Lost HBC after wanikoko updater 4.2

Discussion in 'Wii - Hacking' started by jurulz, Oct 13, 2009.

Oct 13, 2009
  1. jurulz
    OP

    Newcomer jurulz Member

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    37
    Country:
    Canada
    Hi guys,

    I lost the HBC channel after i use wanikoko updater 4.2.

    I lost the hbc channel, but all the other channel is still intact and does work.

    What can i do to fix this problem ?
     
  2. kLiNiKaL

    Member kLiNiKaL Dr. Greenthumb

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    581
    Location:
    Los Ganjales
    Country:
    Jamaica
    4.2 remove HAXX the title ID of the old HBC

    get the new HackMii installer and re-run bannerbomb to load it, or if u have a LoadMii channel use that to run the installer and install the new HBC with new JODI title
     
  3. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    use bannerbomb to run HackMii Installer and install HBC. The latest HackMii Installer installs a HBC which works on 4.2.

    If you have cIOScorp, the Installer wont work. Remove cIOScorp, and do yourself a favour - leave it off. Its crap and messes up your wii. If you dont have cIOScorp, the Installer will probably still fail cause you Waninkoko updated, and he thought it would be a great idea to patch EVERY IOS, and Team Twiizers disagree, because patched IOS are possibly unstable, and also they dont have time to add support for every IOS patch, so you'll need to install unpatched IOS34 and IOS61. You can repatch IOS34 after if you really want, but I'd advise against it.
     
  4. jurulz
    OP

    Newcomer jurulz Member

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    37
    Country:
    Canada
    Ok what i actually did, is i use the new banner bomb to install hackmii 0.5 and 0.6 and it doesnt install back hbc. Actually i think i never installed cIOScorp. How i can verify this ?

    Thx for youre fast answer guys !
     
  5. Majroa

    Member Majroa GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    235
    Country:
    Netherlands
    Use DOP-IOS MOD to download IOS61 w/o trucha bug.
     
  6. jazvdb

    Member jazvdb GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    835
    Location:
    In front of computer...
    Country:
    United States
    And why would he do that?
     
  7. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    so his HBC doesnt turn upside down.
     
  8. jazvdb

    Member jazvdb GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    835
    Location:
    In front of computer...
    Country:
    United States
    Oh okay i see...
     
  9. jurulz
    OP

    Newcomer jurulz Member

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    37
    Country:
    Canada
    yeah i've got The 'No Vunerable IOS'

    hat could i do, use DOP_IOS ?
     
  10. kLiNiKaL

    Member kLiNiKaL Dr. Greenthumb

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    581
    Location:
    Los Ganjales
    Country:
    Jamaica
    use DOP-IOS MOD run it from 249 and install IOS30/IOS61 UNTOUCHED not Sig Patchs nothing, then re-run banner bomb, you gonna have to put the boot.dol of DOP-IOS in place of the HackMii installer and get it to load with BannerBomb
     
  11. Majroa

    Member Majroa GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    235
    Country:
    Netherlands
    A.K.A

    Open DOP-IOS MOD with Bannerbomb.

    Choose IOS 249
    Then choose IOS36, press 1x A and 2x B.
    Then choose IOS61, press 1xA and 2x B.
    ???
    Profit.
     
  12. jurulz
    OP

    Newcomer jurulz Member

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    37
    Country:
    Canada
    Thx a lot I use Dop-IOS to downgrade IOS 34 and 61 and i be able to install back HBC !

    Thx alot guys !
     
  13. Supercool330

    Member Supercool330 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    659
    Country:
    United States
    Just use Pimp My wii, it automatically installs and patches all the IOSs you need (and does the IOS15 downgrade thing if you are on a virgin Wii).
     

Share This Page