglass9, thanks.
     
  10. EmperorOfCanada

    EmperorOfCanada GBAtemp Maniac

    Member
    3
    Aug 4, 2008
    Canada
    Canada
    They're, you, believed.
     
    JImJam707 and cbxero like this.
  11. Bu2d85

    Bu2d85 GBAtemp Maniac

    Member
    5
    GBAtemp Patron
    Bu2d85 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Nov 6, 2014
    United States
    Probably should have mentioned it was a 24hr shift... but here you go.
     

    Attached Files:

    ShadowOne333 likes this.
  12. Haider Raza

    Haider Raza Alhumdulillah

    Member
    4
    GBAtemp Patron
    Haider Raza is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Jan 30, 2016
    Pakistan
    Im on luma part 3 redNAND thing. Im stuck help please

    1. Open TinyFormat
    2. Press Y to format your SysNAND (Don't worry, everything is still saved on RedNAND)
    3. Go through initial setup without linking your Nintendo Network ID, you want it to remain linked only to RedNAND to prevent issues
    4. Reinstall menuhax on SysNAND as the format will have removed it
    5. Boot RedNAND
    6. Open System Settings
    7. If you do not see "Emu" in front of the version number, then you are not on RedNAND. DO NOT UPDATE, FIND WHAT WENT WRONG
    8. Update your RedNAND to the latest version using system settings (Once you exit System Settings / SD Card Management you will be returned to SysNAND, make sure to enter back into RedNAND before updating!)
    9. As your 3DS is setup right now, you must launch Luma3DS from the Homebrew Launcher every time you want to boot RedNAND; by the end of the guide you will boot into CFW SysNAND by default instead of having to use RedNAND
    After formating the sysnand it said reinstall menuhax how do I do that?
     
  13. Localhorst86

    Localhorst86 GBAtemp Addict

    Member
    10
    Jul 17, 2014
    Germany
    Nintendo works for my dad
    through whatever method you want: browserhax, ninjhax, oothax, etc.
     
  14. ShadowOne333

    ShadowOne333 GBAtemp Guru

    Member
    19
    Jan 17, 2013
    Mexico
    Oh I am sorry for being somewhat impatient.

    Many many thanks for the files!
    I will try them asap and see if finally I can get the No-SD working on my O3DS. :P

    Edit:
    Well..
    That didn't work either. xD

    I give up in the meantime.
    It still boots with the SD normally and all, so maybe I will wait until an official release to see if my O3DS can update its A9LH to boot without the SD.

    Anway, thanks for the help!

    -------------------

    @Aurora Wright I wanted to ask you personally out of curiosity since who might know better than you since you developed it, :P
    Is there any reason why the latest compiled payloads (merged inits/no SD) for your a9lh isn't working on my O3DS? Particularly the No-SD function.

    Thanks in advance!
     
    Last edited by ShadowOne333, Jun 26, 2016
  15. Lordsble

    Lordsble GBAtemp Fan

    Member
    4
    Feb 12, 2016
    United States
    behind you
    I know this has been an issue for awhile and I wondering if it's fixed. I'm trying to play TFH USA Cia with my sibs but it won't find them when searching. Is there a fix to this?
     
  16. Nayd03

    Nayd03 Member

    Newcomer
    1
    Dec 15, 2015
    Gambia, The
    It always shows up the config screen when I start the CFW via MenuHax. Does anyone know why? Or can someone give me his config file? (N3DS with Clock+L2 on)
     
  17. Shadow#1

    Shadow#1 Wii & 3DS Softmod Expert

    Member
    11
    Nov 21, 2005
    United States
    Make sure u have a luma3ds folder on root of sd card
     
  18. Nayd03

    Nayd03 Member

    Newcomer
    1
    Dec 15, 2015
    Gambia, The
    Still doesnt work
     
  19. Februarysn0w

    Februarysn0w School Idol Festival

    Member
    5
    Oct 31, 2014
    Mino city Osaka
    delete old config file then boot the 3ds again. have you tried this?
     
  20. Nayd03

    Nayd03 Member

    Newcomer
    1
    Dec 15, 2015
    Gambia, The
    I don't even have a config file
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.